Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?

"Питам се доколко защитено е правото на собственост на всеки българин"
Обновена: 3 сеп 2018 12:29 | 3 сеп 2018 12:15, Златко Желев
362
Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?
Снимка: kingsimeon.bg

"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства"

Тези въпроси задава в специално изявление цар Симеон II, публикувано на сайта му.

Още по темата

То е по повод решението на Софийския градски съд на първа инстанция, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Това бе 5-ото от 6-те дела за имотите на Симеон Сакскобургготски, което държавата печели. Както и по другите "царски" дела, магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция. Това означава, че имотите не са били лична собственост на царете, а на държавата.

Ето пълният текст на изявлението на Симеон II:

"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!"

Dnes.bg припомня, че Комплексът "Врана" се намира в покрайнините на София. Реституиран е на царското семейство през 2001 г. със заповед на тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски.

Тогава царските наследници даряват на Столичната община парка, като си запазват собствеността върху двореца и прилежащия му терен от 21 дка. През 2013 г. Столичната община отворя парка за посетители в събота и неделя.

Дворцовият комплекс се състои от централна сграда от 2013 кв. м, над 20 постройки, оранжерии, караулка, горска къща и др. Площта на парка е 992 дка.


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
5
 
47
 
! Отговори
seira преди 4 месеца
"ДРУГАРЮ" САКСКОБУРГГОТСКИ,

АЗ СЪМ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК - ЗАКЛЕТ РЕПУБЛИКАНЕЦ И ЗНАМ, ЧЕ СЕГА МОНАРХИСТИТЕ ЩЕ ПОДСКОЧАТ, НО:

АЗ СЪМ СИН НА МОЯ ИЗСТРАДАЛ БЪЛГАРСКИ НАРОД И КАТО ТАКЪВ, ПОГЛЕЖДАЙКИ НАЗАД В НАШАТА ГЕРОИЧНА ИСТОРИЯ, ВИЖДАМ ТАКИВА ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ С КОИТО ВИЕ ИЗОБЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ, А НАРОДА НИ МОЖЕ САМО ДА СЕ ГОРДЕЕ!!!

НЕЩО ПОВЕЧЕ...
ВИЕ ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ С БАЩА СИ ЦАР БОРИС ІІІ...

ДА СИ "ЦАР" НЕ Е ПРОСТА РАБОТА И НЕ ВИНАГИ СЕ СТАВА ПО НАСЛЕДСТВО!!!
291
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дедо Царю, тука в селата из България се продават запазени къщи за по 10 хил.лв. Сигурен съм , че имаш достатъчно пари да си купиш, стига да искаш. То само парите , дето изкара от изрязаните гори бяха над 1 млн. Тъй че няма опасност да останеш на улицата ми се струва.
290
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как не го е срам!? Иска имоти, които после ще продаде и ще отиде да живее в друга държава. Изобщо не му пука за България. Какво е направил той за нашата страна?! Иска единствено и само пари. Позор!
289
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абсолютно заслужаваш и никой няма да страда за теб! Измислен цар!
288
4
 
19
 
! Отговори
Nemess преди 4 месеца
Абе тоя *** така наречения цар (незнам само на какво и на кого) за мен е никакъв ..тоя човек учи има ли кво търси от България дядо му фердинант и един камък не е донесъл от афстроунгария дошъл е гол кат пушка еи да въри да търси от сакскобургите у австрия
287
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе *** и помияра му с помяр то баща му и дядо му са го построили тоя имот та си го свои то има Господ бави но не забравя бие ги във наи милото виждате сами Московски Желю Плевнелиев има още и още
286
5
 
43
 
! Отговори
Yaso преди 4 месеца
Имаш 800 дни да върнеш всичко и да се разкараш от България!
285
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По времето на Симеон се зароди и оформи олигархичния модел на управление в България. Именно тогава стана сливането на бизнес интереси и политическа власт. Тогава започнаха своя "звезден" път и днешните крупни олигарси, като Пеевски, Златев, групировката собственик на тази "медия" (съкращението се цензурира), Василев...

Тези, които гласуваха за НДСВ през 2001 и 2005 са съучастници в това гигантско престъпление.
284
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И кво ревете?! Като гласувахте за него що не мислехте с главите си? Наивници. Колко пъти трябва да ви излъжат комунистите, та да се усетите. То тоя сравнителнмо малко се нагуши. Знаете ли колко лапна финансовия му министър покрай сделката с външни дълг? А колко пари потънаха в Мултигруп? Ехееее, ще има за поне 100 такива къщи и половината рилска гора.

Сами сте си виновни.
283
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 280

24674 - Какво означава тази цифра, която си написал вместо коментар?
282
2
 
22
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
Заслужаваш много повече !!! Сто тояги на голо и обратно от където си дошъл.
281
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Врана е построен от Цар Фердинат . Така , че е по наследство на Царя и на сестра му Мария
280
3
 
23
 
! Отговори
Смешник преди 4 месеца
Симе имаше 800 дена се наядеш къде спа
279
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боклука долен, че и претенции има!!!
278
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
24674
277
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цар?! Да не става въпрос за царя на дървосекачите от околията на Мала Църква?
276
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дребна, алчна душа. Това е душата на комуниста!
275
3
 
42
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
Ваше Величество, върнаха Ви имот в село Баня. Върнаха ви и имот Ситняково, доколкото знам, продължава да си е ваш. Върнаха ви и 16 хиляди декара (16 кв. км) рилска гора. Вие сте предпочели да бъде изсечена и дървесината изнесена. Само от това сте спечелили поне 3 млн. евро! Е за Бога, стига толкова! Заради човешката алчност са падали цели империи! На онзи свят човек нищо не взема подире си, трябва да сте наясно! И Вие като останалите хора сте смъртен!
274
4
 
24
 
! Отговори
Тъпи преди 4 месеца
55 години си живял без имоти ,но 55 години си гледал как комунистите се гавриха с българския народ .Сега братя и сестри се избиват заради имоти ,навсякъде има проблеми с наследствени имоти и реституции,и много много други .Стой си в Испания с меките си ръце и тези имоти които ги искаш са строени от строители които вече са убити .
273
4
 
24
 
! Отговори
некой преди 4 месеца
дайте му на тоя една гарсониера у ботунец, хем ле е близо до врана, хем и имот ша има....горкио