Десетки таксита блокира "Цариградско" и центъра на София

Протестът на шофьорите е заради нелегална конкуренция
Обновена: 21 мар 2019 16:28 | 21 мар 2019 16:15, Камелия Цветанова
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки таксиметрови шофьори излязоха на протест срещу нерегламентираните превози на пътници. Жълтите коли тръгнаха от бул. "Цариградско шосе" в посока центъра на града.
Още по темата
Недоволството им е заради приложение в интернет, чрез което се извършват нерегламентирани таксиметрови превози.

Става въпрос за такситата на "Максим", които според протестиращите браншови организации обаче нямат необходимите лицензи.

"Протестът ни цели институциите да се сезират и да се реши проблемът с нерегламентираните превози", заяви Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите превозвачи.

Така че за да привлекат вниманието те минаха през бул. "Цариградско шосе", "Цар Освободител", улиците "Георги С. Раковски" и "Оборище". 

Очаквано това създаде неудобство на останалите шофьори като движението по маршрута на шествието беше спирано периодично, за да се пропуснат такситата, което доведе до образуване на колони от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
14
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Къде точно видя мизерията бе м.о.ч.ко.?Ако това сега е мизерия,какво беше 90-91ва,96-97ма -смърт ли??? Аман от презадоволени и вайкащи се пубери. Напълнили сте моловете и супермаркетите,задръстили сте пътищата за Гърция,Турция и Европа,няма въздух от хилядите ви автомобили , плюете наляво и надясно БЕЗНАКАЗАНО когото и каквото ВИ ПАДНЕ мизерия им било.Аман от вайкащи се неблагодарници.ВИдял си ти истинска мизерия и тормоз.Ех да върнат за месец -два Московска 5,тогава ще усетиш мизерия и тормоз!!
8
7
 
23
 
! Отговори
Защо квичат преди 5 години
бакшишите? Когато им седнеш в колата искат жив да те одерат, а сега ***, някой им отнемал клиентите!? Аз ще се возя с когото си искам! Пеш ще вървя, но на бакшиш няма да се кача! Има организация-сподели пътуване, някой който пътува сам може да качи още хора в посоката към която се движи. Тези бакшиши ли ще ми забранят да возя когото си искам?
7
8
 
8
 
! Отговори
:))) преди 5 години
Нинова и Ленчето да излязат да защитят "Максим",ама не смеят.
6
6
 
21
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Къдей сега жандармерията да ги зачапрази с палките. Само на пенсионери налитат да бият
5
11
 
14
 
! Отговори
Х преди 5 години
От БСП-то умират от яд, че не могат да яхнат протестчето, щото е срещу братушките им.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо всичките да хвърлят табелките и да им теглят по една и за жълтия цвят и за безсмислените психопрегледи и за измислените пътни книжки и работно време и за всичките удостоверения---и да станат максимки те тръгнали да си пазят тормоза от държавата....и най-- вероятно това е постановка на държавата ще спрем Максим защото пречат на такситата---да не би всичките служби до сега да не са знаели как работи,,Максим,, че точно такситата да им ,,отворят,,очите--постановка след постановка...
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман пък от тия обирджии
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво протестират, държава се тресе от мизерия и корупционни скандали, всичко живо протестира, Тиквата пак си бил камшика и го няма в България.
1
24
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ама защо протестирате бе, ***? Максим е колхозническо-съветска фирма произлязла от великите ви путинопитешки земи. Я с радост фалирайте, важното е Вожда Пуtik да е доволен и да ви взима прехраната