Посещението на папа Йоан Павел II през очите на фотографите

Той посети България през май 2002 година
8

Като глава на Римокатолическата църква Йоан Павел II има над 100 официални посещения по света. Той е и първият папа, посетил синагога, джамия и протестантска църква, с което изпраща важно послание за необходимостта от толерантност и търпимост.

Посещението му в България през май 2002 година е събитие от изключителна важност за страната ни, чийто образ, особено в католическия свят, бе сериозно накърнен.

Официално, посещението на папата у нас се осъществява по покана на Католическата църква в България и на българската държава. На 23 май 2002 г., в навечерието на най-светлия ни празник, папа Йоан Павел II стъпва на българска земя с 39-членна свита.

Една провокация забърка България в чудовищно престъпление – опита за убийство на Йоан Павел Втори на 13 май 1981 г. По време на срещата си с президента Георги Първанов папата увери, че никога не е вярвал, че България е замесена в атентата срещу него.

Как преминава посещението му през погледа на фотографите вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
Светът има голям късмет със сегашния папа Франциск. Този човек наистина олицетворява наѝ-доброто от католичеството. При днешния разкъсан от противоречия свят и полюсно разделени общества вътре в държавите, където лакомията и сребролюбието са на повърхността, да търсиш обединението и да заклеѝмяваш воѝната е благородство, което ***ѝ забравихме. Вижте нашият православен клир, окован в собствените си вътрешни борби, захлюпен от догмите не е способен да подаде ръка в името на християнството.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли все пак вече НЯКОЙ смислено да ми обясни ЗАЩО ПАПАТА се е дотътрил до тука!?????? Католиците, които той представлява, ВЪОБЩЕ ВЕЧЕ НЕ СА ВЯРВАЩИ! Това са безбожници, ***-де......и и въобще не вярващи в нищо! И ТЕ ЩЕ СЪСИПЯТ еуропката.............е, не че ще ми е жал де! Даже ще се радвам!
6
0
 
2
 
! Отговори
афродита преди 4 години
Вижте знамето в 2:11 минута където развяват горе на стълбите децата...Това не е българското знаме!
5
2
 
2
 
! Отговори
PD преди 4 години
Претоплена манджа, но основния въпрос стои. Що дири Франциско, по местата, от където всичко започна.Каква молитва Небесна Царица, в предвид, че за нас е Богородица?На площад Александър Невски?Трябва много сериозна причина за този унизителен спектакъл.
4
1
 
18
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Там където е Соломон Паси мирише само на смъърт и пари.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България беше пряко замесена в опита за убийството на папата. И не е оневинена.Просто са пипали по-добре и Айвазов и Василев фъснаха навреме, остана само малоумният "представител" на БГА "БАЛКАН" и го освободиха поради ЛИПСА НА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА. ААА-и нашите "самоубиха" Бекир Челенк......
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1. Венецуела е във война. Значи е слаба религията във Венецуела. Станали са атеисти.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разрушиха комунизма с ЦРУ .Днес папата идва да моли за мир в София.А Венецуела е пред война .За това мълчи ,после ще призовава за мир във Венецуела.