Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!

Страх ме е България да не стигне до това, допълни духовникът
Обновена: 18 фев 2019 07:37 | 17 фев 2019 20:02, Анисия Иванова
170
Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!
Снимка: bTV

Свръхлибералният скандинавски подход към децата е страшен, заяви ловчанският митрополит Гавриил във връзка с позицията за Национална стратегия за детето, която беше публикуваната, а впоследствие свалена от сайта на Св. Синод.

"Ние изработваме становищата по екипен начин. Синодът определя комисия от педагози, богослови и юристи, на които им се възлага дадена тема. След това становището минава през заседание на Светия синод. В случая нямаше възможност, защото имахме четири дни, за да направим становище, за да може то да влезе навреме в Министерския съвет”, обясни митрополит Гавриил по bTV.

Още по темата

"Аз лично съм против физическите наказания. Смятам, че това не работи. По-добре е детето да бъде лишено от нещо, което обича. Например някаква игра. Това дава по-добър ефект. Физическото наказание е крайна мярка”, смята той.

По думите му скандинавският пример децата да имат повече свобода да взимат решения всъщност е свободия.

"За мен този пример е страшен и най-много ме е страх България да не стигне някога до това, което е в скандинавските страни. Ако имаме възражения срещу тази стратегия, то е защото се опасяваме, че тя е един преходен елемент по пътя към нещо подобно. А то е страшно, защото постепенно се изземват функциите на възпитание на родителите и се възлагат все повече на държавни учреждения”, коментира Гавриил.

Той е категоричен, че абортът е убийство. "В този смисъл бихме искали защитата на детето да започне още в момента на неговото зачатие. Не си въобразявам обаче, че можем да постигнем това да бъде забранен. Не се и опитвам да го правя. Мнението ми обаче не може да бъде друго”, каза още митрополит Гавриил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** под прикритие (ПОП) те учи как да си гледаш децата! Обаче веднага бие на очи къд е Швеция и къде България - превърната в *** от българските родолюбци и поповете/монасите по манастирите! Всичко в България, без оцеляващата и природа, е менте! Загиват българите и няма спирачка!
121
18
 
8
 
! Отговори
Капитан преди 5 години
Този митрополит колко деца е отгледал, че е такъв експерт по въпроса?
120
16
 
12
 
! Отговори
ПРОПАГАНДА ОТ МАЦКВА преди 5 години
Проследете много внимателно коментарите, за да видите колко много мирише на пропаганда от Мацква. Западът бил лош. Израждал ценностите. 13 годишните в УК ставали неонацисти и сатанисти. Всяване на т. нар. "Satanic panic" и "Neonazi panic", които са добре описани от социолозите на запад феномени на анти западната пропаганда още от времето на студената война. А статията се следи от троловете и се пише винаги по опорки. Цел на внушенията: Социалните с-ми в скандинавия - от Сатаната, а в Русия е Рай
119
3
 
5
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Do "IBM Lack of knowledg"Кво пък разбираш 'ТИ' от християнство? Апологет!?
118
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се дава думата на попове с такова мислене, българина подсъзнателно се настройва срещу, когото му кажат. Българина дава пари на врачки и слуша и си записва изказванията на поповете.
117
3
 
3
 
! Отговори
Бачо преди 5 години
Да се поиска официално коментар от шведското правителство дали заснетото във въпросната детска градина е частен случай или е официална политика на страната.
116
3
 
7
 
! Отговори
IBM Lack of knowledg преди 5 години
Християнството няма общо със затварянето на граници и гоненето на норвежци, принципите и доктрината му са относно любов към ближния, мир между хората и благоденствие, всичко друго са сектантски измислици, католически извращения и хора, които не са християни, криещи се зад християнството. Разбира се любов към ближния не означава да легнеш и да умреш, когато дойдат да ти вземат живота, можеш да се защитавая, но не и сам да търсиш конфликти, да гониш хора, да убиваш, да завиждаш, да крадеш и т.н.
115
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 100В България бг православната църква не превлича. Мормонството може да превлече лесно младите хора.
114
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заработва си заплатата. Ще го поканят в 100 предавания и той ще говори като поп от средновековието. Най-големите противници на човешките права ще му се радват и така.
113
5
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Искам да попитам какво ще правите като опре ножа до сърцето? Скоро Илия идва, за да умре от ръката на АНТИХРИСТ. Кой от Вас защитници на семейните ценности ще даде живота си като Илия? Най-великия пророк и чудотворец ще умре.Като сте толкова велики християни, защо не затворите границите на България за норвежците? Защо не изгоните норвежките дипломати?"Християните" на фейсбук постовете - псевдо хора!!!Да видя , как гласувате срещу ГРОБАДЖИИТЕ на изборите. Да видим...Малко и остава на БГ
112
4
 
0
 
! Отговори
oho преди 5 години
Това интервю не беше като това на Джоузи, нали? Сега, който го направи Джоузи псевдо "митрополит" да си го дундурка вън от кошарата.
111
4
 
12
 
! Отговори
. преди 5 години
Митрополит, не поп, поп е в местното село попа, този е митрополит и който го е гледал в 120 минути знае, колко смирен беше и колко смислени неща каза, днес чета в западната преса за плашеща тенденция сред британските младежи (от 13 годишна възраст и нагоре), избират или да станат сатанисти или да се присъединят към неонацистки групи, живота без Бог води е до такива деца, още не ви е дошло на главата, но *** на вратата !
110
8
 
22
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Великият скандинавски модел се оказа вмирисан и доста развален
109
25
 
14
 
! Отговори
ОПОРКИ ОТ ГУНДЯЕВ преди 5 години
Тоя поп казва каквото му наредят от МацкваИстината е, че в Русия се провежда пропагандна кампания за очерняне на скандинавския имидж и система. Руските олигарси не искат руският народ да разполага с горивата така както норвежците. В Норвегия например, дружествата за добив на горивата са изцяло 100% държавна собственост и никой не подлага това под въпрос защо е така. В Русия предприятията за добив на горива са 100% частни и е се налага строга цензура на всякаква критика. Та нека ви е ясно вече..
108
13
 
20
 
! Отговори
100 преди 5 години
Българската Православна Църква е една пародия на институция.
107
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се натрапва църквата ли искаш, да хлопат по домовете.. ?!Като не искат да се натрапват, няма нужда да се изказват за всяко нещо.
106
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което виждаш на Слънчака, в много български семейства си е ежедневие. Минат се не минат няколко дни и айде поредният битов скандал, завършил я с тежък побой, я директно с убийство.
105
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много педофили на глава от населението има именно в Скандинавието. Случаеност?
104
5
 
14
 
! Отговори
на Слънчака се вижда преди 5 години
Ааа идват на Слънчака представители на немското, шведското, английското и т.н. западно тийн общество, казват стотици хиляди минават за един летен сезон през Слънчака и другите курорти за западни тийнове и младежи с *** култура, ценности и либерално възпитание под зоркото крило на частни социални НПО и по малко държавни.Даже си спомням зрелия швед набичкан с ***- толерантност по ИК към жените в Швеция, как " риташе българската камериерка в хотела".
103
13
 
12
 
! Отговори
до Ржевски ПОП преди 5 години
ПОПЕ прозира ти расото през монитора, даже и псевдонима ти е попски, а за половия живот на проверяващите, може да мисли само един ПОП. Семинарията е ЕТАЛОН за ИЗВРАЩЕНИЯ - българската православна !!! Не говорим за католиците - там е изтърван влак! Семинарията събира психично нездрави и социално отритнати деца, които да бъдат лесна жертва на подобни на този от снимката!