Църквата: Моралното разложение на Запада заличава семейството

Митрополит Антоний поиска редакция на Националната стратегия за детето
11 фев 2019 10:45, Анисия Иванова
305

Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) отправи призив за цялостна редакция на Националната стратегия за детето 2019-2030 г. Духовниците смятат, че с нея се ограничава авторитета на родителите, а според Църквата трябва да се въведат часове по религия, с които ще се преборим с наркотичната зависимост, абортите и сексуалната разкрепостеност.

БПЦ смята, че забраната на телесното наказание над деца създава "условия за спекулации, тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност".

Още по темата

Светият синод е забелязал основни пропуски в стратегията, които касаят християнско семейство, обясни митрополит Антоний БПЦ в студиото на "България сутрин".

"Чрез различни законопроекти се отнема пълното право на родителите да възпитават в свобода своите деца. По някакъв начин се институционализират рамките на възпитанието в семейството", обясни пред Bulgaria ON AIR митрополит Антоний.

Той беше категоричен, че часове по религия биха имали благотворно влияние върху младежите.

"Трябва да има строгост, някакви рамки във възпитанието на децата, защото прекалената свобода доказва, че децата започват да растат своенравни, без да зачитат авторитетите на своите родители, а след това в обществото", подчерта още духовникът.

По думите му правят се опити в страната ни да се налагат несвойствени модели във възпитанието на децата, в контекста на моралното разложение на западното общество. Църквата не приема идеята двама родители от един пол да възпитават децата. Според Библията семейството е съюз между мъж и жена. Има опит традиционното семейство да се измести от тези практики, обясни митрополит Антоний.

Детският психолог Христо Монов се съгласи с митрополит Антоний, че става насилствена институционализация на българските деца.

"Детето на 21 век е друго дете, различно дете. Целият свят, който то познава, е по-скоро от екрана, отколкото от реалния живот. Затова то е друг психичен продукт, затова и методите на въздействие спрямо него трябва да бъдат нови", поясни психологът.

По думите му със силната си позиция един от стожерите на българската идентичност - църквата, се завръща в обществения живот.

Монов допълни, че констатациите на БПЦ трябва да се вземат предвид. По думите му всички родители трябва да възпитават децата си, но трябва да знаят, че посегнат ли им, ще изгубят връзката си с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
3
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
А бе, ще ви дойде акъла в главата, но дано не е късно...!
171
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки десети хладилник в Европа се прави в България, нашата страна също така е в челните места в ЕС по износ на велосипеди, да не говорим за различните авточасти, анодна мед и какво ли не.Ама като човек купува само щипки за пране, как да го знае.
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБългария и при развития соц не правеше български коли. Не ни е там силата. Сега ми кажи как върви севернокорейската ти кола, че ми е любопитно.---А сега какви коли произвежда България при евроатлантизма? И като не може да произвежда коли, даже и щипки за пране не може, къде си тръгнал да коментираш северно корейските коли, поне сами си ги произвеждат, и всичко останало си произвеждат а България всичко внася, при това второ качество, като за втора категория хора.
169
0
 
3
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До това ни чакаКогато си мислиш, че твоето мнение е единственото правилно и не зачиташ свободата на другите - да, това те чака.
168
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
това комунистите са побъркани, бюджета на Харвард е по-голям от този на БГ , ей я се гръмнете, всичко се постига с образование и то от 21 век
167
8
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
*** агент на ДС , точно на запад има морал и моралът е един няма комунистически това не кради не лъжи и т.н. си е истина, въпреки липсата на бог и измислената ви религия
166
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу лапите от църквата!
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30те индустриално най-развити страни в светаНе си ли намери най-накрая работа бе :)
164
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без бога и църквата,ще си останете с Йончева,с Радев и Нинова! И пак ще има празник на октомврийската революция! И пак всеки четвъртък - руска телевизия!
163
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименA какви българкси коли произвежда България?България и при развития соц не правеше български коли....При соца България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света и изнасяще продукция за милиарда, а днес при евроатлантизма и демокрацията не може и пирон да произеде, само произвежда балетни зали и магистрали с пари от ЕС, всичко друго се внася а изнася само евтини черноработници за Запада.
162
17
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТОЯ ПОП Е ДЪРТ КОМУНИСТ БЕ ; ДАЖЕ НЕ ПРОУМЯВА КОЛКО МУ Е ПРОМИТ МОЗЪКА
161
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне новото поколение да опазим от БКП-та и БСП -та! Черквата в този момент точно това се старае!
160
7
 
17
 
! Отговори
това ни чака преди 5 години
Една майка бе арестувана пред децата си и затворена в продължение на седем часа, защото се обърнала към транссексуална жена като към мъж в интернет. Случката станала в графство Хертфордшир, Югоизточна Англия.Бях арестувана в дома ми от трима полицаи пред десетгодишната ми дъщеря, страдаща от аутизъм, и 20-месечния ми син, когото кърмя, разказва тя.
159
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по-скоро е овца :)
158
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина е вярващ,християнин,почитащ църквата! А вие сте останалите!
157
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Форумът е доста представителна извадка на обществото. 50% неандерталци, които отказват да мислят и зачеркват прогреса като опция за устойчиво развитие, 30% псевдо-начетени псевдо-консерватори, които вярват в нелепи теории на конспирацията и 20% мислещи хора, които са се еманципирали от измислици, с които се управлява мнението на овцете от хилядолетия. БПЦ дори свети в червено, защото за разлика от други християнски църкви, не е претърпяла и една реформация.С две думи - смЕтайтайте колко сте тъ..
156
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те такива некръстени,без страх от бога произведоха червените! После защо сме накрая?
155
7
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Ах, милите стари комунистически лозунги. Носталгията яко тресе отчето. :)Църквата и часовете по вероучение имат от мен добрата стара три-пръстова конфигурация. Далеч от училищата и светския живот на хората. Ако искат да си увеличават потребителската база, да правят като всички останали фирми - да си плащат сами.
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На някои тука им трябва екзорцист!
153
5
 
1
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"територия за заселване на имигранти" - СПОРЕД ТЕБЕ ЦЯЛА АФРИКА КВО Е.....