BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!

КНСБ пресметна, че 10%-ят ръст на заплатите не стига
288
BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!
Снимка: архив, БулФото

От Украйна и от Молдова да бъдат привлечени 150 хиляди работници от българската диаспора в следващите 3 до 5 години. Това е целта на разработвана от КНСБ и работодателски организации демографска програма.

Така ще се запълни недостигът на работна ръка и ще се оживят западащи села, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

"Те нямат статут на граждани на България, това е част от програмата - да им дадем такъв статут по бързата процедура  и така нататък. Това ще реши системния проблем на пазара на труда, тъй като 150 хиляди всъщност работни места в България остават незаети. Българи са – с българско самосъзнание, говорещи български и с български корен. Ангажиментът на местните власти е да се направи карта на изоставените селски къщи, да ги предоставим там, където всъщност е наоколо работното място, където бизнесът е картографирал", разясни той.

Демографският план ще бъде предложен на правителството до края на годината, каза Пламен Димитров.

По изчисления на синдиката планираното 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетния сектор от догодина вече е недостатъчно на фона на прогнозираното поскъпване на живота през идните месеци.

"Ние смятаме, че тези, които са под средната работна заплата, даже 1000 лева, във всички сектори трябва да получат между 15 и 20 процента увеличение вече. Да, цената на газа няма пряко влияние върху много стоки и услуги, има косвено влияние, но тя стимулира, калкулира и бута нагоре всички цени, за съжаление по-бързо, отколкото би ни се искало", посочи синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
12
 
! Отговори
Питане преди 5 години
Имам следното питане: след като преди 30 години дойде демокрацията и сега сме в куба на богатите и имаме тоалетна хартия и банани, защо 30 години вече демокрацията не може да върне на село хората които *** преди 50 и 60те години насилсвено изкараха от къра и ги навряхи в града в панелките, и сега българското село измира?Коментирайте!
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите това и е целта обезлюдиха селата намаля народа и сега ще населят с бивши руснаци
52
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и сега при светлия капитализъм стрелят по границите, опитай да минеш границата някъде през браздата. А при соца през КППтата никога не са стреляли, много хора пътуваха по цял свят и се връщаха в България въпреки че на запад можеха да живеят добра, но и в България не се живееше зле, и приятелите им бяга тук и всичко си беше наред. А на границата среляха само по престъпниците които не се подчиняваха на предупрежденията, три пъти се предупреждаваш, среляше се във въздуха и едва тогава на месо.
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари аз имам специално патентовано устройство което привлича евтина работна ръка от чужбина. Изпробвано е и работи безупречно. Само че има малък проблем. На хора с българска кръв не действа.Мога да ви привлека всякакви други но не и българи.Този канасейбеец с коя част от тялото си мисли и говори. Със задната ли. И кои са тез дето ще дойдат да жувуркат в катуни. Ако намерят такива то те трябва да са от някоя тундра бе другарю кнасейбеец. За толкова изпаднали ли ги имаш сънародниците ни.
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли има толкова глупави украинци или молдовци.
49
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да останат в селата са необходими медицински пункт с лекари сестра,детска градина и училище,полицай,добри пътища и евентуално читалище.Имате ли такива неща?
48
1
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименВие, какво г-не. за пенсията си ли се закъхарихте? ...До, която няма да доживеете...
47
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44Прогони ги русофилската ни система насадена от 1944 година. Избягалите щяха да са поне 6 милиона ако не стреляха по границите с автомати и картечници по времето на светлия комунизъм. Сега искаш да прехвърлиш вината от болната глава на здравата за последните 28 години.
46
8
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Слава на Тангра! Братя, не идвайте! Дунавска България е Обречена! А и вие сте 1300 пъти по-българи от нас. Ако дойдете тук, ще загубите онези архаични български обичаи и отношения, които имате. И за какво? За да работите ангария, на едни наши, алчни и гну,сни сънародници?! Пазете Българското, то е по-важно от някакви си пари!
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да идват. Ей на, днес се освободиха две къщи в Каспичан. Ще се освобождават и още щом трябва...
44
15
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До ПитанеЗащото през 50-те и 60-те години, *** вкараха селяните в градските панелки, да им работят в губещите им "заводи"! Сега вече няма връщане обратно!
43
2
 
36
 
! Отговори
Укромолдованец преди 5 години
сигурен съм че нямат търперние да заменят мизерията там с мизерията тук :)
42
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости на търкалета. То българите не можете да задържите тук, мигрантите също бягат пък искате други да дойдат....
41
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РаботодателКато не искаш да ми дадеш 3000 лева за ръководна длъжност дай 1500 на украинец само че знай че след година ще търсиш да обучаваш нов украинец защото първия вече ще е при мен. Той ще е при мен защото ще има стажа, документите и частчни познания за работата и освен това ще знае че с 1500 лева на месец не можеш да отглеждаш дори едно дете в България. Точно вашата алчна клика изгони поне един милион души като мен от страната.
40
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господа разни с кратуни празни , кой и защо прогони за 28 години преход два милиона българи навън от Родината та сега да вкарвате от други държави независимо дали от Молдова и Украйна. Върнете си нашите.Създайте им работни места и достойно заплащане.
39
14
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Газпром и Путин вдигат цената на газта, а нашите ***-путинисти дъжд ги вали! Не си дават сметка, че още по-гладни ще останат:)))))))))))))))))))))))))))
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачАло гробокопача, даването на автоматично гражданство означава автоматично да ги включим в социалната ни система. То ние си имаме достатъчно такива граждани закачени за българския бюджет та автоматично да ги мултиплицираме с още 1 милион.
37
4
 
21
 
! Отговори
Питане преди 5 години
Имам следното питане: след като преди 30г. дойде демокрацията с мнго банани и тоалетна хартия и демократите върнаха в реални граници земята на собсвениците която някога беше открадната от комунистите, защо днес след 30 години демокрация и върнати земи в реални граници селата в България измират? Предварително благодаря за точните и изчерпателни отговори!
36
1
 
32
 
! Отговори
бай х преди 5 години
как ще ги накарате тези хора да живеят в западналите села и да работят за без пари в най-близкия град за без пари , за някой глупав чорбаджия ...
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лошо нема, да идват.