Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!

Премиерът поздрави участниците в учението "PLATINUM LION 2018"
111
Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов поздрави участниците в многонационалната съвместна подготовка "PLATINUM LION 2018" за изключително добрите резултати.

"С тези учения ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион“, каза Борисов. 

За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България.

"Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие", отбеляза премиерът по време на заключителната церемония, която се проведе на Учебен полигон "Ново село", съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни", добави министър-председателят.

В учението участваха 700 военни от България, САЩ, Сърбия, Черна гора, Грузия, Албания, Молдова, Румъния.

Борисов каза, че при одобрение на проектите за превъоръжаване на Българската армия трябва да се вземе предвид съвместимостта с армията на НАТО.

"Решили сме да вложим 3-4 млрд. лева в превъоръжаване, въпреки че има много други сектори, които имат нужда, затова новото оборудване за армията трябва да бъде ефикасно, евтино, съвместимо с това на партньорите от НАТО, а и да бъде взето предвид мнението на военните експерти", заяви Борисов.

По думите му не е било далеч времето, когато на Балканите сме воювали, а днес се учим да се отбраняваме заедно и да гарантираме сигурността на Черноморския регион.

В рамките на учението, което се провежда от 30 юли до 10 август, военните демонстрираха съвместно взаимодействие по време на мироподдържаща операция, обезвреждане на паравоенни и радикално настроени фракции, действия по почистване в градска среда, задържане на заподозрени и евакуация на ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
21
 
! Отговори
грубиян преди 5 години
Армия имахме навремето. Да, част от офицерите и повечето сержанти бяха груби и не дотам образовани, но бяха мъжкари. А за война трябват мъжкари, а не днешните метросексуални лигльовци с феминстично излъчване.
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върни сужука бе.
51
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО пази 400 000 руски бежанци по българското черноморие, а само русофилите се възмущават !
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Искаш да кажеш - неофашистите, тия, които разстрелваха поети, бременни жени, горяха живи хора в Одеса. А засега само една държава си позволява да плаши малки, непокорни държави, че ще ги накаже, така страшно, "както светът досега не е виждал". Не си чувал, а!И ако някой си мисли, че всички са послушковци като нас, жестоко се лъже.Вече няма вярващи в "рая" и "мечтата"... Умният веднъж се лъже.
49
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най великият държавник след промените, от едно комунистическо бунище започна да създава държава
48
9
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
А пРезидента и кака Корни - козарката още чакат листчето от Решетников по въпроса :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) После ще се покажат по медиите!Жалки ***, пак ще ядете дървото на изборите!!!
47
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миличките пиндосчета смятат , че щеобучат източноевропейци да воюватс Русия и проблемът им е решен .Никой няма намерение да воювас Русия , а ако се стигне до нападениесрещу Русия първото нещо коетоще се случи е унищожението на сащ --за половин час с два залпа . Некада знаят българите защото отднес . бг няма да им обяснят .
46
4
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Бреййййййййй, тоя 37 , егати и злобара.Няма от какво друго да е тоя злобен гъс .Самолета вече му е приземен , като нашите МИГ ове.
45
4
 
10
 
! Отговори
голем смех преди 5 години
Полевата баня, с която воювахме в Афганистан, закарахме ли я на Ново село? Научихме ли съюзниците на някои тънки баняджийски техники?
44
3
 
15
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА ТИ СИ СМЕШЕН БЕ
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Защото 29 години, особено последните 12, сме в деликатната поза "Г". И управляващите никак не искат да я променят. Удобна е за тях.В очите ни се подиграват, издевателстват над достоинството ни, само искат и вземат от нас, а ние се хилим и ръкопляскме - ах, колко ни ценят, ах, колко ни зачитат.
42
3
 
13
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СУДЖУК И БИРА,ЦАЦАРОВ ШКЕМБЕ*ТО СИ ПОДПИРАГЕРОВ ОГРАБИ ПАНАИРА, ДОГАНЧО ХИДРОГЕОЛОГА , ЦАНКОВ КАМЪК "КОНСУЛТИРА"ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ ЕВРОФОНДОВЕ ПРИБИРАА ЦАЦАРОВ ШКЕМБЕТО СИ ПОДПИРА И МОЙТО ТЪ*ПО СТИХЧЕЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪЛГАРСКАТА ДЕГРАДАЦИЯ ДА ЕКСПОЗИРА
41
4
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
кои ще ни напада та тренираме като за воина аз не желая да умирам зарадипечалбите на впк на сащ да се махат от бьлгария не желая никаква помощ отубиици искам да живея в мир и дружба на балканите не ми трябват военни блоковевьн от бьлгария нямаше референдум за нато и ес
40
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден русофилите плашат Европа и САЩ с Русия - за колко часа щяла да стигне Варшава, Берлин, Брюксел, остъкляват Америка и Англия, а сега питат от кого ще се отбраняваме !!!Ами, питайте Украинците !
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоКолко метана направи сутринта пред ББ,Ердоган , Сорос ....???Щото освен да се кланяте друго не знаете.
38
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова ще падне и ще вдигне копитата, чака Бойко.
37
4
 
5
 
! Отговори
Гаранция-Франция преди 5 години
Щом сме си платили на НАТО никой терорист вече не може да ни взриви с бомба на кръста или да ни отрови с Новичок или чу'*** когато си поиска, ние сме уверени, че терориста ще дойде със един голям железен танк и НАТО ще го взриви със балистична ракета.
36
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рушките *** са налазили
35
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти успешно воюваш вече десет години със собствения си народ,вследствие на което отстреля 2 милиона българи,които едва ли ще се върнат.Друга война не ти трябва,защото няма кого да изкараш да воюва с когото и да било.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Калеко АлекоА стига си мърлял по нета, бе калеко от село далеко. Теглили са ти ушите милиционерите заради простотиите, които си правил, а то си правил неп само простотии, но и престъпнии. Затова пищиш сега.Помним ги тия като тебе... като ги видехме, минавахме на другата страна на улицата. И тогава смърдехте, като сега.А санкции, срещу когото и да са, са неправомерно деяние. И е силата на слабите. Пука им на "санкционираните". Още повече, когато те санкционират международни престъпници.