НСО – най-тайнствената и непублична служба

Гардовете разхождали кучета на депутати, пазарували им...
Обновена: 6 ное 2018 10:18 | 6 ное 2018 10:15, Камелия Цветанова
40

Вече стана ясно, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган ползва охрана от НСО още от 2009 г. заради заплахи за живота му. Случаят е следен изкъсо от вицепремиера Валери Симеонов, който поиска информация от НСО защо Доган има гардове, а след като службата за охрана му отказа такава, той поиска отговор на въпроса си от президента Румен Радев, под чийто контрол е НСО.

Още по темата

Омбудсманът Мая Манолова също бе атакувана по темата и вчера пътува от София до Стара Загора с автобус, а днес организира приемна във влак, пътувайки за Варна.

"На Мая Манолова ѝ направиха голямо добро. Подхвърлиха ѝ топка, тя я отигра блестящо. Почти всички телевизии са в нейния влак. Тя по закон има право на тази охрана. Въпросът е защо омбудсманът е включен в този списък и заплашена ли е тя, за да ползва кола и охрана от НСО?", коментира журналистът Валерия Велева.

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че служба като НСО е признак на тоталитарните управления. По думите ѝ НСО е най-тайнствената и непублична служба и би трябвало да мине към режим на публичност.

Политологът доц. Минчо Христов изрази мнение, че НСО се занимава с неприсъщи и излишни неща в обществото.

"На един бивш председател на парламента му разхождаха кученцето, пазаруваха... Това е срамота. Това е разгул. Вижте с колко автомобила се движат кортежите", каза той на свой ред.

Валерия Велева подчерта, че случаят с Ахмед Доган е друг и поясни, че заплахите за сигурността му идват от позициите му спрямо държавните лидери в Турция.

"Доган е част от българския политически елит и трябва да има охрана, за да не се повтарят случаи като този с Андрей Луканов", смята тя.

"Това е безобразие. Доган не е никой в момента. Не е беден човек. Купи си ТЕЦ "Варна" за 200-300 хил. лева, а тя струва сигурно 200 млн. ДПС може да си му плаща каквито си иска охрани, но не и държавата да прахосва невероятен ресурс", изрази несъгласието си доц. Христов.

"Народното събрание има 130 автомобила, в Швеция са 3, в Германия са максимум 5 - невероятно прахосничество", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да я закрият тая служба и без това полза от нея никаква.Охраняват хора които не се занимават с политика от 20-30 години.
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тарикатите,с.селски от нсо още на излизане от гаража на кошарите,почват да карат агресивно и да притискат коли от средното платно в посока тв.кула.Визирам джип Тойота 2 -ра кола ,кара в половината от средното платно и притиска коли които се движат в него.Е,кой охранява в Ес класата пред него ,която се движи в3 -то платно,рано сутринта излизайки от гаража на нсо???
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мноого чиновници в гражданските администрации и в МВР от време оно.Обикновено връзкарите и подмазвачите се назначават на "сладки тихи" местенца,а останалите професионалисти вършат цялата работа.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че шофьорите от НСО нямат право да говорят! Това, което виждат, чуват и са принудени да изпълняват, надминава всички легенди за миналото!
11
2
 
24
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Когато си крал много си засегнал и много интереси и естествено ти трябва и охрана.
10
2
 
32
 
! Отговори
дискриминация преди 5 години
До kiroЗадаваш не удобни за властта и чиновниците въпроси който всички си задава ме и какво от това!аз ще дам още един скандален факт,над 60 000 държавни служители от НСО,МВР,съд,прокуратура,МО и тн.не плащат данъци и осигуровки а ползват огромни привилегии,мед.и соц. услуги и после пенсии платени от народа!?те не плащат нищо в НОИ!!!
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За интелекта.Кара си нсо служителя по магистралата и чува по радиото:- Внимание граждани, получихме множество сигнали за един автомобил двежещ се с бясна скорост в насрещното по магистралата.Агентчето изсумтяло плювайки поредната смазана слънчогледова семка, мята фаса през джама и вика:- Глупости, не е един, всички карат в насрещното!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 часа София - Варна??? аз с камила ще стигна по бързо
7
0
 
41
 
! Отговори
лошо преди 5 години
НСО и полиция не реформирани,многобройни,с високи не заслужени заплати и привилегии, структури....който са в тежест на народа.
6
1
 
52
 
! Отговори
kiro преди 5 години
Защо са ни 240 народни представители при 5 милиона население?Защо имат 130 служебни автомобила само народното събрание?Защо НСО има десетки бронирани автомобили, стотици луксозни лимузини и бюджет от 37 милиона за 2018?Имаме 56 окръга, по един народен представител от окръг е достатъчно.Депутатите могат да ползват личен или обществен транспорт.От преторианска охрана имат нужда само в диктатури.Затова сме банана републик с изчезващо население управлявано от бабун.
5
0
 
46
 
! Отговори
Преди преди 5 години
години стана достояние как зам министър в Белгия отива с велосипед до денонощна аптека за лекарство на някой от семейството...Тук обаче даже и кучетата им разхождат. Както е казал народът пази Боже, сляпо да прогледа!
4
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Точно това искат простит селяни - птюрезидента в градски транспорт!
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво им е тайнственоно? Като ги срещнеш на пътя, те карат в средата по осевата линия, та всички да ги видят. Обикновено са предпоследното нещо което виждаш в живота преди дървото.
2
0
 
49
 
! Отговори
истината преди 5 години
Новите управляващи пищяха че преди 1989г.УБО имало много привилегии, обслужвало властта неправомерно и харчели много народни пари не се минаха и 5г.и НСО надмина УБО а сега вече задмина много кратно някога тоталитарната служба.
1
1
 
42
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Мястото на политиците е сред народа, който ги е избрал, едва така ще усетят "любовта" му ;)

Спонсорирани публикации