Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев!

Премиерът смята, че президентът води кампания с държавни пари
317
Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че президентът Румен Радев прави всеки ден предизборна кампания с държавни пари и че не е равноотдалечен от всички партии.

Още по темата

Колкото и Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и от ГЕРБ, толкова и Радев, защо трябва да прояваваме лицемерие, посочи министър-председателят и лидер на ГЕРБ.

Въпреки това той заяви, че няма спор с държавния глава, който обаче трябвало да призове "неговите хора да се върнат на работа в парламента".

"Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да искаме от ЦИК да му забрани да води кампания. Всяко негово изазване е срещу управлението, в полза на опозицията", подчерта премиерът пред журналисти в румънския град Сибиу.

Борисов каза, че ако Радев е против да се купят автобуси за учениците или да се дадат пари на болницата в Ямбол, "да носи отговорност и да излезе и да каже".

По думите му в следващите седмици, месеци, освен изграждането на ръководството на ЕС, има въпроси, на които трябва да си отговорим. Борисов даде за пример общата европейска отбрана.

Ние нямаме отбрана, армия, европейска, коментира премиерът. Ние като Европа ще имаме ли отбранителна способност или не, или само на думи, попита той. На неформалното заседание в Сибиу Борисов говорил много за Западните Балкани, за конфликтите, които зреят там.

"Да, има огромен напредък, отчита се направеното от България. Кохезионната политика - все още са големи разликите в доходите, в най-важната сфера", коментира той.

Премиерът призова на евровота да се гласува за системни партии. "Това златно време, когато леви и десни управляваха Европа и се разбираха, беше лесно и хубаво, сега ще се правят тежки конфигурации", смята Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
20
 
! Отговори
Тиквун отново преди 5 години
Плюсовете и минусите оценящи коментарите са реалната нагласа на избирателите 87% антиГЕРБ. Останалото е избори по Цецовски . Чували, протоколи, бюлетини, ЦИК,МИК, БИК и т.н.
131
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре бе индианци какво не ви хареса на коментара ми. все виждате светлината в края на тунела а се оказват фаровете на поредния фалшив месия. до кога. не разбрахте ли че без бесилки и чистка нема да стане. всеки от директор на училище на горе на лампа. после почваме от нулата с мотиките и каквото сабя покаже. ама немате кохонец батенца.
130
0
 
5
 
! Отговори
порко преди 5 години
отдалечавай се радеф, на каис си като мене на хамериканците. а асансьорния техник вече брои билетините.
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да битам баце Бойко нии ся у НАТО ли сми или де. Ако сме у нато требе да ни пази, оти ско не, да напущаме и да се цаним на Европейска отбрана. То на две хранилки и накрая я Ердоганя я малкия човек от изток....лошо
128
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да го накаже.Очевидно, та чак очеизвадно.По тази причина си развява коня нагло и арогантно.
127
3
 
15
 
! Отговори
Тиквун преди 5 години
С лош човек можеш да се разбереш, но с *** - никога ! ( китайска поговорка написана специално за Тиквуня)
126
9
 
1
 
! Отговори
men преди 5 години
всичктие сте канарчета на ЦРУ и Европгейския Сыуз и чурлукате по цял ден. Фуржакта поне е само предател за разлика от теб доказани престъпнико.
125
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах го от Сибиу и ми напраави впечатление, че тиквуняка е съвсем изперколясал.Ако до изборите не го приберат в заведение, ще затрие Територията с абсолютна сигурност.
124
2
 
14
 
! Отговори
Познавач преди 5 години
Елементарник!!!
123
18
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Радев е "говорит Масква" в България. БСП също. Те работят успоредно в изпълнение на заповедите от Москва за всяване раздор сред българите.Аз също не вярвам че Радев работи за БСП. Те просто работят в синхрон стерео за разрушаване на институциите в България.Това че влизат в последна фаза на овикване става видно от коментарите на поклонниците на ДСБ които най-после си признаха че макар и десни са най-русофи.листичната маса на разложението в България.
122
7
 
22
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Значи най накрая Борисов си призна че Плевенелиев беше командван от него директно. Закъсняло признание ние това го виждахме много добре.
121
7
 
40
 
! Отговори
От Карлуково преди 5 години
Тиквата съвсем е полудял от страх и злоба. Вече е изгубил всякакъв човешки образ.
120
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да оставите д-я Борисов на мира!!Лично Папата го похвали и каза да се строят магистрали,мостове,че са супер качествено построени.
119
5
 
30
 
! Отговори
Щедър преди 5 години
От държавната каса и аз моем да праим подаръци и да си праим реклама.Дрего е да си бръкнеш в джоба на панталона.И да се почешеш...
118
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо шубе го тресе Сyджук паша!Че някоя нощ пред портите банкянски може да спре УАЗ-ка с едри момчета с калашници...
117
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха. Значи банкянският Tyлyп признава, че Росица Банова е била негова марионетка? Нали беше президент на всите бyгаpи, бе ?
116
6
 
32
 
! Отговори
УРРРРА преди 5 години
*** Мунчев,първи секретар на ЦК на ГЕРП.
115
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако вие от БСП го бяхте направили когато бяхте на власт с Орешарски през 2014 г щях да те разбера?
114
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Панелен трольо, и като дойде *** да раздава пенсии и заплати на "активните болци" като тебе, какво праим ся? Мозъчето и паметта ти са като на кокошка - помниш благините и на Орешарски, и на Съсела, на Виденов, Луканкин, Костов и прочие, които свършиха много "работа", а най-замислените за тебе и ефективни в благините са *** и Грипена.За късмет, макар и досто деен, ти си самотен клавиатурен "войн" - зъл, *** и вечно гладен - и още по-гладен ще станеш с тоя гнусен поминък.
113
9
 
37
 
! Отговори
До преди 5 години
Защо.се чакаха години, та сега дойде ред на болницата, ученическите рейсове, помощи за земеделците. Ако всичко това беше направено миналата година разбирам, но сега 2 месеца преди изборите малко намирисва