Роми срещу Каракачанов: Ако не подаде оставка – 100 хил. пред МС

Протестиращите ще искат и извинение за думите на вицепремиера
Обновена: 14 яну 2019 13:32 | 14 яну 2019 13:30,
435

Ромски протести срещу вицепремиера Красимир Каракачанов ще има, докато той не си подаде оставката и не се извини публично за изказванията си. За това се заканиха организаторите на демонстрацията, която ще се проведе този следобед пред Министерския съвет.

Още по темата

Каракачанов си навлече гнева им заради коментара си за пребития от двама роми командос във Войводиново: "Ромите в България са станали изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона".

"Това е мирен протест относно изказването на Каракачанов за това, че "циганите са станали много нагли". Искаме неговото извинение и неговата оставка. Той е вицепремиер на всички, независимо от етноса. Не би трябвало да говори така за един цял етнос", каза пред Bulgaria ON AIR бившият депутат Александър Методиев.

По думите му обаче до напрежение няма да се стигне, тъй като "те са отговорни граждани".

"Но някои се опитват с изкуствено напрежение да създадат етническа омраза", заключи Методиев.

Ачо Йорданов, един от жалбоподателите в Комисията за защита от дискриминация срещу вицепремиера, пък се закани, че протестите няма да спират, ако Каракачанов не напусне поста си.

"Ако не я подаде, ние ще помислим за мащабен протест, с който ще изкараме доста роми до Министерския съвет. 100 000 души ще излезнат. Не се опасявам от сблъсъци, това ще е мирен протест до неговата оставка. Докато не я подаде, няма да се предадем", каза той.

"Не може за индивидуална вина, да се търси колективна отговорност. Това е безаконно, геноцид. За 400 души, които са останали без къщи в минусови температури, Каракачанов казва - "вземете си ги вкъщи". Това подобаващ отговор ли е на един вицепремиер?", запита и Лиляна Ковачева, която е от организаторите на протеста.

Тя допълни, че след протеста ще бъде внесена електронна петиция с исканията им до премиера, президента, омбудсмана и главния прокурор. Ковачева уточни, че петицията е подкрепена и от много българи, които са публични личности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
15
 
! Отговори
А+ преди 5 години
Трябва "горе" да имат програма за решаване на този проблем,а не на парче да се работи като Каракачанов,а досега къде са били тези "горе"? Нима не наят за проблемите в България,а това ,че станаха нашли съм съгласен с Каракачанов,но не съм съгласен с него,че Той вече 2 години е на власт и нищо не направи за този проблем-поне да имат право на глас само тези които имат средно образование или до 2 деца -детски да има и то ако имат брак.
78
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ТЕ ТИЯ И ДО 100 000 ЛИ МОГАТ ДА БРОЯТ БЕ:)))
77
3
 
49
 
! Отговори
nina преди 5 години
Тази госпожа през 2001 г. специализира Индия прародина на ромите в Европа в Ню Делхи, Индия.Направо обидените да им се осигурият билети от Отвореното общество,БХК и тнт нпо-та и да си отиват у дома.Тук да останат тези,които говорят български,учат ,работят и се считат за българи.Толкова.А относно незаконните къщи-да не са чакали зимата,да не са ги строили въобще.Никой не ги е кахил в България никога.И не са станали нагли сега-винаги са си били нагли!!
76
11
 
13
 
! Отговори
НЕКОМУНИСТ преди 5 години
До Анонимен 196Мисля, че е крайно време президентът да свика Съвета за национална сигурност!Ама ние много добре знаем какви ви е целта другарю.Хванаха Ветко с куфарчето и мегапротеста на БСП септември месец се състоя с 200 човека.Не направихте нищо и с протестите за цените на горивата, миналия месец хванаха и оръжието за преврата.Нямате друг изход освен да предизвикате етнически конфликт.Случайно Гумен Гадев подтиква армията към неподчинение и случайно запонаха инциденти с военни.
75
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да изкарат добрите примери, на образовани, възпитани и реализирали се роми, тези политически и НПО мижитурки тръгнаха ведна агресивно на конфронтация! Вместо да отидат в гетата и да обясняват на хората там, че трябва да образоват децата си, че трябва да спазват законите, че трябва да работят, те тръгнали срещу тези които ги хранят. Ромите сами трябва да излязат от окаяното състояние до което сами са се докарали, нека сами съставят план, само така ще се интегрират!
74
2
 
40
 
! Отговори
Край преди 5 години
Сега няма да стане ама ще дойде време 200 хил. да дойдат пред НС.Българите са най-толерантния народ в Европа. За това имаме най-много роми спрямо другото население. Питайте къде са ромите на Германия и особено на Холандия. Това няма да им попречи да ни тропат по главите че сме расисти и ги дискриминираме.
73
39
 
6
 
! Отговори
К преди 5 години
Ромите бяха в Строителни войски те построиха половин България
72
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спазват ли се в гетата законите в тази държава искам да попитам Методиев, Йорданов и Ковачева? Това ли е пътя, беззаконие, неграмотност и мързел? Така ли ще интегрирате ромите? Това ли е най-доброто за тях? Гнусни лицемери, това са хората които точат милиони от най-различни програми за така нареченето ромско включване, те нисога няма да изпуснат кокала, за тях гето-ромите за златната кокошка. Защо няма проблем с турците и арменците в България? Защото те водят нормален живот!
71
13
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Твзи да не се перчат и говорят глупости да се отрекат от тезикоито злепоставят ромския етнос зашото повечето от тях работят и не са нагли и безотговорни.Заради тези 2 *** от Войводиново бутнаха къщите на хора които нямат вина и не са престъпници и покрай сухото изгоря и мокрото.
70
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сто хиляди, а един милион могат да се съберат, даже и да стоят месеци наред. Те работа нямат, социалните си вървят, само ще чакат първо число на месеца.
69
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези се уплашиха , че им свършва безплатното и се активизираха, смях.. Каракачанов за вечен мандат!
68
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мащабния ромски протест да излязат и битите старци, лекари, командоси, военни, барети, полицаи и обикновени Българи, пък да видим кой-кого!
67
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи аз ако тръгна да си строя къща на общински имот, ще нападнат от всички институции и социопатски НПО-та, ще ме изкарат по-черен от дявола, ще ме плюят до посиняване във фейсбук, обаче когато роми го правят, това не е проблем, точно обратното ако някой дори им направи забележка, веднага срещу него се започват проверки, дела, НПО нападки, фейсбук подписки и тиради. Живеем в някакъв шизофреничен свят, вече няма стандарти, едни кукловоди ги определят субективно според това как им е изгодно.
66
3
 
45
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Всеки нормален българин вижда че Каракачанов е абсолютно прав!!!
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се отдаде министерска заповед всички командоси и тем подобни, да се движат в градовете по трима, с цел безопасността на цялата БГ- арми!
64
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дойдат ли на протеста и тези на които каракачана им продаде паспорти?
63
2
 
36
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Още един подобен протест и цяла България ще гласува за ВМРО!
62
1
 
20
 
! Отговори
Sova преди 5 години
Много искат. Да не подава оставка.
61
0
 
39
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Кой ли организира протестите на ромите? Ами лапачите, техните барони такива кат бат Сали. Тези които имат сметка ромите да са прости и неуки , да се размножават , а те да лапат покрай тях, а на ромите трохите. Какви ле не организации се създадоха в защита, помощ и интеграция на ромите! Вече 30 години, а ромите така и не се интегрираха. Само се развъждат и смучат държавата, а за пенсионерите няма! Аз подкрепям Каракачанов , да го подкрепим заедно!!!!!!!!!
60
0
 
33
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Цялата турска гордост е събрана на площада!Индженери,професори,научни дейци и спортни деятели!Само не разбрах платиха ли си данъците,тока и водата?