Църквата: Моралното разложение на Запада заличава семейството

Митрополит Антоний поиска редакция на Националната стратегия за детето
11 фев 2019 10:45, Анисия Иванова
305

12182 гледания   |  Още видео
Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) отправи призив за цялостна редакция на Националната стратегия за детето 2019-2030 г. Духовниците смятат, че с нея се ограничава авторитета на родителите, а според Църквата трябва да се въведат часове по религия, с които ще се преборим с наркотичната зависимост, абортите и сексуалната разкрепостеност.

БПЦ смята, че забраната на телесното наказание над деца създава "условия за спекулации, тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност".

Още по темата

Светият синод е забелязал основни пропуски в стратегията, които касаят християнско семейство, обясни митрополит Антоний БПЦ в студиото на "България сутрин".

"Чрез различни законопроекти се отнема пълното право на родителите да възпитават в свобода своите деца. По някакъв начин се институционализират рамките на възпитанието в семейството", обясни пред Bulgaria ON AIR митрополит Антоний.

Той беше категоричен, че часове по религия биха имали благотворно влияние върху младежите.

"Трябва да има строгост, някакви рамки във възпитанието на децата, защото прекалената свобода доказва, че децата започват да растат своенравни, без да зачитат авторитетите на своите родители, а след това в обществото", подчерта още духовникът.

По думите му правят се опити в страната ни да се налагат несвойствени модели във възпитанието на децата, в контекста на моралното разложение на западното общество. Църквата не приема идеята двама родители от един пол да възпитават децата. Според Библията семейството е съюз между мъж и жена. Има опит традиционното семейство да се измести от тези практики, обясни митрополит Антоний.

Детският психолог Христо Монов се съгласи с митрополит Антоний, че става насилствена институционализация на българските деца.

"Детето на 21 век е друго дете, различно дете. Целият свят, който то познава, е по-скоро от екрана, отколкото от реалния живот. Затова то е друг психичен продукт, затова и методите на въздействие спрямо него трябва да бъдат нови", поясни психологът.

По думите му със силната си позиция един от стожерите на българската идентичност - църквата, се завръща в обществения живот.

Монов допълни, че констатациите на БПЦ трябва да се вземат предвид. По думите му всички родители трябва да възпитават децата си, но трябва да знаят, че посегнат ли им, ще изгубят връзката си с тях.
 


305
Още от София
Рекорд: 9,2 млн. души са посетили България през 2018 година!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако има хора, готови да ми работят на 700 чисто, бих им давал толкова.
183
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
църквата трябва да стои по-далеч от децата ... католиците още ги тресе педофилския скандал
182
0
 
8
 
! Отговори
до 177 преди 1 седмица
Абсолютно си прав. Пример– Сенсата Ботевград, температурни сензори за автомобили, американска компания. Работа на 3 смени за около 700 лв чисто. Че и по-малко понякога.
Иначе, ако да кажем съм вярваща в Бог, не бих искала БПЦ да ми е посредник. То ако си вярващ посредник не е нужен. Не бива да позволяваме на никоя религия, деноминация, секта и подобни да ни водят за носа. Като се почне от Тангра, та се стигне до съвременната щуротия Ню Ейдж.
181
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При демокрацията и западното парнтьорство само някадърните и простите бачкат на мизерни заплати в аутсорксинг заводите на западните фирми, умните и кадърните правят пари и живеят добре.
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е защо западните концерни, нали са лоши?
Ти май съвсем се обърка, що ни хвърляш в устата на лошите западни концерни, че и да ни учат даже?
Ей така стават объркванията и човек си поства инструкциите.
179
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

Въведи северокорейския модел тук бе, драга. Иди да ти покажат как се прави, пък се върни.

А защо в СК, западните партньори на предоставят технологии на България. Или българите сами да си развият при демокрацията и свободната пазарна икономика вече 30 години. Да идат в западните концерни западните партньори да ги обучат, българите сами да си произвежда, а не да внасят техни западни стоки и да изнасят само черноработници и миячи на тоалетни.
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
плащат мизерни заплати на българските работници, плащат ниски данъци и осигуровки

Да разбирам, че заплатата ти е мизерна? Защо?
177
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

Всеки десети хладилник в Европа се прави в България

Сглобява, а не прави. И не всеки 10ти, а всеки 100 хиляден. България изнася за Европа само черноработници и работнички в сферата на итнимните услуги. И това което се сглобява е в заводите на западните фирими които правят аутсорсинг в България предимно за сглобяване и ниско-квалифицирани дейности като плащат мизерни заплати на българските работници, плащат ниски данъци и осигуровки, цялата печалба се изнася - third world country.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въведи северокорейския модел тук бе, драга. Иди да ти покажат как се прави, пък се върни. Пазарна икономика сме, удари лошия ЕС в земята със своите нинджа умения, да се видиш в пари.
175
0
 
3
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 1 седмица
А бе, ще ви дойде акъла в главата, но дано не е късно...!
174
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки десети хладилник в Европа се прави в България, нашата страна също така е в челните места в ЕС по износ на велосипеди, да не говорим за различните авточасти, анодна мед и какво ли не.
Ама като човек купува само щипки за пране, как да го знае.
173
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

България и при развития соц не правеше български коли. Не ни е там силата. Сега ми кажи как върви севернокорейската ти кола, че ми е любопитно.
---
А сега какви коли произвежда България при евроатлантизма? И като не може да произвежда коли, даже и щипки за пране не може, къде си тръгнал да коментираш северно корейските коли, поне сами си ги произвеждат, и всичко останало си произвеждат а България всичко внася, при това второ качество, като за втора категория хора.
172
0
 
3
 
! Отговори
-10 преди 1 седмица
До това ни чака

Когато си мислиш, че твоето мнение е единственото правилно и не зачиташ свободата на другите - да, това те чака.
171
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
това комунистите са побъркани, бюджета на Харвард е по-голям от този на БГ , ей я се гръмнете, всичко се постига с образование и то от 21 век
170
8
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
*** агент на ДС , точно на запад има морал и моралът е един няма комунистически това не кради не лъжи и т.н. си е истина, въпреки липсата на бог и измислената ви религия
169
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Долу лапите от църквата!
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
30те индустриално най-развити страни в света

Не си ли намери най-накрая работа бе :)
167
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Без бога и църквата,ще си останете с Йончева,с Радев и Нинова! И пак ще има празник на октомврийската революция! И пак всеки четвъртък - руска телевизия!
166
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

A какви българкси коли произвежда България?

България и при развития соц не правеше български коли.
...
При соца България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света и изнасяще продукция за милиарда, а днес при евроатлантизма и демокрацията не може и пирон да произеде, само произвежда балетни зали и магистрали с пари от ЕС, всичко друго се внася а изнася само евтини черноработници за Запада.
165
17
 
7
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
ТОЯ ПОП Е ДЪРТ КОМУНИСТ БЕ ; ДАЖЕ НЕ ПРОУМЯВА КОЛКО МУ Е ПРОМИТ МОЗЪКА