Лекари: Ревността е бичът на българските семейства!

Проф. Станка Маркова и д-р Веселин Герев пред Bulgaria ON AIR
9 яну 2019 11:15, Анисия Иванова
149

25-годишната Юлияна Иванова от Стара Загора бе намушкана с нож в сърцето от 65-годишния ѝ съпруг. Основните мотиви за престъплението са семеен скандал или ревност.

Сексологът проф. Станка Маркова и психиатърът д-р Веселин Герев коментираха пред Bulgaria ON AIR случая.

Според тях става дума за ревностна параноя, която се появява доста често при семейства с по-голяма възрастова разлика.

Още по темата

"Агресията у мъжа не се получава от вчера за днес. Това са наслоявания в характера на човек. Причината за убийството най-вероятно е ревност. Патологичната ревност става психопатия. Става сериозен проблем, при който мъжът до такава степен започва да фантазира, че се подлудява. Това състояние обаче предразполага за повече скандали в семейството", обясни д-р Герев.

По думите му ревността на мъжа често се поражда от сексуалната неспособност.

Сексологът проф. Маркова е на мнение, че от стотици години насам е прието мъжът да е по-възрастен от жената в семейството, защото това предразполага за стабилност.

"В браковете, които възрастовата разлика е много голяма, е важно дали мъжът, или жената са съгласни на компромиси. Ако жената е по-възрастна от мъжа, то нещата се променят много. Жената е по-мъдра, тя знае как да управлява мъжа. Жената обаче може да прави секс, докато е жива, а мъжете приключват доста по-рано", обясни още проф. Маркова".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
22
 
! Отговори
Бг Татко преди 5 години
Колкото по-тежък комплексар и слабо интелигентен е един мъж, толкова повече проявява ревност (същото важи и за жените)...Ако имаш достатъчно самочуствие и самоуважение, че човека до теб е най-правилния избор, то тогава няма основание за ревност.
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова се женете за грозни, стари и дебели.Така няма да имате ядове.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SharkКато не може да намери а на 65 г. жените не могат да раждат вече.
84
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
И нека плюенето по жените, в частност българските такива, започне сега!!!
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75 ЧолоТи си емоционален психопат. Такива като тебе търсят по-слаби и нестабилни психически жени и започват да ги манипулират и да им вменяват вина за всичко, момичето е имало късмет, че се е освободило навреме от лапите ти.
82
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мъжете имат нужди и от други жени, но когато жените имат нужди от други мъже става проблем."От около 5 близки приятели, за нито един не се сещам, който да има нужда да е с много жени. От около 10 малко по-далечни приятели, сред тях има 1-2 такива, които имат нужда. Сигурен съм, че повечето мъже тук ще го потвърдят, че с техните приятели и познати е почти същото. Та, общо взето не е вярно, че мъжете имали били нужди от други жени. Това са глупости. Обаче жените определено имат такива нужди.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те за това вече не се женят хората вече. Жвеятна семйни начала, кото фирма с общи интереси. Когато интересите на единия не са задоволени, било то сексуално, финансово, емоционално, се разпада фирмата, но не се избиват като тези ***.
80
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aз едната ми дъщеря си я знам, че се е метнала на майка си. Пълна **рва е! А другата за щастие е добре възпитана и за нея не се притеснявам хич!!!!!
79
6
 
11
 
! Отговори
Лелееее преди 5 години
До Чило. Щото не си случил на мен. Ще ми кажеш че съм психически нестабилна пред хората, или ще ме бъзикаш и ще ме правиш за смях. Ми щях да ти скъся животеца. Какви са тези жени, които позволяват такова отношение.
78
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек като си избира спътник в живота, основното което трябва да гледа, е да е някой от неговата черга, без значение за мъж или за жена става дума. Не казвам, че хора с голяма възрастова разлика не могат да бъдат заедно, но човек би трябвало да се позамисли колко допирни точки ще имат. И съвсем не става дума само за секса. Твърде много сме се увлекли от филмите и холивудските актьори, където такива неща са нормални. Но това тяхното е имидж, а нашето е живот, оцеляване и съвместна дейност.
77
5
 
14
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Какво семейство са тези бе, 25 годишна с 65 г. дърт извратеняк. Ми да,, нищо против 65 годишните, но този е пълен извратеняк щом се е оженил за 25 годишна. Ама то и тя е същата, как си ляга с тоя бееее. Баси, отврат, та той може да и е баща, дори дядо.
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75 ЧолоНасилниците с психопатични наклонности се опитват всячески да унижават жертвата си. Ти си правил точно това. Ти не искаш да видиш собствените си грешки. Нима ти си идеален? Насилието не е само физическо, а също има психическо и емоционално насилие. Такива мъже психопати се опитват да внушават на жертвата, че сама си е виновна или пък, че не е добре психически. Това са манипулативни методи на насилника, който иска да упражнява всячески контрол над жертвата, дори над мислите, интересите
75
1
 
14
 
! Отговори
звездичка преди 5 години
Никой не притежава никого. Ако жената/ мъжа предпочита да има отношения с други партньори или го приемаш или прекратяваш връзката. Не ти е длъжен. И не е твоя собственост.
74
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжете имат нужди и от други жени, но когато жените имат нужди от други мъже става проблем.
73
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75 ЧолоТи си психопат, това което си правил с клетото момиче е психическо насилие и тормоз. Ти си слаб и комплексиран и този психически тормоз над свитото момиче ти е давало измамно чувство на превъзходство. Това е подсъдимо в много европейски страни.
72
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ми ревниви са си българите - я вижте германци/датчани/шведи/ норвежци - това да викнат някой да и почеше жената пред тях го имат за фетиш.
71
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧилоЩом като е била "свита" и чувствителна, а ти си се възползвал от това, за да я обиждаш публично, значи тя е направила само една-единствена грешка. Трябвало е да ти прати двама-трима по-яки свои братовчеди да ти обяснят колко си нестабилен ти физически. Морално издевателство над лабилна жена и то публично- ясно е що за мекокитковец си. Добре е направила, че те е зарязала.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 80Жените не "приключват". Те могат винаги, дори когато остареят и физически са вече непривлекателни. Мъжът е този, който трябва да бъде в състояние да еректира и да отделя семенна течност. При някои тази способност наистина се запазва цял живот, макар и не така интензивно, както на младини. Но други наистина "приключват" в периода между 60 и 70 г.
69
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Ако си мъж и се ожениш, си *** от. Ако си жена и не се омъжиш, си загубена. Ако действително всеки види реална статистика колко деца не са на законните си родители и колко реално се изневерява, още на другия ден тая измислена глупост брак, ще спре да съществува. И не,мъжа ви и жена ви не са специални, които никога не биха го направили.
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време потърсих в нета до каква възраст мъжа си го може и се оказа, че си го може докато е жив, макар че отбягваха да пишат по въпроса. Сега за пръв път срещам твърдение, че мъжете приключвали по-рано, т.е. преди жените. Веднага следва въпроса колко по-рано? До 100 години, до 90, до 80,... но май на това отговор няма, май защото мъжете обикновено умират значително по-рано от жените. Средната възраст на починалите мъже през 2018 година в България колко е - 65 години или 70 години?

Спонсорирани публикации