Таен клиент разкри: За нова книжка в КАТ - София – 6 часа на опашка!

Чиновниците - нелюбезни, искат ненужни документи
Обновена: 20 юни 2019 14:17 | 20 юни 2019 14:00, Камелия Цветанова
81
Таен клиент разкри: За нова книжка в КАТ - София – 6 часа на опашка!
Снимка: Булфото, архив

Дълго чакане на опашка за определена административна услуга, нелюбезни служители и изискване на ненужни документи. Това са част от проблемите, открити при проучване по метода „таен клиент“, резултатите от което бяха представени на конференция в Министерския съвет.

Още по темата
След  сигнали за нередности близо месец и половина десет тайни клиенти наблюдават как 13 администрации в страната предоставят 15 услуги.

Служителите наблюдавали доколко се спазвали нормативните изисквания, фиктивно ли се предоставя услугата, както и дали администрациите си обменят информация.

Освен, че част от администрацията има проблем с отзивчивостта, тайните клиенти открили, че често от гражданите се изискват документи, които не са необходими по закон, обясни Здравко Сечков, цитиран от БНР.

Дългото чакане за определена административна услуга е друг проблем.

"Най дълго време за получаването на услуги имаме регистрирани в столичният КАТ при  завяването на услуга "Подмяна на свидетелство за правоуправление на МПС" - шест часа.

Администрациите имат месец, за да отстранят проблемите, каза Красимир Божанов, директор на дирекция "Модернизация на администрацията" в МС.

"Не навсякъде ще се наложи лично санкциониране. Трябва да се очаква после подобрение чрез конструктивни мерки, ако естествено има виновни служители ще приветстваме да има и наказания".

Вчера вицепремиерът Томислав Дончев предупреди с писма администрациите да отстранят в едномесечен срок всички констатирани проблеми. Предстоят нови проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
да дори да го купиш онлайн го заверяваш в на гишето в БДЖ + имаше шанс на момента на заверката да е дублиран и дефакто да нямаш билет :D
30
0
 
17
 
! Отговори
bzzzzz преди 4 години
Само електронно правителство ще ги излекува тези хрантутни.ци
29
0
 
24
 
! Отговори
най-накрая преди 4 години
браво бе, за пръв път нещо хубаво да прочета дявол да го вземе, айде уволнявайте щото 60% от тея тъпири трябва да мият тоалетни
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
25,ахахаххаха, така май беше в един момент с билетите на БДЖ - можеш да си ги вземеш онлайн, ама след това задълже пак минаваш през гише.
27
1
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
До Анонимен 20Не лъжи! Пращат ви я по пощата, не чакате въобще!
26
4
 
12
 
! Отговори
бай Герги преди 4 години
За кво са ви тия книжки? Нали немате пари за коли, а и горивата са ви скъпи?!?!
25
2
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Преди 14-15 години, когато още работех в частния сектор, фирмаджията беше решил, че няма нужда да плаща заплати, а само аванс. И така, след 2 месеца напуснах, а след още 2 месеца, освен, че ми плати дължимите заплати и парите за неизползван отпуск, вече го бях "уредил" и с актове за 50 (петдесет) пъти по- голяма сума, от тази, която се стискаше да ми плати, въпреки, че съм си изработил парите. Затова чакането в КАТ не може да се сравнява с чакането за заплати в частния сектор.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Gosho ot DrujbaПрез юли 2018-та са ми искали бележка
23
0
 
20
 
! Отговори
до 23 преди 4 години
ей така едно време питам- мога ли да си платя данъка по банков път?женицата любезно- разбира се, ето нашият IBAN, основание - обяснява всичко подробно- само трябва след като платите с разпечатката да дойдете за печат.- е каква е разликата тогава дали ще платя в банка и ще дойда, или ще платя при вас?- ами като време няма разлика...
22
0
 
23
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
За кво им е таен клиент, като всички излизащи от подобни места, псуват на глас!!!
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си платите данъците онлайн в Пловдив, после не можете да минете ГТП без документ със зелен печат от данъчното. Много удобна услуга, няма що
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и без таен агент можех да им кажа как седят нещата.... отивам в КАТ Добрич, 3-ти съм се наредил , рано рано и се оказах че съм 12-ти... чакам чинно от 8 и в чак в 12:00 нареден за канал и хоп обедна, затварят, ключ и си тръгват... няма тоалетна, няма чакалня, няма... нищо няма.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10:ИТ революцията подминава БГ. Факт! Но всички си мислят че сама ниво защото не са излизали от БГ.Поздрави от Маями, паспорт 30 мин, снимки на място, дигитални, получаваш го след седмица две.Шофирска е $40 за 7г, отнема точно 15 мин, дават ти е на място ... тоест 15 мин.БГ е още е 80-те, с адски много канцеларски мишки които нищо не правят.Затова и БГ е последна във всичко ... Факт, боли но е факт.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Привет от Маями, нова книжка 15 мин.Приятен ден.
17
0
 
16
 
! Отговори
До Томи преди 4 години
Проверете Агенцията по храните за корупция. При отваряне на нова кръчма не пропускат нокого. Приятна работа.
16
1
 
25
 
! Отговори
Няма тайна преди 4 години
За какво им е таен клиент, като всички излизащи от подобни места, псуват на глас?
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къф таен клиент бе. Я вървете в паспортна служба към първо районно. От 44 година е едно и също, от явно, по-явно.. Мърлящина, опашки и мотане. Една седмица не можеш да си оправиш документите.
14
6
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Анонимен 13Явно за нищо не ставаш, щом се оправдваш, че са те скъсали на изпит, само защото си бил облечен с ризка. Дори в ДАИ не са чак толкова загубени, но ти явно си по-зле от тях, щом си мислиш, че някой ще ти повярва на нелепите оправдания.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да,ама герб са жезени!Най много се дава тЪртейте в администрацията щото гласуват чинно за вожда.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А у КАТ-Враца същата услуга е един/два дена.Да не говорим пък за нова регистрация на МПС.Най-малко три дена загуба на време!

Спонсорирани публикации