Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми

Те искат да видят решителни мерки на властта за контрола върху тази група!
12 апр 2019 07:12, Елка Василева
242
Съпругата на Дончев: Габровци искат да видят града си чист от придошлите роми
Светлана Дончева. Снимка: Facebook

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани". Това написа Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера Томислав Дончев, във Facebook по повод напрежението в Габрово, след като трима души нанесоха побой над продавач и последвалите протести.

Още по темата

"Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече!“, пише Светлана Дончева.

По думите й „Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място - мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място - мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!", казва в поста си съпругата на вицепремиера Дончев.

"С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв", допълни по-късно Светлана Дончева отново във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази госпожа даде храна на БХК, НПО-та и всякаква друга безполезна *** да се нахвърли върху мъжа, и те няма да пропуснат да си заработят грантовете.
92
4
 
17
 
! Отговори
Бучински преди 5 години
Апропо, нарушавате грубо закона, като насажда те етническа омраза, госпожо.А това е нов пример за липсата на закони. Каде е принципа, че пред Темида всички сме равни, или на тая нашата и избодоха очите?Срам, срам, срам, погнуса и отвращение, това е което изпитвам при погледа на български политик.Без изключение. Сте срам за народа си, сте некадърници.
91
4
 
13
 
! Отговори
Бучински преди 5 години
Проблема не са ромеите, (интересно ц..... е дума която на мен е блокирана от, :днес, ;ама те си я испозват без проблем,????)Проблема е ПЪЛНАТА ЛИПСА НА ВЛАСТ. В това правителство, а и в тия миналите, смятам назад, чак до Живков,пълни некадърници.Сега си правите име на Габрово? Каде беше тая власт преди или след всичките минали инциденти?Апропо, България за чиста и свята република, умря Васил Левски... Апропо, тая държава има конституция, а там има член 1, госпожо, че всички имаме равни прав
90
0
 
21
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Не беше ли тая която ревностно защитаваше ромите преди време? Май се стреми да обърне посоката. Поредния ветропоказател в нашата политика. Аз работя с роми и нямам проблеми с тях. Но ненавиждам измекярите в политиката защото те са в основата на сегашното положение и те са истинската причина за състоянието на ромите у нас.
89
0
 
10
 
! Отговори
pencho преди 5 години
До ехКакви столичани ? Вие абдикирате от селата си, за да станете столичани вповече, и оставяте родните си места на ***.
88
8
 
16
 
! Отговори
уточнение преди 5 години
Тая пък коя е?Някаква недоучила политоложка ,изритана от Миро Севлиевски /сменил няколко партии и гепил достатъчно като министър на енергетиката???/ ,и намерила баламурника Томислав-некадърен даскал , станал кмет на Габрово чрез изборните каламбури на Цвъко.Та тази неугледна женица сега вече се е взела на сериозно и ръси патешки мозък по форумите.Абсолютни парвенюта са и двамата с мъжа си.Вижте им снимките в нета.Пълни комплексари.
87
1
 
32
 
! Отговори
ех преди 5 години
Само лала госпожата, а съпругът й е един, от който зависи решаването на този върос, аман от Болшой тетър, е така, да изглежда, че са загрижени....Шведите опоскаха селата, малките градове, скоро ще са на жълтите павета, но тези, богоизбраните, си мислят, че няма да им дойдат в къщите, но ***, скоро ще налазят...ама тогава вече ще е късно...Надявам се габровци, да решат проблема си, локално, те знаят как! С вас сме! Да ги последваме и ние (от села и градове) столичани са абдикирали...
86
0
 
9
 
! Отговори
do 95 преди 5 години
е при условие,че си ром..мнението ти не е от особено значение
85
3
 
13
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 5 години
А всички ние искаме да се очистим от такива политици ,като мъжа на госпожа Дончева.Абсолютни невзрачници и бездарници ,решили цял живот да живеят на наш гръб, и да ни заливат с лъжи.Плешивия и неугледен даскал по химия вече 10 години заема такива постове в държавата ,за които даже не беше чувал.Че и снимки си беше публикувал ,като супермен.ПЪЛЕН РЕЗИЛ СА ВСИЧКИ ГЕРБЕРУНГЕЛИ !
84
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах видеото, това си е битов скандал, а първи удря продавача. Мисля че не заслужава такава подкрепа, той е виновния в случая, ама черните са винаги виновни.
83
0
 
11
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
Този въпрос към мъжа на госпожата
82
1
 
35
 
! Отговори
Diana преди 5 години
Амо г-жата да отправи питането и разсърженията си към мъжа си. Нали той е вицепремиер и за 10 години на власт, да го попита и да му поиска сметка защо не само., че нищо не са направили, ами проблемът се задълбочава. Слушах му снощи изказването - смешен, все едно властта не е в тях, говореше все едно е, че от опозицията, само "ще, ще, ще......". Абсолютно нагло празнословие.
81
17
 
3
 
! Отговори
саки преди 5 години
Нормално ,мъжа и вечно по задачи, по командировки, по заседания, по маси....вечно изморен и с липса на либидно желание. Липса и на нея гореща римска кръв и страст и затова е настроена злобно към римските мъже.Прави впечатление че тя говори за мъжете ,не за жените и децата от този етнос .
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега разберете и европейците защо не искат българи в обществото си.
79
6
 
34
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Доста лицемерно изказване след като мажа й и неговата партия 10 години бива избиран с ромските гласове и те са главни виновници за безнаказаността на ромските издевателства над българите!
78
4
 
31
 
! Отговори
аз преди 5 години
И защо мълча 10 години?!
77
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази, отново се изходи в и-нет пространството.
76
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки иска града му да е чист, но просто бъдещето ще е друго, това вече не може да се спре, не и за по-малко от 20-30 години и то ако още сега започнат да се взимат спешни и много закъснели мерки, а защо стигнахме до тук е ясно. Пълно безхаберие на властимащите, утре наще деца ще трябва да живеят в тая среда.
75
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно Дончев е подготвян да е следващата силна фигура в ГЕРБ, след като всички се омазаха в скандали и трябва да бъдат сменяни. Лошото е, че ББ претендира за стандарт в ГЕРБ, а истината е, че всичко си знаят, просто чакат да видят ще мине ли номера и ако ги хванат, почват оставки. А за колко ли други безчинства и наглости не знаем нищо...
74
3
 
28
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Дончева, вие с мъжът си не си ли говорите? Любов не правите ли;)))? Как дошли? Това знаят Дончев, Цветанов и Бойко;))) Кой друг да знае, какво става в тази "държава"? Цар Бойко, всичко знае. Затва въпросите не ги задавай във Фейсбук. Щото оттам ще чуеш само неприятни отговори, касаещи г-н философът Дончев;)))