Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми

Те искат да видят решителни мерки на властта за контрола върху тази група!
12 апр 2019 07:12, Елка Василева
242
Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми
Светлана Дончева. Снимка: Facebook

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Това написа Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера Томислав Дончев, във Facebook по повод напрежението в Габрово, след като трима души нанесоха побой над продавач и последвалите протести.

Още по темата

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече!“, пише Светлана Дончева.

По думите й „Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", казва в поста си съпругата на вицепремиера Дончев.

"С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв", допълни по-късно Светлана Дончева отново във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как при бай тошо бяха интегрирани,грамотни,не правеха золуми,работеха,не вършеха престъпления или много рядко?Вместо да настройвате българските граждани едни срещу други,направете нещо полезно за тях,намерете им работа!
132
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До долния Тази приятна и интелигентна жена се изказва така от една година! Но преди това???? ГЕРБ е 10 години на власт! Дори в Габрово през тези 10г. да не е имало *** младежи, както госпожата се изразява, издевателствата им над старци, села и градове са навсякъде! Гета, неграмотност, мързел и нагли претенции към всички.Цели селища са вече обезлюдени откъм българи. Малко късно се събуждате, господауправляващи!И не се опитвайте да си присвоявате гнева на хората! Нямате това право.
131
1
 
25
 
! Отговори
кака преди 5 години
*** како,тойту мъж де работи ? Май е министро на ГЕРБ дето 10 г. вече управляват? *** май беши и кмет на Габрово ? А *** тогава кой е виновен за туй положение с брчедите? *** много лесно са правите на хамави.
130
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а , кога ще го видят чист и от придошлите преди 13 века азиатски БГ-та ?
129
0
 
14
 
! Отговори
Готино преди 5 години
Отдавна е нужно въпросът да се реши окончателно..
128
3
 
11
 
! Отговори
авс преди 5 години
в москва детски площатки не се пуши и не се пиедо 25 м.от смирки не се пуши в заведения в училищни учреждения си има определени места за пушене ромите не се виждат в москва няма ги превъспитаха ги от ромите дейци и работници в искус. те си говярят на ромски у тях на всякъде в обществото говорят на руски не можеш да ги различиш а в бг роми са на 1 място непослушни граждани те си имат свои закони нека правителството да не правят отчети и големи изявления като на тази г-жа а да работят над ромите
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте видеото внимателно, идват избори и нищо не е така както се вижда.
126
0
 
15
 
! Отговори
АfD Германия преди 5 години
Интересно защо публикацията цитира точното названи, използвано от столетия, на този етнос, а нас ни трият ако не ги наричме с изкуственото измислено наименование "роми" ?
125
4
 
10
 
! Отговори
АfD Германия преди 5 години
Браво на г-жа Дончева. За едно такова изказване в Гермнаия веднага ще бъде обявена за нацистка и расистка и дори Зелените, Левите и Червените продажници ще я дадат нна съд.А пък червените терористи от АНТИФА ще подпалят къщата или поне колата и.Демокрацията в България е всеоще по-развита отколкото в ГДР-Версия 2.
124
0
 
18
 
! Отговори
Смирен депутатт преди 5 години
Нещо за рязко вдигане на депутатските заплати никой не говори.
123
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена бърше изцапаните *** на мъжа си, защото мъжът й 10 години участва в управлението и е имал достатъчно време да защити не само жена си и децата си, но и другите, които имат не по-малка нужда от защита!
122
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поведението на ромите е Продукт на Държавата ни!Всичко останало е бла-бла-бла...Същото се отнася и за ръста на агресията, насилието и престъпноста!
121
11
 
13
 
! Отговори
До долния преди 5 години
Тази жена защитава мъжа си и децата си от ромското насилие. Противния и нискоинтелигентния си ти в случая. Дай си децата да живеят до ромската махала и ще запееш друга песен. Тръмбак!
120
15
 
16
 
! Отговори
minuvach преди 5 години
НЕВЕРОЯТНО КОЛКО Е ПРОТИВНА ТАЯ ЖЕНА.Използва ромския проблем, за да се хареса на най-примитивните националистчета. Тея дет ходят по стадионите и живеят за някакви глупави уредени мачове.
119
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите бяха заселени в Габрово именно по времето когато Дончев беше кмет.За да усвои парите по Европрограмите.Защо журналистите не разследват какви имоти имат семейство Дончеви и дали отговарят на доходите им ?
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО,ДОНЧЕВ И КАРАКАЧАНОВ СА ТИ ВОДЕНИЧЕН КАМЪК!
117
0
 
22
 
! Отговори
в БГ е така преди 5 години
Човекът с апартаментите избира човека с терасите.Сега човекът с терасите ще проверява човека с апартаментите.
116
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОНЧЕВИ СА СРАМ И ПОЗОР ЗА ГЕРБ,А КАРАКАЧАНОВ Е МРАКОБЕСИЕЕС НЕ ТЪРПИ ТАКИВА *** И СЕ НАДЯВАМ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ БОРИСОВ ДА СЕ ОТТЪРВЕ ОТ ТЯХ
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази е в пъти по-разумна от него
114
2
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Г-жо Дончева, вие защо не си смените дрехите със съпруга си: вие облечете мъжки дрехи, а Томи да вземе вашите. Може би ще е по-добре.