Борисов най-сетне доволен от Радев: Промотира ни в чужбина!

Премиерът обясни, че се пазарим, за да намалим цената на самолетите
92
Борисов най-сетне доволен от Радев: Промотира ни в чужбина!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов коментира, че правителството се пазари максимално за намаляване на цената на самолетите, които ще купим, за да имаме най-надеждната авиация.

"Има изисквания – ако искаме да сме в НАТО, 2% от БВП трябва да влиза за въоръжение. Като искаш да членуваш в НАТО, трябва да имаш надеждна система за сигурност. Така че купуваме и се пазарим", каза той пред журналисти в Пловдив и допълни, че нищо в преговорите не е приключило.

"Когато имаш голям клас изтребители, тогава влизаш в други планове на НАТО. Примерно нашата фрегата всички я знаят в НАТО и където има учения, тя е винаги там", обясни премиерът.

Жп обиколка направи днес Бойко Борисов, който провери ремонтите и строителните работи по проектите от Трансевропейската транспортна мрежа (ТЕН-Т).

"Влакът пести енергия, представлява 100 процента екологично чист транспорт и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари", коментира той.

Още по темата
По думите му общо 400 км железопътна инфраструктура ще бъде модернизирана по проектите.

"Последните дни видяхме пълна подкрепа на президента. Всичко, което правим, той го промотира съответно в Словения и в Санкт Петербург", отбеляза Борисов и изтъкна изграждането на интерконекторите и магистралите.

"Съжалявам, че върна закона за предварителното отчуждение, защото всичко това, което говоря, ако го няма този закон, няма да бъде построено, поне следващите 15-20 години. Но да речем, че някой го е подвел", добави премиерът.

Заедно с Борисов на проверката бяха министрите на транспорта Росен Желязков, на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев. "Важно е хората да видят свършеното. Ние работим здраво", заяви министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

С инвестициите в националната жп инфраструктура ще се облекчи трафикът по магистралите. Бойко Борисов даде пример с данните от натовареността по магистрала "Тракия" - на националния празник трафикът е бил 53 000 автомобила, а в последния от почивните дни около 24 май – 57 000 автомобила.

В района на гара Белозем министър-председателят направи оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре-Оризово. Тя е част от проекта "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, фаза2".

В този участък са напълно подновени 28 км жп линия. Изградени са шумозащитни и предпазни стени в гара Маноле и Белозем и едно пешеходно пресичане с осигурен достъп за лица с намалена подвижност. Контактната мрежа е изцяло нова.

По-рано премиерът посети намиращия се в близост до жп гара Тодор Каблешков Интермодален терминал Пловдив (ИМТ).  ИМТ Пловдив е даван за пример за най-успешното публично-частно партньорство в България, като обемът на товарите през последната година надвишава трафик прогнозите по проекта.

Към момента се обработват около 40 000 TEU (товарни контейнери) годишно, а пълен капацитет на работа се очаква да бъде достигнат през 2020 г. Дневно се обработват 1,5-2 влака в посока от и към Турция.

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Транспорт" с обща стойност 11,9 млн. лв., от които 2,1 млн. безвъзмездна помощ от ЕС. Изграден е в периода май 2015 – март 2017 г., а през декември 2017 г. е отдаден на концесия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
5
 
! Отговори
681 преди 4 години
Едва ли ББ е доволен от Радев? По-скоро е доволен от подигравките с Радев по руските ТВ.А всъщност виновен за тези подигравки е самият боко.
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нямате ОЧИ да отидете до Русия.И само ги оплювате години вече.Но пък до Америка "пътища направихте "..........чекай чекай малко ... другарю селски, неграмотен комунист ...Народа, това ще рече БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ЖЕЛАЕ РУСИЯ, НИТО КОМУНИСТИ КАТО ТЕБЕ !ако не вярваш - виж резултатите от всички избори в последните 10 години, във всяка нормална държава (за разлика от русия и северна корея), всичко се решава на избори и се благодари, че е така защото ако зависи от нас десните ...
65
2
 
3
 
! Отговори
Радев преди 4 години
"По добре умен да те ругае, отколкото *** да те хвали!"
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези изтребители! Купете нови локомотиви, защото и вчера се развали локомотивът на влака от Бургас и пристигна в София с три часа закъснение в 1.30 през нощта.
63
2
 
8
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Усещам аз как скоро ще станете първи приятели и ще се борите с пошлото в политиката. Давайте.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той е хитрец винаги прибира под крилото си най големите си врагове това е тактика . Та янето янев ли не беше та лицето антон тодоров ли та тома кравов ли
61
6
 
11
 
! Отговори
българин преди 4 години
Нямаще как да не го признаеш.Ти след като не ставаш За никакъв гре зде й Екскурзианте ГЕРБЕРСКИ! -:) Нямате ОЧИ да отидете до Русия.И само ги оплювате години вече.Но пък до Америка "пътища направихте"! Жалки сте ГЕРБЕРИ!
60
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко тогава не трябваше да поволява радев да стане президент. Можеше да назначи някой друг и сега щяхме да сме много по развита държава
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям праз. Накакъв малоууумен пожарнирак, който е прочел една книжка през живота си бил доволен от човек, който е светлинни години пред него.
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в историята Борисов ще влезе със кражбите и мародерствата ..само тиня и смрад около ГЕРБ...НАРОДЕН СЪД ..рано или късно кръ-фчица ке ***
57
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е милярдер и мародер ..РАДЕВ и патриот и истински българин ,,няма офшорки и палати,, няма братовчеди и охранителни компании ...за ГЕРБ знаем че всички са мафиоти и майкопродажници
56
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко=Енвер Ходжа НИКАКВА РАЗЛИКА!
55
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При управлението на комунистите се превят комунистически паради. При управление на военните се правят военни паради. Като гледам какви паради се правят в София си вадя заключение и какво ни е правителството.
54
4
 
22
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Тумбеста тикво , Тиквуноя стани утре по-рано.Да се покачиш на плета, да ти се радват прасета. В.Маринов
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФРЕГАТАТА Е БЕЛГИЙСКА, ПРОИЗВЕДЕНА В 1960 Г. БРАКУВАНА В Белгия, след това реновирана и продадена на България Рисковано е да се отдалечава на повече от 5 мили от брега.
52
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е за ЗЕЛЕН транспорт и повече хора в железниците. Казвайки го, той се качи на джипа си и с него се предвижи от София до Пазарджик вместо с влак. Там го чакаше композиция от лъскав локомотив, който не е собственост на БДЖ, където той се качи. Няма да се качва в мизерните локомотиви на БДЖ я. Машината тръгна, и се движеше с позволената скорост, 160 км/ч пътувайки към инспекция на току-що завършил ремонт, където скоростта ще е 120км/ч. Нищо че е в равното.
51
5
 
24
 
! Отговори
vse edno преди 4 години
обработвали се 1.5 - 2 влака дневно!!! Интересно, като обработят 1.5 влака, горката останала половинка как се придвижва по-нататък...:):) И фрегатата ни знаели в НАТО. Ми знаят я. Предвидена е за мишена при стрелби с ракети море-море. Тази ютия е била добра преди 25-30 години, но не и сега. Аман от прах в очите......
50
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Догодина пълни проводници другари. Сега правете консерви, че идва зимата. Горките старци, какъв театър са прижевяли. Ядаха пиха измряха и сега старците са в шок.. Няма пенсии, няма сигурност, няма и кой да съдят хахахахахах тежкото. Ама толкова ви е акъла друзяя
49
7
 
32
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов все повече заприличваме на КНДР!!!Пропагандата. Примерно,че младите и образованите видиш ли се връщали на тълпи в България ,заради високите заплати. ЛЪЖАДруг пример.Българина имал пари и ходел по почивки вместо да гласува. ЛЪЖАБългарина просто спря да гласува обезверен!!!Друга прилика.Вожда на Северна Корея пилотира самолет.Вие карате влак.Мога и още прилики да изброя,но символите са ограничени другарю Борисов!!!
48
25
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Така е ... Промотира ни в чужбина ... т.е. в раССия ... Той преЦедента Радев нямаше нужда да ходи чак в Санкт Петербург, след като редовно изпраща докладите си на ген.Решетников, но друго си е и товарищ путин да го потупа по рамото ... После товарищ Радев, се сети че е и бивш натовски офицер и за компенсация реши да връчи орден "Стара Планина" на американския посланик ... !!!