От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!

С него щяло да се гарантира мирът в района
1 мар 2019 14:00,
514
От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!
Снимка: архив Bulphoto

На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира, заяви бившият министър на външните работи на България Соломон Паси.

Той заяви, че е притеснен от излизането на Русия от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, защото това ще наруши баланса в Европа.

Още по темата

"Знаем, че в Европа има едни атомни бомби. Как и къде ще бъдат разместени тези атомни оръжия, аз не мога да кажа.  Със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда не е стратегията на Тодор Живков - Балканите безядрена зона, а ние имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира така както те гарантираха мира през Студената война", посочи президентът на Атлантическия клуб у нас.

Соломон Паси посочи, че сигурността в района на Черно море най-вероятно ще бъде основна тема на разговорите между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и премиера Бойко Борисов.

"Русия притежава може би 80% – 90% от въоръженията в Черно море и това е притеснение за НАТО", коментира бившият външен министър. Паси допълни, че Борисов и Столтенберг ще обсъдят и задължението на България да отделя 2% от БВП за НАТО.

Големия плюс на българската външна политика от европредседателството насам се казва "Западни Балкани" и присъединяването на Македония към НАТО е част от усилията на страната ни, подчерта Паси пред bTV.

Заплаха за енергийните проекти

"Най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката", отсече Соломон Паси.

"Важни са делата, а не думите, трябва да си дадем сметка, че служебното правителство на президента Радев е имало възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го е направило, така че са по-важни действията, а не думите", коментира Паси по отношение на казаното от президента Румен Радев в Кошице.

Срещата на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп

"Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация", заяви Паси и допълни, че големият отсъстващ от темата Северна Корея е ЕС.

Той коментира и избора на севернокорейският лидер да пътува с влак до Ханой.

"Влакът на Ким Ир Сен два пъти е идвал до София - през 1975 г. и 1984 г. Това е бил генералният щаб на Ким Ир Сен по време на Корейската война. Семейство Ким има "наследствена параноя". Те смятат, че в самолета американците могат да ги "думнат" с една ракета и могат да ги убият, а във влака са много добре защитени", посочи Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
3
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До Крим не е рускиУкрайна първа наруши договора с Русия да не разполага бази на трета страна,насочени срещу РФ на територията си.Можеше поне да денонсира тоя договор и тогава да го прави...Както се казва:"Каквото повикало-такова се обадило!"
216
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ядрено оръжие!И като излезеш от ЕС къде ще отидеш?Тогава ще си под англосаксонска диктовка,без европейските държави.Аз съм твърдо за ЕС, НАТО не ме интересува,ако опре яйцето на *** ни,може да излезем от НАТО,но в ЕС трябва задължително да останем,това го е правила Франция например.Проблема не е ЕС,а това,че сме мишена на Русия заради американските бази,а сега ако вкарат и ядрени бомби,със сигурност ще сме мишена и край!Държат ни като заложници на първа линия,по които да стрелят,пушечно
215
2
 
26
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Соломон паси не е ли този от СДС и НДСВ, върл евроатлантиец и либерал привърженик на САЩ и НАТО. До колкото си спомням е син на видния комунист Исак Паси които е върл комунист и привърженик на СССР. Смаят Исак Паси не е ли син на видният пловдивски адвокат от 30-40 те години на XX век Соломон Исак Паси които е върл царист и приближен на царската власт в Пловдив! Тази фамилия май е със всяка власт която управлява. Типични евреи!!!
214
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тоя или е фалшив евреин,или много разреден!Всички евреи за които е сигурно,че са 50% и нагоре са хитри,ама хитри!А тоя-орта будала.Верно,припечели нещо покрай яростното си джафкане,но един истински евреин би изкярил много повече.Виж с Ленчето(Кремчето) са си лика-прилика.Като казах Ленчето,та ме загложди любопитството-дали са правили скоро инвентаризация в Атлантическия клуб?Щото всичко побиращо се в дамска чанта е в риск....
213
2
 
8
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
Пишете на кирилица.
212
22
 
1
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Трябва да имаме ядрено оръжие. Ако Украйна имаше руските окупатори нямаше да я нападнат. На 5 декември 1994 г. в град Будапеща лидерите на Украйна, САЩ, Русия и Великобритания подписват МеморандумСъгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени: да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна; да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин
211
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излизаме и цъфтим. И ще имаме 2 млн. заложници на територията на новия противник. Много умно. А, по въпроса, добре, че тоя изкукал евреин вече никой не го ..
210
4
 
13
 
! Отговори
eha преди 5 години
Излизане от ЕС ... като Великобритания...това искам. Нищо не ни дава ЕС освен да сме им черни работници
209
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя предател е готов да ни подложи под руските атомни ракети само и само да се подмаже на американците.Добре е да сме в НАТО но нарочно да се подлагаме на руските ракети ми се струва пресилено. Нека други вадят кестените от огъня.
208
5
 
31
 
! Отговори
Ядрено оръжие! преди 5 години
Колкото повече стоим в ЕС и НАТО, по-зле става, а започва и опасно да става. В момента имаме уникалнтата възможност да сме първата източно-европейска страна която ще напусне ЕС и това ще ни позиционира много силно пред Русия и еветнуално като членове на Евразийския съюз. Трябва да се издигнат нови политици които ясно да заявят - излизаме от ЕС и НАТО и се ориетнираме към Русия, 85% от българите са русофили, какво правим в този съюз където ни се подиграват и ни подритват като хора второ качество.
207
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли какво казаха неотдавна западноевропейците - "държавите от източна Европа са слаби и затова си позволяват да правят с тях това,което си искат" !Меркел се оказа голям пич,свалям и шапка,че си защитава държавните и фирмени интереси,на Макрон също,свалям шапка и на Ердоган!За съжаление,ние не можем да взимаме самостоятелни решения или нямаме смелостта да го направим!
206
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли какво казаха неотдавна западноевропейците,държавите от източна Европа са слаби и затова си позволяват да правят с тях това,което си искат!Меркел се оказа голям пич,свалям и шапка,че си защитава държавните и фирмени интереси,на Макрон също,свалям шапка и на Ердоган!За съжаление,ние не можем да взимаме самостоятелни решения!
205
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не си пиеш лекарствата,само глупости плещиш.Дава се думата на човек,от който нищо не зависи много отдавна.Личи си ,че го стяга обръча.
204
4
 
20
 
! Отговори
Инфо преди 5 години
Така са му наредили от Козяк, въпросът е защо му се дава дума - та дори по препоръка на посланиците.Посещението на шефа на НАТО е за нова голяма военноморска база край Варна или Бургас. Турският флот на практика е извън НАТО, руската доминация в Черно море, след Крим, е абсолютна.
203
2
 
25
 
! Отговори
долно преди 5 години
***
202
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Евреин От какво ви "спаси" България?
201
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийците на българския народ ...
200
4
 
30
 
! Отговори
Евреин преди 5 години
Ей заради такива предатели като теб Соломончо, хората мразят евреите.Повечето евреи обичат БГ и сме благодарни, че БГ ни спаси.Ти Соломоне си срам за БГ евреите.
199
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканите нямат нужда от Паси и родата му по бащина линия.Пътят им към Израел.
198
3
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
тоя противяк е по-вреден за България и от чумата!!!!!!!!