Веганите на протест: Спрете опитите с животни!

Експериментите били жестоки, безполезни и неефективни
122
Веганите на протест: Спрете опитите с животни!
Снимка: Булфото, архив

От Български вегански съюз организират днес  национален протест срещу вивисекцията, с искане за тотална забрана на опитите и експерименти с животни в учебни заведения, за медицински и научни цели, за тестове на цигари, лекарства и всякакви други тестове и експерименти с животни.

Още по темата
До момента забрана за провеждане на тестове с животни върху територията на Европейски съюз има само за козметични цели, уточняват от организацията.

Доводите на веганите са, че убиването и осакатяването на животни в учебни заведения в името на науката и образованието е нехуманна, жестока и ненужна варващина, която в 21век трябва да бъде забранена.

Тези жестоки и мъчителни убийства са абсолютно ненужни. Вивисекцията е зключителна  жестокост. Експериментите върху животни са абсолютно безполезни и неефективни, смятат от съюза.
 
Веганите се надяват, че правителството се вслуша в думите им и ще криминализира тестването на цигари върху животни, експериментите с животни в учебни заведения и тестването на лекарства върху животни, които според тях са крайно безполезни и неефективни тестове.

Събираме се в подкрепа на обречените, невинни и беззащитни животинки, с призив към правителството да спре да позволява законно да се пролива кръвта им за експерименти и тестове, чиито резултати са тотално безполезни за хората поради абсолютната разлика в устройството им, обясняват от съюза
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организация от 2 души.
51
2
 
21
 
! Отговори
... преди 5 години
Отворих статията за да видя пак ли е ония пич с дългата коса! В общи линии Веганите-протестъри в България се свеждат до 4-6 човека с организатор именно въпросното лице!Жалко, че нямаше снимки!
50
2
 
13
 
! Отговори
протест срещу вегани преди 5 години
кой им дава думата на тези откачалки, да не е свършил сълзотворния газ за вегани?
49
2
 
10
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Човекът е одомашнил животните за да му служат и дават хранителни продукти - яйца, мляко, месо и други. Чудя се веганите какво предлагат да направим с всички овце и крави, да си ги отглеждаме като домашни любимци ли? И да, нека веганите излъчат хора, които да се ползват за опити върху тях.
48
2
 
14
 
! Отговори
ty преди 5 години
Моля някой веган да иде до някоя джунгла, няма значение Африка, Азия или Ю. Америка. Да срещне животни /какъвто и да е местен вид/, задължително без да *** наранява, и ядейки само растения. Та като /ако/ се върне жив, да каже как го е постигнал. За да оцелееш трябва да убиваш - това да природни закони. По същата логика пуснахме бежанци и роми да си разиграват коня и да правят с нас каквото си искат. Европейски, толерастки и какви ли не ценности, сега и вегански искат да ни пробутате.
47
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отношението на хората към животните е отвратително.Животните не са просто храна, те са живи същества, които ние изтребваме безмислено.
46
2
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕГАНИТЕ НЯМАТ ПРАВО НА ТАКЪВ ПРОТЕСТ!!! ТЕХНИТЕ ПРАВОМОЩИЯ СЕ ИЗЧЕРПВАТ С ТОВА ДАЛИ ДА ЯДАТ МЕСО ИЛИ НЕ!ИМА СИ ОРГАНИЗАЦИИ КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ПРАВАТА НА ЖИВОТНИТЕ И ТОВА НЕ СА ВЕГАНИТЕ КОИТО УБИВАТ И ИЗМЪЧВАТ РАСТЕНИЯТА КАКТО ПИШАТ ТУК МНОГО ПОТРЕБИТЕЛИ И СЕГА И В МИНАЛОТО!
45
3
 
22
 
! Отговори
тт преди 5 години
За какво стигнах върха на хранителната пирамида, ако сега трябва да спра месото заради някой болен мозък? Ако човекът беше тревопасно, до сега да е изчезнал като вид. Неибяснимо е как изобщо на тези им се дава поле за изява, от друга страна явно е в реда на нещата - роми убиват и изнасилват българка, а полицията, чиито заплати са от данъците, които както всички знаят плащат само българи /не съм чул ром да плаща сметки и данъци/, та тази полиция охранява ромите, а не българите...
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веганите да си гледат в паниците и да не се бъркат в работата на хората.
43
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АЗ СЪМ ОТ ПЪРВИТЕ ТУК КОЙТО ГИ ПЛЮЕ КОГАТО НИ ЗАБРАНЯВАТ ДА ЯДЕМ МЕСО!НО В ЗАКОНА Е ЗАПИСАНО, ЧЕ ГРЪБНАЧНИТЕ ЖИВОТНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗМЪЧВАТ ИЛИ БОЯДИСВАТ В НЕЕСТЕСТВЕНИ ЗА ТЯХ ЦВЕТОВЕ!ПО ВЪПРОСА СЪС ТЕСТОВЕТЕ И ИЗМЪЧВАНЕТО НА ЖИВОТНИ СА ПРАВИ! ПО ВЪПРОСА С НЕЯДЕНЕТО НА МЕСО СА АБСОЛЮТНО НЕПРАВИ, ЗАЩОТО ЧОВЕК ИМА СТОМАХ КОЙТО НЕ Е КАТО НА ТРЕВОПАСНО А КАТО НА МЕСОЯДНО!
42
3
 
19
 
! Отговори
moi преди 5 години
В първия момент прочетох, че вагините протестират и се притесних, а то какво било...
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без жертви няма прогрес, ако не бяха тестовете с животни инвитро процедурите и до ден днешен нямаше да са измислени. И не само сигурно хората щяха да измират на35-49
40
6
 
5
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Историята е доказвала и доказва, че всяка крайност е погубна.За българинът е гордост "силно да люби и силно да мрази" и лошото е че последните години е много на м0да да се мрази -ВСИЧКО. Мрази политицимрази останалите шофьоримрази лекари , полиция, учители, работодатели , колегите от работамрази жените - щото всички са комерсиалнимрази ислямските държави , но мрази и Русия , САЩ, Израел и ЕС. И така може да се изброява цял ден.
39
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия безмозъчни същества веганите са на хранилка при НПОта на Сорос
38
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как един нормален коментар няма под тая статия бе?! Разбира се ,че трябва да бъдат забранени тестовете с животни (както се се случи вече в по-нормалните "бели" държави).Не е етично и морално да се правят такива ненужни и безумни тестове и да се причинява толкова много болка през 2018 година. Аз като биолог осъзнавам колко много алтернативи имат тези тестове. Не съм веган, но не ползвам тествани върху животни битова химия и козметика и смятам, че това е начина да променим статуквото.
37
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време взех котка и някакъв такъв се опитваше да ме накара да я храня със соя. Вегани, *** сектанти, вие добре ли сте там с главата? Или за една позната дето не си кърмеше детето и познайте - рахит. Не може да си стои на краката и ще е инвалид цял живот. Вегани....
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да, спрете с животни, почнете с вегани!
35
3
 
32
 
! Отговори
д-р Пъдарски преди 5 години
Веганството е тежко психическо заболяване, което се лекува с електрошокове и лоботомия в специализирани заведения.
34
3
 
20
 
! Отговори
Лойко преди 5 години
Светът е оцелял благодарение на месото, тези люде дето размахват плакати и си налагат вижданията сигурно си мислят, че предците има са пасяли трева като *** и така са им предали гена си lol
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навални ,вегани липсва Пневнелиев за цялостната картина