Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?

"Питам се доколко защитено е правото на собственост на всеки българин"
Обновена: 3 сеп 2018 12:29 | 3 сеп 2018 12:15,
362
Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?
Снимка: kingsimeon.bg

"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства"

Тези въпроси задава в специално изявление цар Симеон II, публикувано на сайта му.

Още по темата

То е по повод решението на Софийския градски съд на първа инстанция, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Това бе 5-ото от 6-те дела за имотите на Симеон Сакскобургготски, което държавата печели. Както и по другите "царски" дела, магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция. Това означава, че имотите не са били лична собственост на царете, а на държавата.

Ето пълният текст на изявлението на Симеон II:

"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!"

Dnes.bg припомня, че Комплексът "Врана" се намира в покрайнините на София. Реституиран е на царското семейство през 2001 г. със заповед на тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски.

Тогава царските наследници даряват на Столичната община парка, като си запазват собствеността върху двореца и прилежащия му терен от 21 дка. През 2013 г. Столичната община отворя парка за посетители в събота и неделя.

Дворцовият комплекс се състои от централна сграда от 2013 кв. м, над 20 постройки, оранжерии, караулка, горска къща и др. Площта на парка е 992 дка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
3
 
18
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
За какво са му имотите след като не се е справил и като Министър председател ,същия създаде повече корупция . Няма значение че не е виновен той ,но е виновен че се е съюзил с бивши комунисти .И да взимаш имотите кой ще живее в тях ? Враня е на най скапаното място и то на магистрала ,става само за кръчма,хотел,или склад но за живеене не става .
240
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя заслужава да бъде обесен , не само да му вземат имотите , дойде гол като пушка и така трябва да си тръгне
239
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си ходи и да си "царува" другаде! За България нищо не е направил, освен да отскубне каквото можа. Адмирации за спечелените от държавата дела!
238
6
 
30
 
! Отговори
Иванова преди 5 години
Когато се домъкна каза ,че няма да иска нищо от държавата,че няма да има никакви претенции ,а сега реве за "родината"и я ограбва.
237
5
 
30
 
! Отговори
Агент Нови Чък преди 5 години
Този нали се върна за едни 800 дни. Те минаха без да направи нещо за любимия си бг. народец. Дори докара и едни "българи" от чужбинско, които също си понапълниха гушките... Самият той си понаграби каквото можа и сега е време да си ходи...
236
4
 
16
 
! Отговори
От вилата преди 5 години
какво ще изсече?
235
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А българите зсслужВахме ли крадливото ти управление? Заслужавахме ли да изсечеш горите ни, да съсипеш всичко до което се докоснеш и да ни натресеш малоумния си охранител?
234
4
 
39
 
! Отговори
До 243 преди 5 години
Мдаа, ще се грижи... точно както се погрижи и за хилядите декари гори в Рила. Изсече ги и ги изнесе в Гърция.
233
21
 
9
 
! Отговори
Дайте му го!! преди 5 години
Защо да не му го дадете? Поне ще се грижи за него!! Иначе ще свърши, както конюшните.
232
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, восъчна статуя ?!? ..... И говори ?!?
231
6
 
26
 
! Отговори
WTF преди 5 години
Вън и сбогом!
230
4
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Заслужавам ли да ме заставят да напусна?----------------А ти как мислиш? Заслужаваш да напуснеш страната, но не заслужаваш имотите в страната!
229
5
 
4
 
! Отговори
Zyes преди 5 години
Bg medii sa ubiistveni teroristi i slujat na chujdi darjavi. Uuuuuu!
228
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този необразован измамник е комунистическа марионетка. През 2001-ва комунистите много добре знаеха, че нямат никакъв шанс срещу Костов, след като бяха банкрутирали държавата на два пъти и затова се обърнаха към Симеон. Наивният народ веднага налапа червената въдица. Е, оправиха ви... така ви оправиха, че вече 10 години телохранителят на този червен агент ви е премиер.
227
3
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства"---------------------Как и по какъв начин е придобита собствеността?
226
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме и кой направи Бойко Борисов от частен телохранител полковник, после генерал (след само 5 месеца) и главен секретар на МВР. и колцина от вас знаят, че и Бойко Борисов е избиран за депутат от листите на НДСВ през 2005, но тогава предпочете да си остане в МВР.
225
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сте забелязали единствено България и Румъния върнаха имущество на монархическите фамилии,навсякъде в Европа където монарсите са изгонени всичко им национализирано!Франция,Австрия,Италия,Унгария,даже на Балканите ,Сърбия и Гърция постъпиха по същия начин!Гърците даже се престараха и дълго време недаваха на наследниците да стъпят на гръцка територия!
224
3
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Помощ, обраха Царя.
223
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продаде се на комунистите, безсрамник! Излъга милиони българи. Вън от страната, Остап Бендер!
222
6
 
29
 
! Отговори
Цар на какво? преди 5 години
Медийте да престанат на наричат лицето Симеон Борисов Сакскуборгготски Цар!