Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
7
 
! Отговори
На Тошо момчето... преди 5 години
Вчера гледах Симеонов по скат --пет пъти каза ,че за ГЕРБ пенсионерите не са приоритет ,та не знам какво увеличение чакат...
90
0
 
5
 
! Отговори
На Тошо момчето... преди 5 години
Вчера гледах Симеонов по скат --пет пъти каза ,че за ГЕРБ пенсионерите не са приоритет ,та не знам какво увеличение чакат...
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ще да потърси вината в себе си. Винаги е виновен някой друг - социализма, царя, правителството, имигрантите, парламента, ЕС, Русия , САЩ и кой ли не друг но не АЗ. Чули ли сте някой да си признае че е мързелив, некадърен, пасивен и за това е беден?Българската мечта е обратната на американската - "искам онея богати хора да станат бедни като мен". Как една нация може да просперира с такава мечта?
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да обърна внимание на простотите джурналисти писали това нещо по-горе, че пушачите се "удрят" целенасочено, защото те употребяват продукт вреден за здравето на всички.
87
1
 
3
 
! Отговори
до 89 СЕЛЯНИНА преди 5 години
Като ти гледам диетата скоро ще потропаш на платеното здравеопазване и мани ,че няма да пиеш ,мезиш и ядеш ами няма и да има къде да спиш.... а и знам че лъжеш щото до сега ,,братята,, щяха одавна да са ти сложили пръста ,аз тоя живот съм го виждал как го живееха ,ама беше преди 89 г. Може би мечтаеш за такъв живот.....да във всяко село има по неколцина изедника дето живеят така.
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай ГергиГоре-долу си прав.Но задължително трябва да вдигнат пенсиите, поне онези, които са под 350 лв. И да предвидят някои облекчения за самотно живеещи пенсионери с пенсии, които са по-ниски от минималната заплата.Не ми е ясно как оцеляват някои хора. Не е справедливо, защото по 35-40 години са работили добросъвестно и са се осигурявали така, както е било позволено от закона.
85
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтини сензации и откровенни измислици, граничещи с глупостта.
84
0
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Соцът е виновен колкото и демокрацията. Просто хората по тия ширини сме такива. Когато всеки се вгледа себе си, тогава може нещо да се промени. Другото е омагьосан кръг и губене на време.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" ... това ще се отрази с около 5-7 лева на човек"Сигурно искат да кажат, че ще се увеличи издръжката на човек с 5-7 лева.Но, 5-7 лева на ден или на месец?Ако имат предвид първото, значи предстои революция.Ако е второто, ще попсуваме, ще кълнем и заплашваме, после ще се успокоим и постепенно ще забравим. Както обикновено.
82
6
 
11
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
ПРАВИ СТЕ ВСЕ СОЦА Е ВИНОВЕН ВЕЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ. ЗАБРАВИХА КОЙ НИ ИЗУЧИ, ОБЛЕЧЕ И ИЗХРАНИ.....
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много се тревожа за пушачите!Другите ще изкарат много по-леко зимата, защото ел-ниньо през предстоящия сезон ще бъде много мощен и зимата се очертава да бъде много мека! Вещателите на ужаси са злонамерени!
80
11
 
6
 
! Отговори
селянин преди 5 години
имам си ракийка след седмица ке турим 4-5 тона винце прасенце офчици а иде ред и за киселото зеленце със зелевия сок и въобще не ме плашете
79
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соца е доста виновен за едно - научи хората да не мислят и да са доволни на малко ядене, дърва в печката и вечни обещания как до 10 години ще построим светлото бъдеще. Добре, че тези хора намаляват по естествен път, а наследниците им, щат не щат, или ще се приспособят, или ще отпаднат от състезанието.
78
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Важното е да сме живи и здрави. Един живот и сме да живеем. Всеки сам си избира.
77
2
 
16
 
! Отговори
На Тошо момчето... преди 5 години
Еми най-големия икономист ни управлява.....и доколкото съм му разбрал доктрината за управление ,нахрани полицията и армията доколкото е останала горе долу администрацията ,а другите да правят каквото си искат ,на него му трябват милион милион и двеста хиляди избиратели --гореописаните и някоя друга заблудена овца са точно толкова.....в краен случай малък коалиционен / гладен / партньор и всичко е точно...за другите като направи и едно платено здравеопазване ,спокойно могат да се гръмнат...
76
7
 
6
 
! Отговори
niki преди 5 години
Соца Е виновен за това, че сме 70+ години назад в развитието спрямо другите европейски държави.ФАКТ!
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е не само всички управляващи да се изметат, а трябва да се натикат в дранголника с по няколко присъди и там да лежат. На тази държава й трябват умни и способни млади хора нямащи нищи общо с БСП, ГЕРБ, СДС и останалите. Иначе ще продължаваме да се въртим в омагьосания кръг!
74
6
 
12
 
! Отговори
бай Герги преди 5 години
Тежка, тежка, колко да е тежка. Горе-доле ше е кат предишната и предходната. Който е преживял зимата на 1996/97 г. не можете да го уплашите толкова лесно. Тогава буквално нямаше нито храна, нито пари, а страната беше на ръба на гражданска война. Ако и сега е така, няма лошо. Ама не е така защото народа спи. Има манджа, има кинти, стандарта на живот е средно 5 пъти по- висок от тогавашния. Та затова се съмнявам, че зимата ще е тежка, страшна или квото там се опитвате да ни плашите.
73
15
 
3
 
! Отговори
Професор преди 5 години
При Радев е така. Пак гласувайте за него.
72
6
 
13
 
! Отговори
ГОЛЯМА преди 5 години
истина ви казвам. 30 год. след соца, соца виновен. 50 год. след соца(никой няма представа какво е соца), соца виновен. 100 год. след соца, соца пак виновен. Не, че някой знае за соца, но за последните 100 всички знаят, че соца е виновен. 6