Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?

"Питам се доколко защитено е правото на собственост на всеки българин"
Обновена: 3 сеп 2018 12:29 | 3 сеп 2018 12:15,
362
Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?
Снимка: kingsimeon.bg

"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства"

Тези въпроси задава в специално изявление цар Симеон II, публикувано на сайта му.

Още по темата

То е по повод решението на Софийския градски съд на първа инстанция, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Това бе 5-ото от 6-те дела за имотите на Симеон Сакскобургготски, което държавата печели. Както и по другите "царски" дела, магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция. Това означава, че имотите не са били лична собственост на царете, а на държавата.

Ето пълният текст на изявлението на Симеон II:

"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!"

Dnes.bg припомня, че Комплексът "Врана" се намира в покрайнините на София. Реституиран е на царското семейство през 2001 г. със заповед на тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски.

Тогава царските наследници даряват на Столичната община парка, като си запазват собствеността върху двореца и прилежащия му терен от 21 дка. През 2013 г. Столичната община отворя парка за посетители в събота и неделя.

Дворцовият комплекс се състои от централна сграда от 2013 кв. м, над 20 постройки, оранжерии, караулка, горска къща и др. Площта на парка е 992 дка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
6
 
32
 
! Отговори
1024 преди 5 години
Не те ли е срам ? Май не ! Имаш се за образован и начетен родолбец а като видя че са ни превърнали на шутове дойде да се правиш на "ЦАР".
300
5
 
38
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Да, заслужава си. НАПУСНИ ВЕДНАГА, НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ТЕБ.
299
6
 
39
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Нагъл човек се оказа този. Със нищо не допринесе за по добър живот на българина. Махай се
298
5
 
27
 
! Отговори
Кк преди 5 години
Кубургите са ни вкарали в три национални кризи и една война.Същото е положението с К***уфл***нд и Л'И"ДЛ. Убиха икономиката на БГ.
297
4
 
23
 
! Отговори
Бааа преди 5 години
Истинския цар Симеон няма нищо общо с това л'ек'е
296
4
 
23
 
! Отговори
хайдук преди 5 години
Помниш ли , когато се договаряше в посолството в Лондон с *** и ченгета да излъжеш народа на България ? Е сега да ти го кажа на разбираем български език : ЕШ МУ ГЛАВЪТА И ... ЗНАЙШ КО ДА ПРАИШ С ЧОРБЪТА !
295
7
 
21
 
! Отговори
Защо го наричате цар преди 5 години
Този дърт дядка да е цар ? Защо не носи корона на главата си. Ми къде е царицата ? Еми къде са пешките и топовете и офицерите и конете ? Що за шах е това? Този е никой пред мойте очи един обикновен дядка ударил шестицата от тотото и се мисли за цар. То Тръмп е по голям цар от този дъртак. Кралица Елизабет втора е по властна и ще убие нашия дърт цар с шамар с бастуна. На нас ни трябва нов цар , цар които може да ходи да се бие и размята меча. Архил е бил българин. Брат Пит е бил българин.
294
45
 
9
 
! Отговори
Alf преди 5 години
Май забравихте кога ни приеха в ЕУ и коя царска фамилия го издейства. От тогава няма успехи за бг откакто го изпъдихме пак
293
6
 
10
 
! Отговори
Де Били преди 5 години
Разбира се, че има интерес.Всемете го от Царя и го дайте на мутрите.Така се прави в България.
292
10
 
39
 
! Отговори
Wwws преди 5 години
Синовете му не говорят български. Позор
291
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви имоти бе гражданино...мадритският крадец.пак е задлъжпял в някое казино
290
8
 
32
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
България няма цар, бре.
289
5
 
12
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 години
Toia prodaljava da ne se sramuva ot naglosta si.Strasburg ne vaji pri polojenie 4e Bg instituzia se e proisnesla vednaj,demek,,Balgarskia sad se proisnesal"DVOREZA E BG SOBSTVENOST to4ka.Taka 4e s dve dumi da go nalapa6.
288
8
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Да Мишок! Марш от БГ!
287
6
 
29
 
! Отговори
Българин 1 преди 5 години
Напускавай немедлено!
286
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с това цар, та цар! ТОЗИ НЕ Е НИКАКЪВ ЦАР. НИКОГА НЕ Е КОРОНОВАН! ТОВА Е ЕДИН МАДРИДСКИ ПИЯНИЦА. За какви имоти говори? Ще търси само нещо което са КУПИЛИ С ТЕХНИ ПАРИ, КАКТО ВСИЧКИ НИЕ СМЕ СИ КУПИЛИ ИМОТИ С ПАРИ! Ако ли не.......ЯК БЪЛГАРСКИ ШУТ ОТЗАД ПО МЕКИТЕ ЧАСТИ И МНОГО ЗДРАВЕ НА БАБА МУ.ДА НЕ СЕ ВРЪЩА НИКОГА ТУК.Няма кой да зареве за него, ама грам!
285
5
 
20
 
! Отговори
Bozo преди 5 години
Da idi si v ispania.astalavista!
284
6
 
49
 
! Отговори
seira преди 5 години
"ДРУГАРЮ" САКСКОБУРГГОТСКИ,АЗ СЪМ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК - ЗАКЛЕТ РЕПУБЛИКАНЕЦ И ЗНАМ, ЧЕ СЕГА МОНАРХИСТИТЕ ЩЕ ПОДСКОЧАТ, НО:АЗ СЪМ СИН НА МОЯ ИЗСТРАДАЛ БЪЛГАРСКИ НАРОД И КАТО ТАКЪВ, ПОГЛЕЖДАЙКИ НАЗАД В НАШАТА ГЕРОИЧНА ИСТОРИЯ, ВИЖДАМ ТАКИВА ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ С КОИТО ВИЕ ИЗОБЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ, А НАРОДА НИ МОЖЕ САМО ДА СЕ ГОРДЕЕ!!!НЕЩО ПОВЕЧЕ...ВИЕ ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ С БАЩА СИ ЦАР БОРИС ...ДА СИ "ЦАР" НЕ Е ПРОСТА РАБОТА И НЕ ВИНАГИ СЕ СТАВА ПО НАСЛЕДСТВО!!!
283
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедо Царю, тука в селата из България се продават запазени къщи за по 10 хил.лв. Сигурен съм , че имаш достатъчно пари да си купиш, стига да искаш. То само парите , дето изкара от изрязаните гори бяха над 1 млн. Тъй че няма опасност да останеш на улицата ми се струва.
282
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не го е срам!? Иска имоти, които после ще продаде и ще отиде да живее в друга държава. Изобщо не му пука за България. Какво е направил той за нашата страна?! Иска единствено и само пари. Позор!