Пътят до върха на Боян Петров – 12 интервюта в ефира на Bulgaria ON AIR

Разговори с алпиниста за границите, изпитанията, пътя до осемхилядниците...
Обновена: 27 юни 2018 14:29 | 27 юни 2018 14:23, Анисия Иванова
1
Пътят до върха на Боян Петров – 12 интервюта в ефира на Bulgaria ON AIR
Снимка: Bulgaria ON AIR

Специална серия с избрани моменти от 12 вълнуващи интервюта с алпиниста Боян Петров ще излъчи политематичната национална телевизия Bulgaria ON AIR – на 7 юли, от 10 часа. В нея журналистът от предаването "Директно" Юлия Христова представя откъси от свои интересни разговори с легендарния алпинист, съобщиха от медията.

Те са заснети в периода от 2014 година, когато Боян изкачва три осемхилядника за един сезон, сред които и смятания за най-трудния в света – K2, до април 2018, когато потегля към поредното си предизвикателство.

Последното интервю с Боян Петров за Bulgaria ON AIR е заснето на 4 април - малко преди началото на експедицията му към Шиша Пангма в Хималаите. В него са включени уникални кадри от теста му за физическа подготовка в Министерството на младежта и спорта.

"Изкачвам осемхилядниците без употребата на допълнителен кислород, защото смятам, че така е честно, така е по-спортно", казва той, дни преди да се отправи към най-ниския от осемхилядниците.

В рамките на 30 минути зрителите на телевизията ще имат възможност да проследят моменти от пътя му като алпинист и учен – от изкачванията на някои от най-високите върхове в света, през написването на книгата "Първите седем", до работата му като зоолог в Природонаучния музей в София.

Какви са изпитанията, преодолените вътрешни и външни граници и позитивните послания, които той отправи към зрителите – гледайте на 7 юли, от 10 часа в ефира на телевизията.

Журналистът Юлия Христова е автор на редица интервюта и репортажи, разказващи за експедиции до различни точки на планетата, хора, посветили се на екстремни спортове, алпинизъм, ултрамаратони и други.

Тя е автор на филма "Поделеният камък – история за приятелство" – експедиция до Перу, който представя историята на четирима от най-добрите български алпинисти, които изкачват връх Алпамайо, висок почти 6000 метра.

Юлия е и автор на  интервю с една от най-добрите алпинистки в света - Герлинде Калтенбрюнер – първата жена, успяла да изкачи всички осемхилядници на планетата, без употребата на допълнителен кислород.

През май 2018 Юлия получава награда от БАН за задълбоченото и обективно журналистическо отразяване на дейността на академията на науките.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари