Бедно, бедно мюфтийство... с 4700 имота, които дава под наем

Държавата щяла да му опрости и дълговете за делата срещу нея
133
Бедно, бедно мюфтийство... с  4700 имота, които дава под наем
Снимка: Булфото, архив

На фона на очакваното опрощаване на дълговете на Главното мюфтийско се оказа, че то има цели 4700 имота, които дава под наем.

Според Николай Панков, експерт по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството, то съвсем не е толкова сиромахомилско, както се представя.

Още по темата

"При всеки нормален български гражданин, който отдаде едно дюкянче под наем, НАП веднага отива и му слага касов апарат", коментира той пред БНР.

Комисията по вероизповеданията в Народното събрание вчера прие законопроекта на ГЕРБ и ДПС, с който се дава възможност за опрощаване на задълженията на официалните вероизповедания в България. От финансовото министерство посочиха, че дълговете са в размер на над 8,2 млн. лв.

"8,2 млн. лв. беше посочена като задължения на всички вероизповедания, а се оказва, че това е само за мюсюлманското изповедание", подчерта Николай Панков.

"В закона за опрощаването влизат данъци, акцизи, мита, осигуровки, влизат дори наложените финансови корекции по европейските програми, държавните и общински такси и още ред неща, включително и присъдените съдебни разноски, които в случая с мюсюлманското изповедание са прекалено много – около 3 млн. дължи, защото води 28 загубени дела спрямо държавата и общините по повод на възстановяване на собственост", обясни експертът.

Той призова и президентът Румен Радев да не мълчи, а да вземе отношение по въпроса.

"Всяка секунда мълчание от негова страна води до абсолютно съглашателство. Фактически леглото, в което е зачената любовта между ГЕРБ и ДПС, се оказва президентството", коментира Панков.

Според него, ако е така, може да говорим за много по-голяма конспирация и заговор срещу българския народ.

Той посочи, че за данъци за имущество мюфтийството дължи на община София около 600 хил. лв. само за 2009 г., а на Пловдив – 300 хил. лв.

Панков обяви, че днес ще сезират правосъдното министерство.

"Имаме сериозна декларация и с представяне на тези 140 окончателни дела. Ще попитаме – как точно ще се спази законът и какъв е мониторингът на ЕК по този въпрос, как се нарушава върховенството на закона. Влезлите в сила съдебни дела се изпълняват от всички. Не може група народни представители да се крият зад националната сигурност и да казват, че това е проблем на националната сигурност", настоя той.

Според него останалите вероизповедания нямат задължения, така се се поставя мюсюлманското вероизповедание в привилегирована ситуация.

"Това представлява недопустима държавна помощ. Още днес ще сезираме ЕК за тази нерегламентирана помощ. Това е прецедент", закани се Панков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
5
 
4
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Вместо да опрощават данаците на Мюслюманите да им върнат всички вакъфски имоти които са заграбени от българската държава и тогава няма да има нужда нито от държавни помощи и средства, нито от опрощаване на дълговете. 10.000 имота из цяла България за заграбени, на земи пренадлежащи на Мюфтийствата са построени цели квартали и хотелски комплекси, ж.п. гари, автогари, паркове, търговски обекти, бедестени. Върнете ги на Мюфтийството или плащайте полагащия се наем и всичко ще е ОК.
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЕ КЪДЕ СЕ ИЗГУБИХА ГЕРБАВИТЕ ПЛАТЕНИ *** НА КРИВОГЛАВИЯ ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ ,КОИТО СИ ГОДИНИ НИ ПЛАШЕХА,ЧЕ АКО БСП ДОЙДЕЛИ НА ВЛАСТ С ТЯХ НА (ВЛАСТ0 СЕ ВРЪЩАЛО И ДПС...ХА ТАЗИ МАНТРА МАЙ ВЕЧЕ ИЗОБЩО НЯМА ДА МИНЕ,ЗАЩОТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАЗБРА ,ЧЕ ГЕРБ И ДПС ВИНАГИ КЪДЕ ЯВНО КЪДЕ В НЕГЛАСНА КОАЛИЦИЯ СА СИ УПРАВЛЯВАЛИ ЗАЕДНО
115
0
 
13
 
! Отговори
teo преди 5 години
Президента Радев трябва да сложи вето на този продажен закон за ДАРЯВАНЕ, А НЕ ОПРОСТЯВАНЕ 8 МИЛИОНА НА МЮФТИЙСТВОТО!!!сега ще проличи КОЛКО Е БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТА !
114
0
 
20
 
! Отговори
za BG преди 5 години
Ромите и турците имат повече права от българите на тая територия!!!Гарантирано от ГЕРБ и незаконната партия ДПС!!Добро утро, селяни прости................спирам да пиша, безнадежден случай сте, не само 80 % сте *** и прости, както каза един БГ-професор, ами над 90 %!!
113
0
 
14
 
! Отговори
Борко преди 5 години
Нещата са ясни-подкрепата за герб е намаляла чувстително след непрестанните гафове,провали и унищожението на бизнеса и те просто търсят подкрепа в майсторите про купуването на гласове дпс.Главния мюфтия дори не е българин,а е с адрес в Истанбул.Явно е на кого слугува и на кого е агент.
112
1
 
11
 
! Отговори
OSMAN преди 5 години
BALGARINO SEGA RAZBRALI KOY OBESI Levski KOY IBI Botev.
111
0
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Долни мръсни парцали
110
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската държава не съществува ! Останала е сам табелката, която окупационните сили един ден и ще решат да сменят !
109
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
важното е да се крепи властта а подкрепата се заплаща.наскоро взеха тец Варна за колко далавери още въобще не знаем.а навремето бате обеща Доган и компания да ги вкара в затвора
108
0
 
20
 
! Отговори
ТАКА ЖИВЕЕМ! преди 5 години
Няма държава.Няма постоянна държавна и финансова политикаИма единствено личен,партиен,властвуващ интересИма на ти -дай миИМА НИСКООБРАЗОВАНИ ХОРА НА ВЛАСТ ПРОКАРВАЩИ МОМЕНТНИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАЩИ ГИ РЕШЕНИЯ.ТОВА ГОНИ ОБРАЗОВАНАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ СПАСЯВА МАСОВО ПОЕДИНИЧНО.
107
10
 
5
 
! Отговори
дада преди 5 години
Има само един бог, и Бенджамин Франклин е неговия пророк. Видяхте какво стана и с ислямска държава. Аллах си е Аллах, ама като заиграе Бенджи всички се прекланят угодно.
106
1
 
32
 
! Отговори
Безумие! преди 5 години
Няма думи, с които да изразя възмущението си от това решение! ДА СУБСИДИРАШ ИСЛЯМА-това е извън всеки разум! Вземаме пари от народа, намаляме парите за здравеопазване, за майките, за инвалидите, а ще ги давеме на ходжите! Както върви скоро ще станем ислямса държава!
105
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ГОСПОДИН ПАНКОВ ПРИКАНВА ПРЕЗИДЕНТА ДА ВЗЕМЕ ОТНОШЕНИЕ И КАК ДА СТАНЕ КАТО ДО СЕГА КАКВОТО Е ИЗРЕКЪЛ В ПОЛЗА НАРОДА ОНОВА ВЛЕЧУГО ЦВЕТАНОВ ДВА БОЯ СКАЧА ДА ГО РУГАЕ И ОПЛЮВА, АМИ ОЧИЛАРКАТА ДЕСИСЛАВА НЕ СЕ СПИРА И МНОГО ДРУГИ *** ОТ ГЕРБ. ИМА ЛИ ВЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА КОЕТО ДА НЕ Е ОТХВЪРЛЕНО ОТ ГЕРБ. ТАЗИ МАФИОТСКА ПАРТИЯ ОГРАБИ БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАВА НЕНАСИТНО ДА ГРАБИ И ИЗПРАЗВА ХАЗНАТА. ЦАЦАРОВ Е ТЯХНА ПИОНКА. ДАНО НОВИЯ ГЛ. ПРОКУРОР ЛАУРА СЛЕД ВРЕМЕ ДА ГИ ПОДХВАНЕ ВСИЧКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ.
104
0
 
28
 
! Отговори
Maks преди 5 години
Едни на други си правят "услуги", а за пред хората казват - "Ние сме различни от другите". И не искат да го осъзнаят мнозинството от хората , че са ЕДНАКВИ и не им ДРЕМЕ за хората, само предизборно дават вид, че им дреме и то докато ги изберат и се започва отново с преяждането, "усвояването" , обръчите от фирми, лобизма за олигарси и монополисти !!!
103
1
 
22
 
! Отговори
XXI век преди 5 години
Кажи ми, кажи, бедний народекой те в таз рабска люлка люлее
102
2
 
27
 
! Отговори
ИЗроди ! преди 5 години
Mrysna kradliwa sgan ! Убихте държавата , плюхте на дедите си , пикахте на отечество и род. Мръсни престъпници !
101
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе става, няма как джамиите да фалират, но нали затова е парламента - да пази "етническия" мир и да се крадат пари безразборно.....
100
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ си купуват гласовете на ДПС с парите на българския народ.
99
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ си купуват гласовете на ДПС.
98
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ти трябва касов апарат, за да даваш помещение под наем. Трябва ти данъчна декларация.Тоя бивш експерт и секретар на мюфтийството явно никога не е боравил с наемни отношения. А може би просто го е яд, че е бивш, а не настоящ, и се чуди как да настрои хората срещъ бившия си работодател.А на каква база народното събрание решава да опростява дългове е съвсем друга (вкисната) бира.