Румен Радев: Да си адвокат не е професия, а мисия!

Президентът пожела на адвокатите здраве, енергия и отговорност
21 ное 2018 20:08,
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


"В днешното сложно време, в което законността е поставена на изпитание, все повече нараства ролята на адвокатурата в утвърждаване на закона, на справедливостта и отстояването на правата. Затова и да си адвокат не е просто свободна професия, а обществена мисия, която се отстоява от хора със свобода на мисълта и на духа." Това заяви в приветственото си слово държавният глава Румен Радев, който бе гост на тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от приемането на първия Закон за адвокатите в България.
 
Президентът Радев подчерта, че само три години след своето Съединение България полага основите на модерното законодателство в своята съдебна система, и по-важно - поставя човека във фокуса на общественото развитие.

"Историческият път на страната ни съвсем не е гладък, той преминава през различни по интензитет турбулентни периоди. Много е важно днес да отчитаме всичко това, защото, ако трябва България да продължи достойно по този път, то трябва да следваме и безкористния стремеж на нашите предци в утвърждаването на правото не като буква, а като дух на закона, работещо в интерес на справедливостта на гражданите", каза държавният глава.
 
Според президента Радев, в сухата и често трудно разбираема адвокатска професия има огромно място за творчество и за красота, стига те да бъдат подчинени на важния принцип на почтеност и отчетност - към правата на личността и към интересите на обществото.
 
Румен Радев се обърна към адвокатската общност с пожелание за здраве, енергия, и отговорна гражданска позиция.

"Вашият професионализъм и вашата съвест често са последната преграда пред беззаконието", добави президентът пред присъстващите, като пожела по този път да вървим в общите ни усилия към една по-справедлива, модерна и демократична България, в която виждат бъдещето си достойни и свободни граждани.
 
На тържественото събитие в Народния театър "Иван Вазов" присъстваха Ралица Негенцова – председател на Висшия адвокатски съвет, народни представители, юристи и магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Радев=бай ТошоНе знам дали Радев прилича на Бай Тошо, но поставени един до друг, Баце и Радев, са все едно неграмотно и сополиво ромче, до вишист, завършил преди 95-та година.Баце сразява Радев, с познаването на езици, с образованието му, получено в чуждестранни академии, а и с отличната си физическа подготовка.За интелект, словоред, ясна мисъл-няма да говоря.Баце е ненадминат, чак из крачолите му струи интелект .....
30
0
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До радиомълчателят Дали ще дойдат? Посланник Рубин друго изкомандува правителството, а знаем, че Баце при такава команда козирува, обръща се кръгом, удря ляв крак, и се отдалечава, да изпълни заповедтта по най-бърз начин.Уставняк е той....
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление президента ни е меко казано слабо интелигентен.
28
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Няма значение дали някой му го е написал или сам си го е съчинил, все е глупост!
27
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 5 години
,,тате,тате,спечелих делото,дето ти не мижа толкова ходини-казва гордо адвокатчето на баща си.,,Ех ,сине ,аз с това дело те изучих Та това ,г_нРадев е бизнес мисия.
26
0
 
4
 
! Отговори
GG преди 5 години
До 25Как защо? Не си ли го виждал, когато му зададат въпрос? Ако няма наизустена реч, се чуди какво да каже. Не се сещам за по слаб президент в съзнателния ми живот, дори келнерчето беше по добър.
25
0
 
6
 
! Отговори
GG преди 5 години
Бляк... по бързо да му минава мандата...
24
0
 
5
 
! Отговори
радиомълчателят преди 5 години
Грипените да дойдат.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо генерал Радев се скри като мишка от няколко въпроса в ефир? Защото е миши генерал.
22
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Нечистоплътна професия! Как спят не знам!
21
1
 
9
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 5 години
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, много назад
20
5
 
12
 
! Отговори
Тачо Рачев преди 5 години
Голяма мисъл - няма що !!! А негова милост е пълен с такива нелепости - кой ли му пълни генералската глава с тях ?!
19
6
 
15
 
! Отговори
.I. преди 5 години
Той Клепоушко вчера каза, че не го интересувала управленската програма (т.е. бъдещото развитие на страната), а го интересувала корупцията. Вероятно и той иска да се възползва от нея. Предполагам затова е отишъл в главното й свърталище.
18
5
 
16
 
! Отговори
Ауууууууу.... преди 5 години
Е...СТРАХОТНО ПРОЗРЕНИЕ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААААААА...КОЛКО НОЩИ НЕ СПА , .... ТА ДОЙДЕ ДО ТАЗИ ВЕЛИКА МИСЪЛ??!!КАЖИ НА ген.ДЕСИ ДА ТИ Я ЗАПИШЕ!!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев не разбра ли, че само с "радиомълчание" може да си крепи рейтинга !
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев пита Борисов за корупция, а е отишъл в бастиона на корупцията да раздава похвали !Това само показва перфидното лицемерие на кремълските блюдолизци !
15
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е рейтинга на Радев и къде на борисовите фекалии...
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** напълно се изчерпа и клишетата му стават все по-банални.
13
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Не четох нито статията, нито коментарите, а само заглавието. От личен опит ви казвам, няма по-големи престъпници от така наречените адвокати.
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ви се пише герберчетаааа