Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев!

Премиерът смята, че президентът води кампания с държавни пари
317
Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че президентът Румен Радев прави всеки ден предизборна кампания с държавни пари и че не е равноотдалечен от всички партии.

Още по темата

Колкото и Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и от ГЕРБ, толкова и Радев, защо трябва да прояваваме лицемерие, посочи министър-председателят и лидер на ГЕРБ.

Въпреки това той заяви, че няма спор с държавния глава, който обаче трябвало да призове "неговите хора да се върнат на работа в парламента".

"Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да искаме от ЦИК да му забрани да води кампания. Всяко негово изазване е срещу управлението, в полза на опозицията", подчерта премиерът пред журналисти в румънския град Сибиу.

Борисов каза, че ако Радев е против да се купят автобуси за учениците или да се дадат пари на болницата в Ямбол, "да носи отговорност и да излезе и да каже".

По думите му в следващите седмици, месеци, освен изграждането на ръководството на ЕС, има въпроси, на които трябва да си отговорим. Борисов даде за пример общата европейска отбрана.

Ние нямаме отбрана, армия, европейска, коментира премиерът. Ние като Европа ще имаме ли отбранителна способност или не, или само на думи, попита той. На неформалното заседание в Сибиу Борисов говорил много за Западните Балкани, за конфликтите, които зреят там.

"Да, има огромен напредък, отчита се направеното от България. Кохезионната политика - все още са големи разликите в доходите, в най-важната сфера", коментира той.

Премиерът призова на евровота да се гласува за системни партии. "Това златно време, когато леви и десни управляваха Европа и се разбираха, беше лесно и хубаво, сега ще се правят тежки конфигурации", смята Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
10
 
36
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Тикво , 2 000 000 гладуват , 1 000 000 са работещи бедни , 2 000 000 едва свързват двата края !!!!От къде събираш 20 % ???? Толкова ли са терасирананите ,, морални крадци " , гости в ,, къщи за гости " ????
111
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ си няма елементарна представа от право и демокрация. Питат го защо използва властта си да прави пиар на партията си, онзи пита а защо президента и той. Казват му, че президентът не е на власт, онзи пак неговото си знае. А в 10 клас се учи в училище, че властите в парламентарната република (каквато е България) са три - законодателна, съдебна и изпълнителна. Президентската институция не е част от властта, има представителни функции. Да вземе да прочете Конституцията, а не Винету.
110
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво стига говори глупости , май взе да те стяга шапката ,всичките в гроб сте корумпета
109
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним г-н Борисов как по-време на твоето управление човекът не можеше да си плати сметките и се самозапали.
108
3
 
32
 
! Отговори
Минетчия преди 5 години
*** Майдел - Мария Габриел - *** Майдел - Мария Габриел -......
107
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да плюеш от яд и злоба, полза няма. Даже още повече ти лъсва простотията и корупцията.
106
4
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Тогава какво му се чуди на Радев, като и Плевньо беше на Баце?
105
5
 
40
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ех Баце,изпусна момента да се оттеглиш достойно!Като патронката си Меркел.
104
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента Мария Гаргамел води хоро импредизбирна агитация в Стара Загора.
103
8
 
47
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
БСП щяло да го прати в Белене и там да го убият!Оле мале,тоя съвсем изперка!То бива прос*тотии,ама тая строши всички рекорди!Демек-гласувайте за мен,за да живея!?
102
2
 
21
 
! Отговори
Г преди 5 години
Ужас плевтя мислил само за себе си
101
5
 
46
 
! Отговори
Пухльо бузест преди 5 години
Лелее..колко е НАГЪЪЪЛЛЛ!!! Да не дава пари за автобуси и болницата в Ямбол.. ама то автобусите не остаряха април месец, и болните в Ямбол не са болни от вчера..?!? Бре дее.ба и тариката.. Аз викам на 6 месеца избори и все да ги държим на кантар гласовете.. така ще се оправят бързо нещата в БГ
100
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а ако парите се дадат след месец какво ще стане , но нали има избори след 2 седмици и това е целта , Борисов пак се прави на жертва с изтърканите си мутренски номера
99
10
 
44
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Борисов и цялата *** около него колкото повече говорят толкова повече се окопават в лъжи и противоречия. Този ни управлява близо 10 години вече, в политиката е от повече и не е на ясно с най-базовите неща в конституцията. Няма как предизборно, единствената реална опозиция която има да им бъде забранено да говорят, още повече пък на президента. Ако някой се е съмнявал в авторитарното управление на мутрата от Банкя вече би трябвало да е сигурен.Няма такъв срам за България.
98
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да каже тоз Защо ще продава летище София на турците ? Коя нормална държава си продава летището? Турция меси ли се в нашите дела? - извини ли се ? защо доган купи тец ? защо турците изкупиха Бг земята, имоти,Болници,фабрики,хотели?
97
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даваме летището на турско-"френски" консорциум.И газа ще купуваме през Турция...Бокич,да го ду..аш!
96
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента е против краденето и корупцията при управлението на ГЕРБ. За десет години ГЕРБ колкото повече народа обеднява толкова повече партийната каста на ГЕРБ забогатява . Забогатява скоростно като японски влак с апартаменти, къщи за гости, комисионни и какво ли не.
95
15
 
44
 
! Отговори
рнг преди 5 години
Борисов, борисов... бор ис офф....
94
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ТАРИКАТ БОРИСОВ ВСЕКИ ДЕН РАЗДАВА МИЛИОНИ ЗА ГЛУПОСТИ, С КОЕТО НА ПРАКТИКА КУПУВА ГЛАСОВЕ.ИДВАНЕТО НА ПЕДОФИЛА СЪЩО БЕШЕ ЕДНА ФОРМА НА ПРОПАГАНДА, АМА СЕ ОБЪРНА СРЕЩУ БОРИСОВ, НА КОГОТО ХОРАТА СЕ СМЯХА ОТ СЪРЦЕ.
93
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Често пътувам из Европа но такива магистрали като Бойковите никой не може да построи на вълни браво.