Софийските майки: Баба Грани плаши децата, не смеят да отидат до WC

Хлапетата масово "зарибени" по хорър игра
45
Софийските майки: Баба Грани плаши децата, не смеят да отидат до WC
Кадър със зловещата баба Грани. Снимка: Монитор

Facebook групата "Майките на София", в която се редуват полезни с безумни постове, зажужа срещу онлайн игра, която е хит сред децата.

Хлапетата масово играят "Грани", в която се влиза в една къща, събират се различни оръжия, с които трябва да убият зловеща баба. Тя от своя страна има меч, с който също дебне играчите и "реже глави".

Малчуганите, които се впускали в приключението, след това умирали от страх и не искали да остават сами, оплакват се майките.

Още по темата

"Мами, имате ли проблем с децата с тази игра баба Грани? При мен е нещо страшно, постоянно иска да я сваля на таблета, дори и като е навън с другите деца пак играят на нея не знам как точно, а после умира от страх. Не иска сам да ходи до тоалетна, винаги да го придружавам независимо къде... дори и с мен в тоалетната идва, а е на почти 7 години", повдигна темата притеснена майка.

След нея в дискусията се включват и други потърпевши. Те също се оплакват, че децата им не смеели да ходят сами и до тоалетната, напишквали се от страх и тичали след родителите си когато напуснат стаята, цитира "Монитор".

Майките забранявали "Грани", но пък играта била основна тема в училище и дори в градините.

"Беше се научил да я играе в училище, на телефоните на други деца (неговият умишлено е от възможно най-простите ). Вечер сънуваше кошмари, идваше при нас, плачеше насън (на 8 години е). Забраних изобщо да я поглежда. Обясних му, че това не е реално, че не се случва в действителността и т.н. Нещата се нормализираха след около две седмици", разказва опита си със страшната баба друга майка.

Играта е за телефон и може да бъде изтеглена от магазините за приложения без ограничение на възрастта. Това я прави леснодостъпна дори, когато хлапетата играят навън, когато родителите им нямат надзор над тях.

Когато някой стартира играта, може да избира между няколко нива на трудност. Страшният ефект от играта се засилва от гласа на зловещата баба, която повтаря: "Where are you?" докато дебне със своето оръжие. И който е невнимателен пада жертва на Грани.

Освен това тя поставя капани, с които също трябва да се внимава. Всеки има 5 дни или 5 пъти, в които може да умре преди да види надпис "game over". Подобно на ескейп стаите, тук също се събират предмети, които помагат на играча да убие Грани и да избяга от нейната къща.

Във видеоканалите пък вече има клипчета, които показват как се превърта играта. Много често хватките се обясняват именно от деца, които са я играли и се гордеят с постиженията си и убийството на Грани. Сред тях особена популярност е придобила и версията на Грани с екип на аржентинския футболист Лео Меси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
2
 
! Отговори
ква е тая игра преди 4 години
Знаете ли какво аз съм на 8 години ине ме е страх от нея.Тя прилича на дърта кокумялка с бухалка и е черна защото ена1000 години.А МаЙКИТЕ САМО СЕ ОПРАВДАВАТ, ЧЕ ЩЕ ИМА ИЗВЪНРЕДЕН СТРАХ,,АКО СЪМ НА ИГРАЧА И Е ИСТИНСКА БАБАТА ЩЕ Я ПРАСНА С БУХАЛКАТА И И ШЕ И ОДРЕЖА ГЪРЛОТО клъц,клъц ,клъц!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
6
 
15
 
! Отговори
Пабло преди 5 години
Смартфоните не са за деца. Родителите са без души и понеже не могат да дадат на децата си любов им дават смартфон защото е по-лесно. То е лесно но е пагубно.
40
4
 
14
 
! Отговори
месара преди 5 години
ами вместо да висите по цел ден у фейсо, си гледайте децата бе софийски и други майки! или чакате държавата да направи нещо? я спретнете един протест. а да ви попитам : децата ви не може ли да са с обикновени телефони? ааааа, забравих, смартфоните са да демонстрирате класа!
39
3
 
26
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Аз играя на грани.На 12 съм и според мен тази игра не е страшна а забавна.Бабата е много смешна.😀
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато днешните деца пораснат, светът ще има изключително сериозни проблеми. Естествено, на родителите не им пука изобщо.
37
1
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Абе стига ни занимавахте с тия майки-психопатки бе! Бегемама и сие. Тия така и не разбраха че с подобно възпитание и третиране, децата им ще излезнат пълни о ли гоф ренчета, дето и връзките на обувките си няма да могат да вържат.
36
6
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АКО Е МОЕ ДЕТЕ ... ЩЕ МУ НАБИЯ "ЧИВИИТЕ" ДО МАТЕРИАЛИЗЪМ -/ВЕЧЕ СЪМ ГО ПРАВИЛ/ !!! АКО - СОЦИАЛНИ ЩЕ СИ ЗАГУБЯТ" СОЦИАЛНОТО "-ЩЕ ПАЗЯ ПОЛИЦАИТЕ /ТЕ СА НЕВИННИ /!!! НО ОТ- "ЖАН-Д,АРМ "-ЕРИЯТА-.. ЩЕ ЗАЩИТАВАМ -НАС !!! НО ТОЗИ ,КОЙТО Е НАРЕДИЛ НАМЕСАТА ИМ , ЩЕ ГО СВАРЯ ЖИВ ,ЗАЕДНО С МАЙКА МУ !!!! ЖАН-Д,АРМ Е" ИВАНЧО-ВОЙНИКА "/ СКЪПИ МОИ МАРИЙКО-ВОЙНИЦИ/!!!
35
1
 
17
 
! Отговори
хаххах преди 5 години
Моя играе освен Грани и мортал комбат! Един ден може да са му от полза!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Rado???!!!?!???!!!Пази Боже от неадекватно възприемащи подобни реално опасни "игри"!Бас държа, че шмъркате!
33
2
 
11
 
! Отговори
Rado преди 5 години
Бе гранито не е точно с меч, но както и да е :) Иначе играта е доста логическа!
32
3
 
28
 
! Отговори
Име преди 5 години
защо пък детето да събира оръжия точно срещу някоя баба, която е по-зла дори от баба яга и дедо торбалан? но като си помисля, дори в приказките на братя грим имаше такива баби, които искаха да готвят деца... трябва да се обяснява на децата, че днешните баби не са такива. най-много да ти хвърлят някоя и друга хилядарка от балкона...
31
5
 
26
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Ако искаш детето да е навън и да играе с другите хлапета, може да се окаже проблем - другите са се заплеснали пред компютъра или "чиливизора" според IQ-то на родителите.Единственият начин - детето ти да е лидер, другите хлапета да са го признали за такъв и да знаят, че с него е по-интересно, отколкото с виртуалната нереалност. Как става това - ами пак родителите са в главната роля, а за БГ-кифлите, вредата от тях в дългосрочен план и вечния им вой колко им е крива държавата - думи нямам.
30
5
 
40
 
! Отговори
Даскалка - бивша преди 5 години
Повечето тук не си дават сметка как са "навързани" нещата вече.За да не изпадне от компанията, да не е загубеняк, детето ТРЯБВА да е като другите. Иначе го тормозят. Сега рядко се бият, сега тия, които не са ****оти , като останалите биват тормозени съзнателно и жестоко.Не играеш баба Грани - значи си загубеняк.Това го налага обществото и ви*диотеното мозинство.Изпусна се момента да не се елементаризира това племе.
29
2
 
23
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Белите деца май са гевезета....А връстниците им от махалите рано-рано се научават да пребиват,изнасилват и убиват бабички съвсем реално!
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И моят се опита да ми се пробва с Грени...след втория път и искане да спя при него остана съвсем без таблет (обикновено го ползва един час вечер за гледане на филмчета). Вече втори месец търчи навън с френдове до вечерта и никви мисли нема за грозни бабички.
27
5
 
18
 
! Отговори
Главоблъсканица преди 5 години
Какви са тези мъже, които редовно влизат в сайта на бг.мамите и живо се интересуват от разговорите там? После разнасят клюки по другите сайтове!
26
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е проблема в децата, на тях нищо им няма, ти искат да си играят, това че днешните игри са по различни от нашето детство не променя факта. Проблема е в майките, които изпадат в паника от всичко, които живеят в някаква вечна драма, които вместо да възпитават децата си им позволяват да правят каквото си искат, защото така било модерно и т.н. В детство сме правили какви ли не глупости, но именно в това се състои то, обаче имаше авторитети, изядаш един шамар, но после знаеш какво може и какво не.
25
1
 
24
 
! Отговори
Хари преди 5 години
не че нещо ама самото Баба Грани звъчи безумно т.по - Грани в превод е баба.... ама copy/paste....
24
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Грани ?Хахаха мен на тази възраст ме плашеше Пришълецът!Сегашните са големи лигльовци.Ама така е, като ги водят да си играят в МОЛ-а вместо да садят картофи и да сушат сено по цяло лято.
23
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези " ***" вместо да стоят по цял ден във фейса и по разни клюкарски форуми, да си наблюдават и контролират чаветата какво гледат, какво играят и с кого общуват. И когато ги изтърват да направят някоя беля, да наръгат някой, да се сбият или да попаднат на педофили им е виновна държавата, мвр-то и кой ли още не. Само те са невинни и по медиите се жалват колко е скапана държавата.