Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"

Вижда се, че има систематично преследване, заяви той
16 юни 2019 21:45, Нели Христова
126
Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"
Снимка: Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски изрази своето притеснение, че имотите му могат да последват съдбата на "Царските конюшни".

"Вижда се, че има систематично преследване. - каза той пред bTV. - Да се върнем назад – 1946 г. правителството на Кимон Георгиев признава и ни дава списък на частни и лични имоти. 1998 г., демократична България, Конституционният съд се произнася, че е така. Според мен, каквото следва няма логично обяснение. Този мораториум не е законосъобразен, това е тормоз, начинът, по който се действа – загубихме двете дела за хижите "Ситняково” и "Саръгьол”. Опразнихме ги, защото съм коректен човек, но с голяма болка в сърцето. Виждам чиста злоба – да се отнеме, без някакъв план за действие. Предполагам, че ще стане като с т.н. "Царски конюшни”.

Сакскобургготски заяви, че се надява и вярва в правосъдието и в съда в Страсбург – като гражданин на една европейска страна, където частната собственост е гарантирана. Попитан дали ще назове имената на хората, които стоят зад тези по думите му политически-продиктувани посегателства той отговори, че няма смисъл да се назовава един, друг или трети, тъй като това не допринася с нищо на обществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е да си иска собственоста. Сега са настанили наготово в тях едни ченгета. Сякаш им е бащиния. Да се чуди човек на безочието им. Използвали си положението , че са на служба и без много шум. Дори и без да пращат владеят.
84
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя като беше Премиер,по негово време ,,обръснаха'' горите до голо,и като видя че няма да повтори мандата,им одари на горите и една ,,контра'' без ***,та да се оберат и клечките където са останали.По него време ДПС-то върлуваше безнаказано,всяка вечер по новините лъжеха че в момента не се сече никъде в държавата,а аз само докато пресека околовръстното,минаваха по 5-6 камиона с двойни ремаркета.Като му взеха интервю на ,,Чам кория'' вика ,,Нищо незнам',а на отстрешният баир се сече в това време
83
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак ли изпълзя с "имотите" си ? Пак е проиграл всичките пари на "комар" и сега му трябва да разпродаде още малко от България, за да може да залага в казиното, отново.
82
5
 
6
 
! Отговори
сталин%димитров преди 4 години
Ще ни потрябва някой ден! Денят настъпи..............
81
13
 
9
 
! Отговори
съветско мекере преди 4 години
До Айдуци безродниБаща му си даде живота за България а той България за живота си!
80
5
 
20
 
! Отговори
монархист преди 4 години
До Тодор КолевТи му поверяваш цяло царство България а той като кокошкар си иска земите!
79
5
 
20
 
! Отговори
ДО 68 преди 4 години
ТЕ ДРУГИТЕ НЕ ПЛЮЯТ ПО КРАЛЕТЕ И ЦАРЕТЕ СИ ЩОТО КРАЛЕТЕ И ЦАРЕТЕ ИМ СЕ ГРИЖАТ ЗА БЛАГОПОЛУЧИЕТО НА НАРОДА СИ, А НАШИТЕ ЦАРЕ СЕ ГРИЖАТ САМО КАК Д ОГРАБЯТ НАРОДА СИ, Е ТАКИВА *** СЕ ПЛЮЯТ ЩОТО ОВЧЕДУШИЕТО СПРЯМО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ВОДИ ДО НИЩО ДОБРО, ИНТЕРЕСО КЛАТИ ФЕСО ТОВА Е,НАРОДО ИСКА БЛАГОПОЛУЧИЕ А НЕ НЕКАКВИ СИ КРАЛЕ ИЛИ ЦАРЕ, ЗА КЪВ *** СА НИ
78
2
 
10
 
! Отговори
Колю Тодоров преди 4 години
До Тодор КолевВече имаме фалшив герой,от банки.И този ли? Много фалш,бе!
77
4
 
20
 
! Отговори
Тодор Колев преди 4 години
Фалшив герой.
76
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бях премиер, този клоун щях да го гоня в съда до дупка. Ей така, за мой личен кеф и слава, да му е гадно! *** нещастен, не се наял и все има да взема.Избрахме го за министър председател, и той вместо да направи нещо смислено с живота си и да помогне на родината си - все в земиците и замъчетата на не по-малкия *** дядо си се оглежда. ***!
75
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този може нищо да не е дал, но за сметка на това има да взема. Кой каквото прави, Симеончо мрънка за разни имотчеца..,даже като беше премиер, все да си уреди имотите му беше първата и основна мисъл.Смятайте що за човек и владетел на България е! Това му е оснавна житейска драма, да всеме земиците на деда си! Даже и за дребен помещчик не става това гов..но благородническо!
74
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той няма материални претенции към България. Имотите му са частна собственост, иска да му ги реституират, както на всеки друг български гражданин.
73
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали в негова чест е деветоюнския преврат когато режат главата на министърпредседателя-Намерете ми една снимка на Ал. Стамболийски, на която не прилича на уговн *** и ще го съжаля. Подлец, подписал Ньойския договор, за да вземе властта и да излага България.
72
2
 
48
 
! Отговори
Ютуб помни.... преди 4 години
Кеворкян.-А материални претенции към България имате ли ?Симеон- Как материални ? К.- Имуществени претенции ?Симеон.- Не, категорично , не. От мене това няма да се види. Независимо от какви обстоятелства, обстановки, положения .... Категорично не .А това му беше ПЪРВОТО което направи след като замаяни бабички ,дърти пенсионери с помоща на ДС го издигнаха на власт .Тоя хитър стар мадридски комарджия ....
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оглозга България да шупне дано. Ама ние сме си виновни, нали ние го избрахме *Царя спасител*
70
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър, лош, няма друг наследник на българския цар. Пукайте се селяци!
69
2
 
27
 
! Отговори
Do 59 преди 4 години
Именно той с действията си унищожи институцията цар. Тръгна да спасява назначените от ДС капиталист, който са го издържали цял живот. Събра се точно с палачите на собственото си семейство за да ни учи на "нов морал в политиката".
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
борис трети знаеше че като прати българи не се знае на къде ще хванатдоброволците не стигаха и за един батальона германците искат армия- пак щяха да го клъцнатхичго не е било еня за българина като баща мунали в негова чест е деветоюнския преврат когато режат главата на министърпредседателя - в демократичното царствотой е главния в държавата- монарха без него няма как да стане
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е те затова е гл.упав българина тия крале на англия и холандия са влачили столетия от цял свят богатства и естествено са хранили собствения си народ - нали им е нужена кобургите ни оставиха репараци дето ги плащахме до 70-те годининали си спомняте как хранихме американския флот в гърция с български агнетаот репарациите- тръгнали да му дават имотикогато да го закопаеш си закъснял пък е нагъл- абе кобург
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представи си сега английската кралица да участва в избори, както нашия цар, който стана партиен секретар