Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

11517 гледания   |  Още видео

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.


277
Още от Общество
Българският пионер в летенето: Симеон Петров, забравената легенда!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не може да живееш добре без да получаваш заплата или да имаш печеливш бизнес. За да печелиш добре трябва да правиш това което могат да правят 1 на 1 000 и освен това да има и търсене за тези услуги, иначе защо да ти плащат подобаващо за нещо което 950 от 1 000 ще правят по същият начин. Има ЗАКОНОМЕРНОСТ, в крайна сметка тези които печелят наистина добре(от заплата, и не връзкарите) се скъсват да бачкат, и тук идва въпроса заслужава ли си. Някой хора се оплакват но предпочитат да си пият ракията
143
2
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 1 седмица
" ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ Е СВЪРЗАНА С КОТИРОВКИТЕ НА ПЕТРОЛА И ДОЛАРА " ! И ТЕ СЕ ДИКТУВАТ ОТ ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ХОРА В САЩ. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ИС И НАТО ВЕДНАГА. ОТКАЗВАНЕ ОТ ВСЯКАКВА ТЪРГОВИЯ СВЪРЗАНА С ДОЛАРА. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ДОЛАРА Е ОБВЪРЗАН С ПЕТРОЛА ? ЗАЩО СТОЙНОСТТА НА ЕДИН БАРЕЛ СЕ ИЗМЕРВА В ДОЛАРИ ? ДАЙТЕ ДА ГО НАПРАВИМ В ЛЕВОВЕ ! ДАЙТЕ НИЕ ДА ДИКТУВАМЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА. МАААМ ВИ ТЕРОРИСТИЧНА АМЕРИКАНСКА......
142
0
 
6
 
! Отговори
ГРЕШКА НЕВОЛНА преди 1 седмица
ОТ 0,91 лв. ХЛЯБА НА "СИМИД" Е ВДИГНАТ НА 1,14 лв.
141
3
 
2
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
До Анонимен 129

А тези, които нямат "умения и акъл", с какво са виновни за това си положене?
И това севсем не е достатъчно! За съвременния пазар на труда, трябва и енергичност, и психическа издръжливост, които далеч не са присъщи за всеки човек.
140
4
 
3
 
! Отговори
хляба с 25 % преди 1 седмица
ВЧЕРА В КАРЛОВО СРЕЩНАХ ПОЗНАТА КОЯТО НОСЕШЕ ХЛЯБ НА ФИРМАТА "СИМИД"

ОТ 1,91 лв. ХЛЯБА ИЗВЕДНЪЖ СТАНАЛ 1,14 лв.
139
5
 
1
 
! Отговори
до 139 преди 1 седмица
Ето го решението, ВСЕКИ БЪЛГАРИН IT СПЕЦИАЛИСТ. Да им покажем на "червените" какво можем. Колкото повече ни вдигат цените, толкова повече ние ще "изкарваме".
138
6
 
2
 
! Отговори
Минчо преди 1 седмица
Това може да означава само едно - че някой се готви да свали правителството, както го направи през 2013 г. Същия сценарий.
137
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Производителността на на труда е ниска спрямо заплатите. Това значава, че бизнесът дава високи заплати, без да сте заслужили. Работете повече, зарадвайте бизнеса и ако ви остане време, може да имате по-добър живот, без да се притеснявате от поскъпването.
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗИМАТА НА 2013 Г СЕ ПОВТАРЯ- КАКВО ЛИ ЩЕ ГРЪМНАТ ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ.
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как бе ,нали 510лв минимална заплата му стига на българина и пенсионерите живеят охолно с 207лв минимална пенсия с стаж.
134
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЧЕРВЕНКИТЕ ЯХНАХА РОЛС РОЙСА И ТРЪГНАХА ДА КРАДАТ НАРОДА- ЗАТВАРЯЙТЕ ВРАТИТЕ, ЗАЛОСТВАЙТЕ БАНКИТЕ- ТЕ ОБИЧАТ ДА ГИ ГЪРМЯТ.
133
2
 
0
 
! Отговори
до 129 и преди 1 седмица
същият 130. Напиши ми цифра за да ми стане ясно, ти колко си кадърен. Защото нещо ми мирише. Като за начало смесваш икономическа система с политическа. Цифричка ми дай за да оценя и да се възхитя на .... .
132
4
 
0
 
! Отговори
niki преди 1 седмица
Ей тъй като почнат, ужас, тежка зима, ще мрем, геноцид, дрън-дрън и други подобни небивалици.
Нормална зима ще е, вероятно по-топла, отколкото очакваме, а и хората се запасиха с горива още през лятото. Не разбирам защо пак се правят истерии?!?!
131
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
зле зле, колко да е зле, всички познати в ИТ сектора взимат по 3 - 6 хил лева на месец. Не може да се очаква че чистачка и шивачка ще взимат колкото квалифициран служител, навсякаде по света е така. И в САЩ сервитиорите и боклукчийте взимат 20К на година а програмистите 100 000К. Щом жена ми на 30 от учителка стана програмистка значи почти всеки може.
130
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я ПИТАЙ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ОТ КЪДЕ СА ИМ МИЛИОНЕРИТЕ- ЧУЙ КО РЕЧИ ВЕЛЕВАТА- МЪН, МЪН,ЪЪЪЪЪЪЪЪ
129
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МНОГО СТРАСНО ЧЕРВЕНИ ТРЪГНАХА ОТ СЕРВИТЬОРИ В ВАГОНИ И РЕСТОРАНТИ- СЛЕД ТОВА СТАНАХА МИЛИОНЕРИ- А Я ВИЖ БГ Е СТРАНА НА НЕОБИКНОВЕННИТЕ МИЛИОНЕРИ.
128
1
 
3
 
! Отговори
DK преди 1 седмица
Тук при мен е добре, не се оплакваме, всичко е точно.
127
4
 
8
 
! Отговори
Млад социалист преди 1 седмица
ГЕРБ се провалиха!
126
1
 
0
 
! Отговори
FR преди 1 седмица
Мда лошо, останалите ще трябва да плащате всяка година все повече.
Ама и при нас не е лесно.
125
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Червеното правителство на Любен Беров опоска българия и създаден коминистическата мафия, затова днес сме в това положение.