Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?

Събраха се, повикаха, бутаха и нищо не постигнаха
17 сеп 2018 07:00,
901
Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?
Емил Русанов, един от организаторите на протеста. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Те искат много да са като румънците, да си дойдат от чужбината, да изпъкнат сред множеството, да протестират, да провокират… промени, но имат ли идея как това да стане? Едва ли!

Кое ги движи ? Кой ги движи? Къде бяха досега? А, г-да българи, върнали се от чужбина?

С призиви из Facebook да се сберат и да съдерат държавата от скандирания… за оставка на Бойко Борисов, извънредно положение, пряко избиране на министри, депутати, прокурори и т.н. държавни чиновници. Така ли беше, г-да?

Искахте извънредно положение, нови избори, Велико Народно събрание. Искахте…. Да, да, ама – не, г-да българи, избрали чужбината за своя родина.

Още по темата

Е, дойдохте, преброихте се и колко се наредихте пред парламента – стотици, а бяхте хиляди в мрежите, или пък греша?

И не Ви се получи, защото нямахте генерална идея, за разлика от братята румънци, които искаха да покажат на Европа, а и на света, че корупцията не е синоним за Румъния. А Вие какво искахте – заложници, кръв и метеж (четохме в социалните мрежи – бел.ред.)!

Съветвам Ви да си викате там, където живеете, в подредените Ви демокрации, имаме си достатъчно гласове и у нас, които да търсят промяната.

Викайте си на разваления български, които сте позабравили, щото нали – живеете от месеци, година, две, 10 извън пределите на родината, далеч от майки и бащи, които виждате по скайпа, защото Ви е скъпо да си дойдете. Или пък си идвате, веднъж за моренцето, или пък за коледната питка с късмети на баба Ви.

Разберете едно: Месии не ни трябват, имаме, а и имахме достатъчно през демократичния ни преход, не е нужно да ги изброявам, нали?

Трябва ни здрава работа, а не кресливи призиви за саморазправа с властта, защото властта сме ние. Ние я даваме, ние я взимаме – на избори.

Пък Вие, г-да българи – чужденци, стойте си там, в новите Ви подредени родини, мийте чиниите им, чистете домовете им, слугувайте им чинно, но не ни поучавайте как да живеем, кой да ни управлява, как да ни управлява. Ние знаем и можем. Доказвали сме го!

И пак за румънците – с ясна цел, постигаш успех, а за чужбинските българи – отправната точка коя е? Видели са хубавия живот на запад, имат ясна представа за него, но им е пълна мъглата с какви методи да го постигнат тук, в родината им, България. С крясъци няма да стане, знаем, защото кресливите после стават най-крадливи.

Хайде, прав Ви път! До скайп, или пък до Коледа…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


901
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не будете българите бе. Те добре са си заспали.
32
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До #28За автора си прав, но бежанци не ни трябват! Особено с деца ползващи развален български.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много журналистическо...А твоята идея каква е?
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са донякъде трябва правителството да направи референдум за закриване на НС и пpезиденството, партията, която вземе най-много гласове на изборите съставя правителство.
29
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България,няма икономика!Златото и се разграбва от едни господЪри!и сега е на командно дишане от ЕС!А кой плаща данъци в ЕС ,българите в чужбина!И останалите 80%от БВП, пак идват от парите на гастарбайтерите,които пращат в България на роднини.Не само е нормално а и задължително тези българи да потърсят отговорност на Хунтата,която поддържа армия от хрантутници,с техните пари!ПлОжеците,които реват срещу достойните хора,да кажат,какво работят ,какво произвеждат и с какво допринасят за България!!!
28
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги слушайте тия бе. Слушайте си Боко Тиквата и Цецо Папконосеца.Те са най-мъдрите ръководители.
27
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платени журналистчета ! Повръща ми се вече от такива в БГ медиите!
26
26
 
10
 
! Отговори
;-) преди 5 години
А в чужбина всичко е цветя и рози. Там що не протестирате бе?
25
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия лично бойко ли ви я пусна?
24
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че начинанието на тези чуждестранни българи беше жалко и обречено, спор няма, но и джурналиста е надминал себе си в тиквеното верноподаничество :-)
23
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия само като им видиш физиономиите и ти става ясно какви са.Палячовци ,наети от някой.
22
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана бе? Не е ли вече хубаво в чужбина, че тръгнахте да "оправяте"България?
21
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От този мисловна полюция получих ускорена перисталтика. Авторът се е напънал (повече и от мене в клозета) да сътвори шедьовър с перото, но стилът е на начинаещ гимназист. Доста клозетен стил.
20
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото му викаш на Българинът "недей ела, то пак ела" С тази поръчана статия днес бг допусна голяма грешка. Следвщият път ще си дойдат повече и повече. И тогава.....
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирате ли, че фатката е в "ние българите от чужбина", а не "ние българите". Там се получи засечка.
18
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой им плаща на гия да идват тук да " протестират"?Като стане въпрос да дойдат от чужбина за майките си в болницата, все били заети, работели и не можели да отсъстват. Роби.
17
10
 
14
 
! Отговори
Протестър преди 5 години
Не знам какво искам, но го искам ВЕДНАГА!!!
16
46
 
19
 
! Отговори
@@@ преди 5 години
Браво на автора!Кратко,точно,ясно и много,ама много вярно казано!Поздравления!
15
8
 
48
 
! Отговори
Навигатор преди 5 години
Ами те си казаха какво искат бе ***, ТОТАЛНА СМЯНА на селския ни "елит" и изцяло нови политици, ама ИЗЦЯЛО, чрез нов избирателен закон (предимно мажоритарен) който да приеме сегашния парламент преди да се разпусне. После целия парламент в затвора , а важните за обществото решения да се взимат на референдуми. Какво не ти стана ясно бе продажен ман.аф.
14
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата платена гербаджийска орда от политолози, журналисти, всезнайковци и др. е скочила да плюе протестиращите. Сакън, да не падне от власт Тиквата , че какво ще папкаме, това си мислят. Но не е нужно да живееш на запад, за да прозреш, че 10-годишното управление на шайката ни води надолу и само надолу. И няма да ви търпят дълго, колкото и търпеливи да са българите.