Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?

Събраха се, повикаха, бутаха и нищо не постигнаха
17 сеп 2018 07:00,
901
Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?
Емил Русанов, един от организаторите на протеста. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Те искат много да са като румънците, да си дойдат от чужбината, да изпъкнат сред множеството, да протестират, да провокират… промени, но имат ли идея как това да стане? Едва ли!

Кое ги движи ? Кой ги движи? Къде бяха досега? А, г-да българи, върнали се от чужбина?

С призиви из Facebook да се сберат и да съдерат държавата от скандирания… за оставка на Бойко Борисов, извънредно положение, пряко избиране на министри, депутати, прокурори и т.н. държавни чиновници. Така ли беше, г-да?

Искахте извънредно положение, нови избори, Велико Народно събрание. Искахте…. Да, да, ама – не, г-да българи, избрали чужбината за своя родина.

Още по темата

Е, дойдохте, преброихте се и колко се наредихте пред парламента – стотици, а бяхте хиляди в мрежите, или пък греша?

И не Ви се получи, защото нямахте генерална идея, за разлика от братята румънци, които искаха да покажат на Европа, а и на света, че корупцията не е синоним за Румъния. А Вие какво искахте – заложници, кръв и метеж (четохме в социалните мрежи – бел.ред.)!

Съветвам Ви да си викате там, където живеете, в подредените Ви демокрации, имаме си достатъчно гласове и у нас, които да търсят промяната.

Викайте си на разваления български, които сте позабравили, щото нали – живеете от месеци, година, две, 10 извън пределите на родината, далеч от майки и бащи, които виждате по скайпа, защото Ви е скъпо да си дойдете. Или пък си идвате, веднъж за моренцето, или пък за коледната питка с късмети на баба Ви.

Разберете едно: Месии не ни трябват, имаме, а и имахме достатъчно през демократичния ни преход, не е нужно да ги изброявам, нали?

Трябва ни здрава работа, а не кресливи призиви за саморазправа с властта, защото властта сме ние. Ние я даваме, ние я взимаме – на избори.

Пък Вие, г-да българи – чужденци, стойте си там, в новите Ви подредени родини, мийте чиниите им, чистете домовете им, слугувайте им чинно, но не ни поучавайте как да живеем, кой да ни управлява, как да ни управлява. Ние знаем и можем. Доказвали сме го!

И пак за румънците – с ясна цел, постигаш успех, а за чужбинските българи – отправната точка коя е? Видели са хубавия живот на запад, имат ясна представа за него, но им е пълна мъглата с какви методи да го постигнат тук, в родината им, България. С крясъци няма да стане, знаем, защото кресливите после стават най-крадливи.

Хайде, прав Ви път! До скайп, или пък до Коледа…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


901
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Браво това е истински написан коментар .По него могат да се допълнят още много неща ,как се прави истинска народна революция а не площадни седянки .Но това е обширна тема за разискване . А иначе за революцията трябват хора с ясна визия и да са луди глави който да ги сложат в торбите за благото на народа .Страхливи хора не могат да правят революция те чакат друг да свърши тази работа.
52
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗЛЯЗОХА ДА ПРОТЕСТИРАТ И РЕВАТ ЧЕ ИМА МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ, ОБАЧЕ ДЪРПАХА, БУТАХА, СКУБАХА, РИТАХА ОПЕРАТОРИТЕ И ЖУРНАЛИСТИТЕ.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И преди Априлските ги имаше подобни призивит...щ.
50
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез бяха пълна пародия. Имаше един на мегафона който крещеше как Китайците били построили стената за да се пазят от българите. И че България била на 5000 години... и подобни глупости. Не ми стана много ясно какво общо имаше с протеста, аз не рабзрах и какво точно искаха освен че викаха оставка... два пъти ви даваха оставка и какво се промени?
49
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм гледал какво искат протестиращите , но кражбите на управляващите са виновни за високите цени и ниските заплати . Не виждам никакъв напредък в стандарта на живот последните 10 години . Зимата ще има повече недоволни . Авторът е мижатурка на служба . Дали ще краде Ахмед Доган , Пеевски или ББ народът го отнася . Хората трябва да протестират когато са недоволни .
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59Как точно ги изчисли тези 300% ако може обясниш?
47
3
 
24
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До автора на статията: пише се "който сте забравили", а не "които сте забравили". Явно в бързината си да си заработиш паричките не си проверяваш писането. АМАТЬОРСКА работа!
46
22
 
2
 
! Отговори
Строг контрол преди 5 години
Дойдоха да оцапат тука площада, що не протестират н Румъния, въобще да се въведе давност не живееш 10 год трайно в БГ - вземат ти гражданството и влизаш с виза. Не се знае колко от тия са станали радикални терористи от варварските държави от които идват, страхуваме се от тия хора. Трябва ли да живеем в страх в собствената си държава.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАД ИСТОРИЯТА С ПРОТЕСТА ВИЖДАМ ДЕЙСТВИЯТА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА, КОЯТО НАЙ СЕТНЕ СЕ РЕШИ ДА РАЗБУТА КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ- КОИТО ФИНАНСИРАТ ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека има промяна! Но към какво, с кого!?? ,,Българи от чужбина'' е най-чудноватата идея! По безпътие и отчаяние може да се сравни само с целуването *** на Кобурга 2001 година.
43
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастката пропаганда умело дискредитира протеста и желанието на българите за промяна, като му лепна етикета, че бил организаран от някакви емигранти.Освен това пуснаха предварително фейка, че се готвело убийството на Президента, обърнете внимание - на Президета, не на Премиера.По такъв слонско-деликатен начин, забъркаха и Президента.Иначе за момченцето, напасило статията не ми се говори - дано поне са му платили добре.А страхливата банкянска мишка - естествено избяга пак в Ню Йорк.
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доган си купи тец варна , ще продава ток на гинка която пък ще продава на вас овцете с 300 % надценка , спете .
41
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАЙДЕ ДА ОСТАВИМ МИЯЧИТЕ НА ЧИНИИ НА МИРА- ОТИШЛИ СА ТАМ КЪДЕТО СЕ ЧУВСТВАТ ДОБРЕ, ТЕ РАБОТЯТ ЧЕСТНО И ПОЧТЕННО И АКО ПОЛУЧАВАХА СЪЩОТО ЗАПЛАЩАНЕ ТУК НЯМАШЕ ДА НАПУСНАТ БГ, ПО ВАЖНО Е КАКВО ИСКАТ ГОСПОДАТА ОТ ПРОТЕСТА.
40
3
 
55
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Многа злобна статия.Поръчкова-предполагам.
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам приятели, умиращия, защото им искат по 5-6000 лева, да ги лекуват. За тях какво?
38
3
 
53
 
! Отговори
Прасе с каска преди 5 години
По-голяма словесна диария от това не бях виждал досега. Като гледам джурналята се напъват да си спечелят парите от ГРОБ!!!
37
9
 
8
 
! Отговори
Операция; емигрант преди 5 години
Тези момченца знаят ли колко години е граден този сегашен управляващ проект ,още от как един млад мъж тичаше като охрана на царя ,от тогава до сега всяко болтче на възлово място е с надпис произведено от / не се чете ама са четири букви / ще доидете от чужбина и ще им обявите ,че от утре всички са в затвора ; дори не успяхте да ги разсмеете.Много ми приличате на повечето хъшове /маат ракия в Браила / и громят аскера на думи ....вие сте едно много леко учение / тренировчица / на техните структур
36
31
 
9
 
! Отговори
Petrov преди 5 години
Винаги съм се чудел българите в чужбина какво ги интересува кой управлява тук? Нали са заминали нввън именно с цел да нямат общо с България? Е, освен ако не им иззпращат пари от тук, което често се случва.
35
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за онези от нас, който живеят в България и искат промяна? Защото може и да а не до живеем, поради глад и мизерия до следващите избори....Какво за нас?
34
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен успех постигнаха Герб за разединението на нацията, проклети да са!!! София срещу провинция, пациенти срещу лекари, родители срещу учители, цивилни срещу униформени, пешеходци срещу шофьори, Боже... всеки е срещу всеки... Никога в историята ни не сме сме мразели така! Сега и срещу сънародниците ни, които не са избягали от добро! Защо, бе, Герб, защо???????????