Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас
Обновена: 18 ное 2018 19:12 | 18 ное 2018 19:05, Красимир Ангелов
199
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани
Снимка: БТА

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.

Още по темата
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.

По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
2
 
! Отговори
До 82 преди 5 години
Преди Нефтохим, рафинериите, АЕЦ се охраняваха от вътрешни войски и оарата отиваше в държавата и можехме да поддържаме армията.
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поколението на прехода е гневно! Те не искат това, което е досега да продължава и занапред. Няма как в ГЕРБ да се появят внезапно нови идеи, нови лица, нов тип поведение, нито нова енергия за нещо съзидателно.Излизането по площадите няма да приключи скоро. Сегашният политически модел не може да продължи. Той доведе до превръщането на властта в йерархия от мрежи (суджуци), които се хранят с корупция.
81
4
 
0
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
НИСКИ...НИЗКИ...Калинке
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАЯТ НА БОРИСОВ 3 Е ПРЕДОПРЕДЕЛЕН! ЩЕ СЕ ПОВТОРИ СЪЩОТО, АКО НЕ ПРОМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА!
79
2
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
ЗА др.НИНОВА , НЕЙНИЯ СЪПРУГ В ЛУКОЙЛ И ПЕРАЧКАТА НА ПАРИТЕ ОТ ОФШОРКАТА НА ЦВ.ВАСИЛЕВ ОТ КТБ --ЕЛ.ЙОНЧЕВА .....ГРОЗДЕТО Е , НАПРАВО ШЕКЕР ,БЕЕЕЕЕЕЕЕ....НЕ ВЕРВАТЕ ,ЛИ...??!
78
7
 
2
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
Стига с тоя комунизъм...Никога не е имало...това е един мираж.Имай малко уважение към предишните поколения...След 30 години демокрация ...как е...на дъното на всички класации.
77
15
 
3
 
! Отговори
лицемери преди 5 години
Няма толкова лицемерни хора като гласоподавателите на БСП. Сега протестират защото данъците били високи, в същото време се надяват БСП да въведе прогресивен данък, за да може кадърните хора в тази държава да плащат повече, че да има нещо и за най-бедните (демек най-големите мързели).
76
7
 
6
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
ГЕРБ и БСП са БКП бе хора!Спрете да им угаждате на глупостите!Другите партии пак са техни,ченгета от ДС.Промяна няма!Бай Тошо им каза навремето:''Ще се наведем малко,да премине тая перестройка и пак ще сме ние''И така си стана!ФАКТ!Но всички откраднати пари вече са легализирани и те не са уж комунисти вече!Дали?!А?!Монопол има ли?!ИМА!Инвеститори с капитали има ли от други държави?!НЯМА!!Е кои пари движат икономиката а?!Ами откраднатите!!Е и тези дето се крадат на 80% от ЕС!Кой прави бизнес в БГ
75
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивото и данъците ни са най-ниските в Европа и едни от най низките в останалия цивилизован свят, понев страните, към които се стремим. Ето защо не разбирам и не одобрявам тези протести. Това са пълни идиотщини.
74
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БОЙКО БОРИСОВ ЖИВ НЯМА ДА ОСТАНЕ!!!ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ НАЙ-МАЛКОТО АРАБАДЖИЕВ ЩЕ ГО ЛИКВИДИРА!!!БОЙКО ВКАРА СИНА НА АРАБАДЖИЕВ В ЗАТВОРА И ТО ЗАТОВА, ЧЕ БАЩА МУ МУ БИЛ ПОДАРИЛ 5 МИЛИОНА!АРАБАДЖИЕВ СТАВА БОГАТ ЩОТО Е НАЗНАЧЕН ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ЗАХАРНИТЕ ЗАВОДИ СОБСТВЕНОСТ НА ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЛЕД СМЪРТТА МУ ТОЙ ГИ ИЗТОЧВА! НИЩО ЧУДНО АРАБАДЖИЕВ ДА Е УБИЛ ИЛИЯ ПАВЛОВ ЗА ДА ИЗТОЧИ ПОСЛЕ ЗАВОДИТЕ!АРАБАДЖИЕВ ЩЕ ЛИКВИДИРА БОРИСОВ ТОЗИ НЯМА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ!
73
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАРОДЪТ СКАНДИРА: БОРИСОВ Е ПОЗОР, ОСТАВКА , СЪД, ЗАТВОР! МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ БЛОКИРАНА!
72
5
 
4
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 5 години
НЕКА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА Е ОПРЕДЕЛЯТ , САМО ОТ СЪПРУГА НА др.НИНОВА , КОЙТО РАБОТИ В ЛУКОЙЛ!!!ДРУГИ ЦЕНИ ---НЕ ВАЖАТ ЗА НАС!
71
7
 
1
 
! Отговори
До Уууу преди 5 години
е ти като не си от робския народ що виеш кат карпатска вълчица?! Аре у лево! Секи се прай на Бенковски войвода а никой не повежда народа - аман от печатащи бунтовници!
70
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименкакво по-точно направи Тикво Тиквунов за България?..Би ли конкретизирал?Но без да четеш "Наръчник на гербоактивиста",моля!
69
3
 
1
 
! Отговори
НИЕ МАЙКИТЕ: преди 5 години
ИСКАМЕ ГЕРБ ДА ПАДНЕ --ТА ДА НЕ СЕ ОСЪЩЕСТВИ ДАВАНЕТО ОТ ГЕРБ НА ТИЯ 150-млн.лв.НЕ МОЖЕ ГЕРБ , ДА ДАВА.....ТРЕБВА САМО ....БСП ДА ДАВА..../ама , ако им дойде кефа/
68
8
 
3
 
! Отговори
pojko преди 5 години
Глей бе Цецотеа са толкова прости, че не знаят че ние определяме ценитена гражданската, данъцитеи не се сетиа поне да викатДолу Бойко Долу Гербгати проститте протестиращис теа протестиращи ще изкарам повече мадата и от Тодор Живковсипи още една ракияНаздраве ЦецоКупи ли 7-мио апаратаментАз за внучето мисля да му остава нещо
67
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивото нито е скъпо, нито данъците са високи. Бойко Борисов е единственият политик, който направи нещо за България за последните 27 години!
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачДа, бе. Гроздето е кисело.
65
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ли се занимаваме да протестираме, вместо вас? Като не подкрепяте протестите, плащайте скъпо гориво и високи данъци, и търпете да ви управлява мамуната Бойко.
64
8
 
6
 
! Отговори
ГОООЛЕМ УСПЕХ ,БЕ... преди 5 години
ПРОТЕСТИРАЛИ ---3800-ЧОВЕКА В БЪЛГАРИЯ!ПРОТЕСТИРАЛИ ---1000-АВТОМОБИЛА ПО ПЪТИЩАТА...ПРОТЕСТИРАЛИ----/...1/3 ОТ ТЯХ криминално проявени..//...из ДОКЛАДА и АНАЛИЗА НА МВР от днес.._/ПРЕЗИДЕНТА И др. НИНОВА , ПОТРИВАТ ДОВОЛНО РЪЦЕ!!!МИСИЯТА НА ген.РЕШЕТНИКОВ Е ИЗПЪЛНЕНА!!!