Чудо! Простреляната Симона се храни, говори, даже пие вода!

Куршумът не е засегнал мисловните дялове на мозъка й
Обновена: 12 юни 2018 18:24 | 12 юни 2018 16:30, Камелия Цветанова
144
Чудо! Простреляната Симона се храни, говори, даже пие вода!
Снимка: Facebook

22-годишната Симона Тодорова, простреляна в Слънчев бряг от ревност, вече е изведена от реанимация и е настанена в отделението по неврохирургия в УМБАЛ Бургас, съобщи "24 часа".

Още по темата

Момичето се храни само, пие вода и успява да произнесе някои по-кратки думи. До нея в болничната стая са родителите й близки роднини. Те обаче не желаят да говорят с репортери, майката е видимо притеснена въпреки добрите прогнози.

"Става дума за сериозна огнестрелна рана ниско в лявото слепоочие. Проектилът минава и излиза на 4 см. от средната линия в задна теменна област. Тежко прострелване с куршум със сериозна жива сила - сериозна маса и скорост. Ако траекторията на проектила беше от лявото към дясното слепоочие пациентката нямаше да има никакъв шанс, защото в този случай се засяга мозъчния ствол и това е фатално", коментира шефът на неврохиругията д-р Николай Недев.

Това е лекарят, спасил Симона, оперирайки я в нощта на инцидента.

"Не бих казал, че операцията беше сложна, по-скоро рутинна. Изсмукват се загиналите части от мозъка и кръвоизливите, прави се кръвоспиране на кървящите съдове. При Симона кървеше много от обвивките", обяснява известният неврохирург.

Той е доволен, че в момента няма усложнения, Симона няма температура, храни се и има шансове да се възстанови.

"Мозъкът има различни функционални зони, могат да се очакват далечни усложнения, защото това е първично инфектирано огнестрелно нараняване. Днес нямаме усложнения, но късни могат да настъпят. Има си капани, все пак тя бе приета в много тежко състояние, с гърчове. Хубавото е, че момичето ще може да разсъждава, защото челните й дялове са здрави.

Простреляни са обаче доста гностични полета в мозъка, които са свързани с речевия гнозис, със способността за граматически и математически анализ, с възможността да се възприема и анализира музиката. Видимо около тези зони е минал проектилът", казва неврохирургът, който през дългата си медицинска практика е спасявал не само простреляни, но и хора с невероятни наранявания като прободени от стрела на харпун, ударени от джет, пациент със стърчащ в главата нож и много други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тея, които призовават да няма "злобни" коментари: Ами как да коментират хората - 22 годишна се хваща с 55 год. хазартен бос. Калкулирала е рисковете. Така е в БГ - плащала е с младото си тяло да се вози на дебели коли и да има пари за силикон. Бонус - рисков живот.И не, това не е "западна ценност". На запад няма подобни кифли, батки, мутри. Това си е чисто наше, димитровградско изобретение.
51
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дойде да живее при мен ... аз нямам пари , но поне мога да и дам семеен уют.Кой я кара да движи с някакви мутри пък после защо се стреляли от ревност ... меркантилността е лошо нещо , ей !!!
50
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може накрая да свърши по-интелигентна отколкото е била преди...
49
2
 
40
 
! Отговори
Х преди 5 години
Пичове, ок, мацката не е много за съжаление, имайки предвид хората с които се е забъркала, но е неуместно точно в този момент под тази статия да бълваме кофти коментари. Нека се оправи бързо, и както каза по-долу един колега, да внимава как и с кого ще ползва вторият си шанс. Обикновено след подобни случки, такива диви момичета или момчета се кротват.
48
7
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Дано се оправи,и си вземе поука,че двама мъже не може да са винаги под ръка едновременно,според нуждите.Има случаи в които се попада в сложна ситуация по независещи само от един човек причини.
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано се оправи,и си вземе поука,че двама мъже не може да са винаги под ръка едновременно,според нуждите.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тоя случа с това убииство лъжата е водеща.Заплитането става тотално и е има замесените в него се увеличават.Чака ме още ...
45
0
 
77
 
! Отговори
РРР преди 5 години
Никой не каза една добра дума за доктора.Респект докторе!
44
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
брей ми ся ко праиме ?"граматически и математически анализ " се увредили - УжасТ ! тъкмо искаше да кандидатства в университета и да учи учи учи .
43
8
 
27
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 5 години
Тя преди това не можеше да разсъждава, че сега щяла да може..
42
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе момичета къде сте тръгнали с някакви мутресьори, толкова ли не останаха нормални момчета за вас? Глупаво преме. Ама и родителите са виновни само ги учат по паричковци да ходят. А кои са огромното мнозинство богаташи у нас? Мутретата.
41
8
 
28
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Мчи как иначе. Сезонът на Слънчака тече , времето е пари, евраците чакат. Няма да губи евраци заради една куха гръмната кратуна. Мотивацията е голема
40
10
 
26
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Браво един спасен живот!Симона нищо лошо не е направила. Всеки в своя съзнателен живот, навлиза в сложни взаимоотношения, но трябва някъкси да ги преодолява. Не важно дали ще паднеш, важно е като паднеш да станеш!
39
9
 
13
 
! Отговори
под строй в Кома преди 5 години
явно силиконът е подплънкал черепчето, щом куршумчето се е замотало и оплело...са и мутрите ще надоят със силикон тиквите си след като след кома започва да брои на три езика
38
5
 
5
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Много хора, и без да са простреляни в слепоочието по начало си нямат способността да възприемат, и анализират музиката... За такива се казва, че слон им е стъпил на ушите...
37
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простреляни са обаче доста гностични полета в мозъка, които са свързани...................с възможността да се възприема и анализира музиката. ....Е как ще се кълчоти в чалготеките сега?
36
6
 
29
 
! Отговори
Българин преди 5 години
"Куршумът не е засегнал мисловните дялове на мозъка й"Точно като вица за блондинката ...Иначе и пожелавам възстановяване разбира се.
35
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симона, помислете си за какво ще използвате втория си шанс. Желая Ви бързо възстановяване
34
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говори, храни се, пие вода и търси нов милионер, тия ц*ци няма сами да се напълнят със силикон
33
4
 
25
 
! Отговори
До Батман преди 5 години
Батбане ... не 40, а цели 51г е бил чичко паричкото. Смятааааййй 51г