Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?

Според тях след "Мобилност 1" няма да оцелеят
4 яну 2019 20:05,
159
Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?
pixabay

На 10 януари ще се вземе съдбовно решение за българските превозвачи - дали ще напуснем завинаги ЕС, или ще работим там. Това каза председателят на АЕБТРИ Георги Петърнейчев във връзка с готвения протест от страна на българските превозвачи на 10 януари в Брюксел.

Още по темата

Относно разпределението на многократните разрешителни (СЕМТ-ове) за международни превози в Европа, той обясни, че по този въпрос се е постигнало съгласие с Министерството на транспорта. 

"Нашият най-голям проблем към момента, за който даже и днес правим голяма пресконференция с всички евродепутати, лидери на партии и представени в парламента, депутати от комисията по транспорта, министъра на транспорта, министър-председателя и вицепремиерите. Те са поканени, кой ще се отзове е друг въпрос. Това може да го коментираме след срещата. Най-големият проблем за нас е, че на 10 януари ще се вземе съдбовното решение за българските превозвачи. Дали ще напуснем завинаги Европейския съюз, или ще останем там да работим", посочи Петърнейчев.

Според него клаузите, заложени в пакет "Мобилност 1", приет от министрите на Европейския съюз, напълно показват, че България и всички крайни държави по периферията няма да оцелеят, предава "Фокус".

"Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария се присъединяват към нас и на 10 януари от 09:00 часа започва протестът пред Европейския парламент. От тук ще пътуваме най-вероятно около 500 човека, 2 чартъра сме наели, имаме и наши, които ще отидат предварително. Към нас ще се присъединят и хора от държавите, които ви изброих - Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Полша", коментира още той.

По думите му ако не бъдат чути в Брюксел, протестиращите ще се пренесат в България, защото нямали друг избор.

"Получихме разрешение за 10 януари за 600 човека, ще извадим 10 автомобила на площад "Люксембург", който се намира пред Европейския парламент. Там ще има и един автомобил, който ще се използва за сцена, за озвучаване и говорене. Ще връчим и декларация на председателя на Европейската комисия с нашите искания, подкрепени от всички държави, които ги изредихме - Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария, Полша".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
12
 
! Отговори
За 52 преди 5 години
Един познат тораджия казва за росия - имат и хубави пътищаНо има и ужасни .. дупките са толкова дълбоки че като клекна да *** се скривам целияА той е към два метра висок
49
4
 
15
 
! Отговори
V преди 5 години
Ония са се разбрали .Този проблем не е от вчера и се нарича боко тиквата и цацаров ;) Те ако знаеха тука на кви пари се ,,подписват,, трудовите договори !!! Щяха да искат тиквата да е в затвора ,а цацата поне уволнен .Проблема е че действат срещу народа в полза на няколко мутри без вратове ;) Само това че не трябва да се връщат в България не е хубу ,ама ще му намерят цаката ;) Нещата вече са ги договорили
48
8
 
14
 
! Отговори
Е. Е. преди 5 години
Као напуснете ЕС къде че ходите?У СССР-то?Ах какви пътища ви чакат там.
47
3
 
53
 
! Отговори
Не на европравилата преди 5 години
Оскотяхме,еййй.Абе на нашите шофьори наистина ли им харесват условията диктувани от българските чорбаджии.Да работиш по три,четири месеца като вол,шест работни дни от седем възможни,в нарушение на регламента по 14,15 часа на ден,да спиш като некъпан пор в кабината,щото чорбаджията не плаща за хотел,да си на по ниска заплата,щото чорбаджията пести за Lamborghini.Ай сиктир,ве.
46
4
 
40
 
! Отговори
Пишем история! преди 5 години
Ние българите трябва да сме горди!За първи път в историята на света някой протестира срещу това че искат да му вдигнат заплатата...
45
5
 
7
 
! Отговори
За 35 преди 5 години
Десет годишна виза за САЩ е 160 долараВзема се без проблем ако няма съмнение и че ще извършите нарушение на емиграциониите правила Но това е извън темата
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗа 5000 евро в Брюксел няма да наемат българин а ще наемат белгиец. И това веднага се използва от бг фирмаджии.
43
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бг транспортна мафия има 0 шанс стрещу западна европа
42
2
 
29
 
! Отговори
"БЕЗУМИЕ" преди 5 години
ЩОТО , НЯМА ДА ИМА СПЕСТЕНИ ПАРИ ОТ ХОТЕЛИ И ....ЧЕРНИ КУРСОВЕ ИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА!АМИ , ДАЛАВЕРАТА СВЪРШИ ,БЕ....!ЩО, НЕ СПИТЕ ПО УЛИЦИТЕ И ПАРКИНГИТЕ ... В ИРАН , ИРАК, СИРИЯ ИЛИ АФГАНИСТАН...??!!!!
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За 40Къде има глад? Глад има да и бунтове във Франция.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ми да излизат декакто турците
39
6
 
4
 
! Отговори
За 41 преди 5 години
Че без пари ли да те возят?!Вие сте уникално *** :)И какво ще правите в САЩ?Бихте ли споделили ?
38
6
 
7
 
! Отговори
За 40 преди 5 години
Ами не е така Моята заплата е доста по висока от на доста месниЗависи от квалификации умения дипломи и прВ ЕС има глад за високо квалифицирани кадри
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За 35И още 1000 долара за самолетен билет.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За 16В ЕС има работа за чистачки. За останалата трябва да чакаш на опашка с другите емигранти от целия свят и заплатите са доста по-ниски от местните.
35
8
 
32
 
! Отговори
и кое е "безуми преди 5 години
..че ги карат да СПЯТ В ХОТЕЛИТЕ , а не на улиците в КАБИНИТЕ ..и да не правят ЧЕРНИ КУРСОВЕ в целия ЕС , като подбиват цените , на местните превозвачи ....КОГО ЗАБЛУЖДАВАТ ТИЯ ??!!!!ПРОСТО ДАЛАВЕРАТА ИМ ЩЕ СЕКНЕ---ОТ ТОВА Е НЕДОВОЛСТВОТО!ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ У РУСИЯ ....ПА , ДА ПРАВЯТ ЧЕРНИ КУРСОВЕ ТАМ --ДА ВИДИМ ДАЛИ РАШКИТЕ ЩЕ ГО ТЪРПЯТ!СТИГА ЛЪЖИ--ЗАКОНИТЕ В ЕС , ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ!ХОРАТА ИМ ПИСНА ОТ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ---"ЧЕРНИ КУРСОВЕ" НА НАШИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ!
34
6
 
5
 
! Отговори
За 35 преди 5 години
Кавал, ти кога за последно получи виза за САЩСмешен си...
33
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата работа е , че работодателите трябва да плащат и хотелите и дневните , а заплатите на шофьорите да останат същите. Това е голяма мъка. Ще намалеят парите за фолкаджийки любовници и за скъпи коли. Лошо , много лошо. Иначе шофьорите сега си траят , но всички отпаднали ще ги наемат западните фирми на 5 000 евро заплати.
32
2
 
5
 
! Отговори
Ми да излизат де преди 5 години
Ко чакат!?Само не ми е ясно КСК без визи ще работят после в ЕС;)
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До боли ме швепсаЗа САЩ визите са 1000 долара.