Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква зима какви пет лева. 2017 година Декември средна температура 5 градуса / под нулата средната температура е падала за 3 дни Януари 2.4 градуса / Под нулата за 8 дниФевруари 2.1 градуса / под нулата за 4 дниВсяка година е така, 2 седмици за целият сезон температурите падат средно на ден под нулата.
110
0
 
3
 
! Отговори
На Тошо момчето... преди 5 години
Кольо Босия не е бил комунист ,не е бил и комсомолец---за това/нагаждачите комунисти/ щяха да го уморят от глад пред парламента без капка внимание .
109
2
 
13
 
! Отговори
Каранга преди 5 години
Борисoff 3-ката са аут значи !
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените не са високи. Заплатите са ниски.
107
0
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До ЦК на ГЕРП:Корекция: След края на мандата заплатите ще се вдигнат с 25%, пенсиите, здравеопазването и образованието ще цъфнат. Ако не стане, няма вече да е наш проблем. Орешарски и Костов са виновни!
106
5
 
3
 
! Отговори
до 107 преди 5 години
Къде си? Ти си от тия т.н. "българи", които длед като напуснат България, гледат отвисоко и надменно на българите, хокат ги по форумите, подиграват им се, говорят на чужденците колко са патили през и колко е лош соца. На "патриоти" се правите. Като ви попитат от къде сте? Не отговаряте, "Аз съм от България", а отговаряте, "Аз съм от Европа. Ммайтапчии сте ми сладки.
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАБРАВИХА КОЙ НИ ИЗУЧИ, ОБЛЕЧЕ И ИЗХРАНИМен лично - родителите ми. За което съм им благодарен. Аз на разни тошовци не се кланям.
104
0
 
7
 
! Отговори
На Тошо момчето... преди 5 години
Не мога да разбера ГЕРБаджиите на кои викат комунисти на началниците ли си ??? Ако е на тях е вярно до един са били комунисти и то елитни доказани,, е малко в момента го играят нещо друго ,ама то такава може да е партиината заповед.
103
1
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Цените в България са като в целия ЕС.Никой продавач не се интересува колко пари получава този или онзи. Така че, честито на всички, вече сме истински европейци.
102
0
 
8
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
Комунистическа пропаганда ! От 1 октомври ще намалим цените на ВСИЧКО с 50 % !!!Само гласувайте за нас !!!
101
0
 
1
 
! Отговори
до 105-- от на Тошо. преди 5 години
Да но до момента е разумна.....защото голйма част от пенсионерите са за ДПС друга са подмамени от патриотите с обещания за по-големи пенсии ,трети гласуват за БСП ,четвърти за ГЕРБ и някой за др. партии...На пенсионерите пенсииите са в доста различни като сума това е още една предпоставка за различни възгледи и объркване...
100
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов малоу мника ска пан дол ен, нали ще вдига заплатите, е да де ама всичко останало вдига двойно повече. Да еа майка ви в устата ска пана гербаджийска, крадлива
99
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ви.. Искахте комунисти, ей ви ГЕРБ! Няма по-скапана и долна сбирщина из роди от тия гербаджийте. Крадливи, миризливи, дол ни, от репки
98
2
 
20
 
! Отговори
haha преди 5 години
Ами като сте гласували за палячовците и крадците от ГЕРБ, това ви чака... Никога не се е крало, както сега... а па вие си гласувайте за тея крадци долни...
97
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен106Много станахте дъртаците.Кой да ви храни?Само за плюскане и за сране ставате.Искате повече ама няма.
96
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ЗА ГЕРБ САМО МУТРИТЕ СА ПРИОРИТЕТ ЗААЩОТО ПАРИЧКИТЕ ИДВАТ ОТ ТАМ. ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ КАКВО ДА ЧАКА ОСВЕН ДА ***. ТЕ НЕ СА КАТО НЕГО БЪДЕЩИЯ ПЕНСИОНЕР С2-3 МЛР.ЛВ В ОФШОРКИ И ДА СА СПОКОЙНИ ЗА ЗИМАТА. МАШАЛА. ЕДНО ВРЕМЕ ВСИЧКИ ТИЯ МУТРЕНЦА СЕ ИЗУЧИХА БЕЗПЛАТНО ПО ВРЕМЕ НА СОЦА АМА СЕГА СОЦА Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ. СКОРО МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ, ЧЕ ВЕЧЕ СЕ СРАМУВАТ ДА СЕ ИМЕНУВАТ БЪЛГАРИ И ЧЕ СА АМЕРИКАНЦИ.
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До На Тошо момчето... (101)Като се има предвид, че днес у нас почти половината от гласоподавателите са пенсионери, ГЕРБ не би трябвало заема подобна позиция. Неразумно е.
94
0
 
3
 
! Отговори
селянина преди 5 години
ся па с холестерол ке плашиш абре младеж я Янето Санданскио жив съм го виждал
93
0
 
1
 
! Отговори
до 99 преди 5 години
Батенце, не обвинявай другите в това, което сам практикуваш. Айде стига шошоскарски, милениалистки номера. И пак те питам защо не си на бачкане?
92
1
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 5 години
Благодаря за комплимента, който научих от теб "вдлъбнат", не бях го срещал преди. Може да се развие и обогати като: "вдлъбнат от соца" . Това се отнася за всички, които винят "соца" за всичко. Тежко ви засегна "соца", спор няма. С на мен ми даде образование, което ми позволи да съм независим от РъБъ. Надввам се и "потърпевш от соца", да може да разбере на къде бия. Между другото, що не си на бачкане, батенце? А може ди си на държавна служба, разбирам.