Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него

Обществото стана все по-чувствително на тази тема, отчитат от "Барометър България"
15 яну 2019 14:00, Красимир Ангелов
184
Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българинът категорично подкрепя думите на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов след случая с нанесен побой над военен в пловдивското село Войводиново, сочат данните от експресно проучване на "Барометър България", проведено в периода 12-14 януари.

Още по темата

Според него цели 73% от анкетираните подкрепят напълно казаното от Каракачанов, а едва 12,1% от хората са на обратното мнение. 14,9% от анкетираните пък нямат собствено мнение по този въпрос.

Процентът одобряващи значително надхвърля традиционния електорат на "Обединени патриоти", от чиято квота е Каракачанов. Според социолозите това одобрение е в резултат както на естественото възмущение срещу случилото се във Войводиново, така и защото голяма част от респондентите виждат в мнението и действията на вицепремиера не само справедлив отзвук на събитията, но и адекватна и навременна реакция от страна на политик и институция, в качеството му на военен министър, по повод извършено престъпление спрямо негов подчинен.

Макар и инцидентът да е битов, именно битовата престъпност е тази, с която се сблъскват лично повечето хора, затова и приемат въпроса емоционално и лично, настояват от "Барометър България".

Не може да се пропусне и фактът, че обществото става все по-чувствително спрямо ненаказуемостта и преекспонирането на темата за защита на правата, обвързани с определена етническа или социална група, без да има реципрочност на отговорностите, включително и отговорност пред закона, посочват социолозите.

След като двама братя роми нападнаха и пребиха български командос, Каракачанов си навлече гнева на ромската общност и правозащитници заради коментара си: "Ромите в България са станали изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона".

Българинът зад думите на Каракачанов: 73% са съгласни с него
Графика: Барометър България

В отговор в понеделник роми излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера и военен министър, като дори се заканиха, че ако това не стане факт, на протест ще излязат 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
19
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Според мен едно 75 процента от норвежците са си ,що годе нормални хора,като нас!Има обаче едни 25 процента ислямизиращи се индианци,които се мислят за нещо повече от всички в тази държава!Там трябва да се пипа здраво с твърда ръка на закона...
51
1
 
18
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Само по ОП "Развитие на човешките ресурси" се предвижда за "социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности като ромите" да бъдат разходвани около 130 000 000 лв., като прогнозата е от тези средства да се възползват 19 380 лица от ромски произход.130 000 000/19 380 = 6707Общинните разполагат с 80 млн. евро, от които ще се възползват 11 600 роми. 80 000 000/ 11 600 = 6896И още по колко програми цоцат български пари докато пенсионерите ни си броят стотинките....
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов, какво се прави на невинна мома, с негово участие СДС направи ДПС партия и електората РОМИ. Не може с СДС да ги кръстиш РОМИ и след това да им викаш Житани.
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО Е ТАКА,МАКАР ФАЛШИВИТЕ ВИ ПРОУЧВАНИЯ,ТО ТОГАВА БЪЛГАРИНА СИ ЗАСЛУЖАВА30 ГОДИШНАТА ТОЯГА И ДА МУ Е ЧЕСТИТА ОЩЕ 30 ГОДИНИ.
48
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До До АзЕ, "радвам" се че си прозрял най големия проблем и с решаването му ще плеснем с ръце и ще се прегърнемЖалка работа ....
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си върнем ресурсите и 5 000 може да взима. Щото сега се крадат. Ама на народа не му пука
46
19
 
2
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
и изведнъж заплатата на *** ще стане 3000 лева на месец, масата му ще е пребогато отрупана и въобще ще си живей прекрасно...!!!!!
45
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще защити пенсионерите, жените и децата???
44
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм за ГЕРБ и никога не съм гласувал за него, но хора, запомнете, че ромите са насилствено заселени в България след решение на ЦК на БКП и не плюйте когото не трябва.Вината на ГЕББ, както и на всички управляващи след 1990 година е тяхната нерешителност в ограничаването на ромската раждаемост и за принуждаването на ромите да учат и работят.Стигнало се е да там, че просещата 8-годишна ромка казва, че 3-годишното и братче го мързи да работи(т.е. да проси).
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това учудва ли ви?
42
0
 
19
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
14 % нямали мнениее заради тях нема оправияСполай ви
41
1
 
31
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Eстествено, че почти всички българи ще са зад думите на Каракачанов, освен разни НПО -та, продажни журналисти, и разни мрънкачи дето не знаят какво искат...
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се изучат и квалифицират - какво ще работят? То дори за квалифицираните няма работа, а все повече хора остават на улицата, България няма икономика и производство. Остава им да стават престъпници. А да "прилагаш закона" и вкарваш в затвора - няма толкова полиция, съдилища и затвори, толкова масова е престъпността сред тях.
39
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ-роми преди 5 години
Ние сме хелектората на ГЕРБ. Без нас на изборите загивате !
38
8
 
2
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
И сега ще спасяваме рухналия политически имидж на пишман патреотете, които се възползват от проблема с ромската маргинализация! Да, такъв проблем има! Обаче тези празни (лъже)патреотични кратуни нямат интелектуалния капацитет да решат един толкова тежък проблем. Те и затова нищо не направиха досега, а са няколко години в управлението на държавата, нали така!!? Резултата им е една кръгла нула и по много други наболели проблеми....., но вие им гласувайте де....нема лошо!!!!
37
0
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Каракачанов не се активизира преди избори. Той ли е виновен, че по това време пребиха командоса. Да чака да минат изборите и тогава да коментира. Да няма забрана да се говори за престъпления преди избори?Точно преди избори трябва да се говори за тези проблеми, за да се промени нещо най- накрая.
36
0
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Прокуратурата спешно да се самосезира срещу тая ромка. Гледах я и я слушах. Изключително злобна и агресивна !Тя насажда етническа нетърпимост и организира антидържавни протести при положение, че самата тя е държавен служител.
35
5
 
5
 
! Отговори
Бончев преди 5 години
А как биха реагирали хората ако знаеха че ромите във воеводиново гласуваха за ВМРО.нали знаете с какъв стимул гласуват ромите
34
5
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименЧакай ВМРО да бутне катуните,ако си немаш работа...Веднага след изборите тия ще забравят какво са говорили и ще продължат да ли.ат гербави зад.ици,хрускайки лакомо кокала!Съвсем други националисти ни трябват!
33
3
 
9
 
! Отговори
Винету преди 5 години
ми да отидат да протестират, и без това мизерията е голяма, дайте им по една метла поне работа да свършат ...