Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

12618 гледания   |  Още видео

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не може да живееш добре без да получаваш заплата или да имаш печеливш бизнес. За да печелиш добре трябва да правиш това което могат да правят 1 на 1 000 и освен това да има и търсене за тези услуги, иначе защо да ти плащат подобаващо за нещо което 950 от 1 000 ще правят по същият начин. Има ЗАКОНОМЕРНОСТ, в крайна сметка тези които печелят наистина добре(от заплата, и не връзкарите) се скъсват да бачкат, и тук идва въпроса заслужава ли си. Някой хора се оплакват но предпочитат да си пият ракията
141
2
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 месеца
" ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ Е СВЪРЗАНА С КОТИРОВКИТЕ НА ПЕТРОЛА И ДОЛАРА " ! И ТЕ СЕ ДИКТУВАТ ОТ ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ХОРА В САЩ. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ИС И НАТО ВЕДНАГА. ОТКАЗВАНЕ ОТ ВСЯКАКВА ТЪРГОВИЯ СВЪРЗАНА С ДОЛАРА. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ДОЛАРА Е ОБВЪРЗАН С ПЕТРОЛА ? ЗАЩО СТОЙНОСТТА НА ЕДИН БАРЕЛ СЕ ИЗМЕРВА В ДОЛАРИ ? ДАЙТЕ ДА ГО НАПРАВИМ В ЛЕВОВЕ ! ДАЙТЕ НИЕ ДА ДИКТУВАМЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА. МАААМ ВИ ТЕРОРИСТИЧНА АМЕРИКАНСКА......
140
0
 
6
 
! Отговори
ГРЕШКА НЕВОЛНА преди 5 месеца
ОТ 0,91 лв. ХЛЯБА НА "СИМИД" Е ВДИГНАТ НА 1,14 лв.
139
3
 
2
 
! Отговори
икономист преди 5 месеца
До Анонимен 129

А тези, които нямат "умения и акъл", с какво са виновни за това си положене?
И това севсем не е достатъчно! За съвременния пазар на труда, трябва и енергичност, и психическа издръжливост, които далеч не са присъщи за всеки човек.
138
4
 
3
 
! Отговори
хляба с 25 % преди 5 месеца
ВЧЕРА В КАРЛОВО СРЕЩНАХ ПОЗНАТА КОЯТО НОСЕШЕ ХЛЯБ НА ФИРМАТА "СИМИД"

ОТ 1,91 лв. ХЛЯБА ИЗВЕДНЪЖ СТАНАЛ 1,14 лв.
137
5
 
1
 
! Отговори
до 139 преди 5 месеца
Ето го решението, ВСЕКИ БЪЛГАРИН IT СПЕЦИАЛИСТ. Да им покажем на "червените" какво можем. Колкото повече ни вдигат цените, толкова повече ние ще "изкарваме".
136
6
 
2
 
! Отговори
Минчо преди 5 месеца
Това може да означава само едно - че някой се готви да свали правителството, както го направи през 2013 г. Същия сценарий.
135
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Производителността на на труда е ниска спрямо заплатите. Това значава, че бизнесът дава високи заплати, без да сте заслужили. Работете повече, зарадвайте бизнеса и ако ви остане време, може да имате по-добър живот, без да се притеснявате от поскъпването.
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЗИМАТА НА 2013 Г СЕ ПОВТАРЯ- КАКВО ЛИ ЩЕ ГРЪМНАТ ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ.
133
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЧЕРВЕНКИТЕ ЯХНАХА РОЛС РОЙСА И ТРЪГНАХА ДА КРАДАТ НАРОДА- ЗАТВАРЯЙТЕ ВРАТИТЕ, ЗАЛОСТВАЙТЕ БАНКИТЕ- ТЕ ОБИЧАТ ДА ГИ ГЪРМЯТ.
132
2
 
0
 
! Отговори
до 129 и преди 5 месеца
същият 130. Напиши ми цифра за да ми стане ясно, ти колко си кадърен. Защото нещо ми мирише. Като за начало смесваш икономическа система с политическа. Цифричка ми дай за да оценя и да се възхитя на .... .
131
4
 
0
 
! Отговори
niki преди 5 месеца
Ей тъй като почнат, ужас, тежка зима, ще мрем, геноцид, дрън-дрън и други подобни небивалици.
Нормална зима ще е, вероятно по-топла, отколкото очакваме, а и хората се запасиха с горива още през лятото. Не разбирам защо пак се правят истерии?!?!
130
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
зле зле, колко да е зле, всички познати в ИТ сектора взимат по 3 - 6 хил лева на месец. Не може да се очаква че чистачка и шивачка ще взимат колкото квалифициран служител, навсякаде по света е така. И в САЩ сервитиорите и боклукчийте взимат 20К на година а програмистите 100 000К. Щом жена ми на 30 от учителка стана програмистка значи почти всеки може.
129
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Я ПИТАЙ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ОТ КЪДЕ СА ИМ МИЛИОНЕРИТЕ- ЧУЙ КО РЕЧИ ВЕЛЕВАТА- МЪН, МЪН,ЪЪЪЪЪЪЪЪ
128
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
МНОГО СТРАСНО ЧЕРВЕНИ ТРЪГНАХА ОТ СЕРВИТЬОРИ В ВАГОНИ И РЕСТОРАНТИ- СЛЕД ТОВА СТАНАХА МИЛИОНЕРИ- А Я ВИЖ БГ Е СТРАНА НА НЕОБИКНОВЕННИТЕ МИЛИОНЕРИ.
127
1
 
3
 
! Отговори
DK преди 5 месеца
Тук при мен е добре, не се оплакваме, всичко е точно.
126
4
 
8
 
! Отговори
Млад социалист преди 5 месеца
ГЕРБ се провалиха!
125
1
 
0
 
! Отговори
FR преди 5 месеца
Мда лошо, останалите ще трябва да плащате всяка година все повече.
Ама и при нас не е лесно.
124
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Червеното правителство на Любен Беров опоска българия и създаден коминистическата мафия, затова днес сме в това положение.
123
6
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 5 месеца
Май на Запад лъжите за "социалистическия рай" са адресирани точно към продуктите на западното образование. Примери: " хората ядат трева", "отпускат се по-големи дажби преди парадите", " хората ловят таралежи и ги консервират за зимата". Това идва от правоговорящия Запад. Великия Запад, където има готварски рецепти за прегазени на пътя опосуми и армадола. Как не умря от глад през соца? Или тате купуваше от специалните магазини?