Борисов обобщи разговорите за постове: Достатъчно ни се подиграват!

Премиерът предложил Андрей Пленкович за шеф на ЕК
Обновена: 2 юли 2019 13:40 | 2 юли 2019 13:28, Веселина Йорданова
195
Борисов обобщи разговорите за постове: Достатъчно ни се подиграват!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов предложил хърватския си колега Андрей Пленкович за председател на ЕК.

"Сега всеки предлага и казах – ето още варианти", каза той пред журналисти на въпрос относно разговорите в рамките на ЕНП.

Борисов потвърди, че ЕНП държи на председателското място на ЕК и се аргументира, че то се полага на партията-победител.

Още по темата
"В същото време сами не можем да вземем нито един пост, без да се намери вариант, затова има десетки варианти", каза още българският министър-председател.

Според него Кристалина Георгиева е най-подходящият кандидат за поста, но не събира подкрепа.

"Демонстрираме висша степен на "прозрачност". Често обичат да критикуват страните от Източна Европа, тук го виждаме в пълен обем. Вече достатъчно ни се подиграват, така че да се надяваме днес да има някакво решение, коментира министър-председателят преди началото на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел днес.
 
"Дотук всички сме чули за кое няма начин, вече втори-трети ден. Ние до този момент знаем срещу кои сме против. Да се надяваме днес да намерим около кого да се обединим", добави премиерът.

Помолен да коментира поведението на европейските депутати, които днес по време на европейския химн отказаха да станат, а други обърнаха гръб, премиерът Борисов подчерта, че това си е тяхна работа.

"Защо отиваш там? Можеш да отидеш в Съветския съюз, в Китай, Индия и там да станеш депутат като ти харесва повече. Отиваш и обръщаш гръб - не го разбирам. По-добро място от Европа няма", добави министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
2
 
! Отговори
Кой е Наследникът преди 4 години
На кой сайт са публикувани инструкциите за отдаване на първа почест ако земе та почите от смърт чрез умиране бъш в края на живота си. Къде за делото му ще прочетеме; как след черния ден ще се държиме едим с друг и друг с трети?Народът гледа удебеляване, усеща нарцисизъм, отгатва полазваща го Цвюхаймерна деменсия, журналисти публикуват снимки на които се вижда засегната централна нерван система... абе страхуваме се, И за това наследникът трябва да поеме парада час по скоро зада усвои тарикатлъка
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов поканил един от най-вероятните шефове на EU уж на разговор на саме, но транслирал разговора директно в Интернет online без да му кажеОня се усетил и поискал веднага да се махне камарата, но било късно.Така меракът да се издокара и да се похвали нашия премиер, с "важните си срещи" се превърна във фарс и пълен резил.По чуждите сайтове интензивно обсъждат дали това поведение е нахалство, провокация или просто липса на достатъчно акъл и възпитание.Така от вдигане, имиджът му клюмна в EU.
174
4
 
5
 
! Отговори
защо е тяхна работа? преди 4 години
Щом и пияният Юнкер дето от време на време припада в парламента е почнал да ти подиграва Бойко, не искам и да гадая каква глупост си изръсил вожде наш. Като са обърнали гръб на химна,а ти Бат Бойко не си разбрал да ги беше питал за причината. Защо да е ,, тяхна работа" както си написал Бойко?? Нали си там да защитаваш интересите на държавата ни?? Например Туск дето е премиер на Полша да си чул да му подиграват от Е С? Полша също е бедна страна в сравнение с другите държави от Е.С.или пък Румъния
173
5
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
нищо не е разбрал!Подиграват се НА НЕГО,ама са искат поне две мозъчни гънки,за да се осъзнае това!Тоя толкова заби в дъното имиджа на България,че не знам как и дали изобщо ще успеем да го възстановим след като се гътне ..
172
3
 
5
 
! Отговори
бай Ван преди 4 години
Подкрепа има само за оставки, и по-ранно пенсиониране в БГ.
171
7
 
21
 
! Отговори
пенсионирай се!!! преди 4 години
Бойко щом вече и ти си разбрал,че явно се подиграват на България е редно да се оттеглиш. Баба Меркел като пусна сирийците в Европа и германците скочиха срещу нея,разбра и се оттегля като канцлер. За 10 години дето ти управляваш корупцията скочи до небесата. Цветанов с апартаментите и твоите калинки разсипаха държавата с далавери и кражби от ремонти, саниране и тнт. Истинската ти професия си е охранител, не ставаш за политик и дипломат.
170
3
 
15
 
! Отговори
я кажи по-точно преди 4 години
И що така бе БОйче?? Нали викаш,че сме отличници по всичко?? Или май най-висок е ръстът само при ало-измамниците??? Я кажи какво точно си чул за България, не си измивай ръцете с другите държави от Източна Европа,защото и Румъния ни задмина.
169
4
 
15
 
! Отговори
Путин пита Бойко преди 4 години
Бойко казва"Можеш да отидеш в Съветския съюз, в Китай, Индия и там да станеш депутат като ти харесва повече". ????? Путин до Б.Б: ,,Аз Путин съм възмутен от вашата неграмотност.Къде сте следвали?? Страната ми се казва Русия, Съветският съюз вече не съществува.Имате в предвид Евразийския икономически съюз ли?ВИЕ Борисов твърдите и че в Русия който и да дойде чужденец го правим депутат?Ако мислите,че вие сте този чужденец и се кандидатирате,дано обичате вечен сняг и бели мечки.Навални го разбра
168
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, важното е да не ти пука че ти се подиграват, правят го от завист че не седнаха на софрата преди тебе, гледай си там келепира и не обръщай внимание на раята.
167
5
 
14
 
! Отговори
Бойко искрено§лично преди 4 години
Аз Бойко като казах по-рано ,че от Е.С. се подиграват на България бях леко черпан и не разбрах правилно. Сега като си изплакнах устата със зелева чорба и изтрезнях разбрах,че за мен Европейците говорят,че съм велик международник.Така,че овчици заблели пасете си тревичка,вашият пастир го обичат дори и в Тимбукту!! МММ... Това Тимбукту новата столица на Индонезия ли ще става не съм сигурен,ама съм сигурен ,че сте моето стадо до гроб.Ваш Пастир Бойко от с. Банкя
166
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В съветския съюз" ли? Сериозно? Къде го видя тоя съюз бре, Бойко? Щото такова нещо на картата няма. А ви се подиграват, щото всичките сте продажна пасмина и на никой не му пука за европейците. Ще си счупите краката да обслужвате господарите си, затова и не можете да се разберете. Кой е най-продажен, ама все пак да изглежда добре на камерите и за пред хората е труден въпрос за решаване.
165
4
 
8
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Бат Бойко или напредва с английския( малко съмнително),или новият му преводач все още не е наясно,че трябва да превежда само като тупат по рамото Бойко и му казват от Европа:,, КонгратулейшЪЪЪн'.
164
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българин шеф на ес означава щкрай на ЕС, мисля всички сте виждали какво става с чужди фирми у нас когато сложат българин начело. сбогом красавице става
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кристалина е доста спорна фигура, само тук не са чули нищо по въпроса, но някои държави в ес имат служби и задават въпроси
162
4
 
18
 
! Отговори
питам Бойко преди 4 години
ВОЖДЕ, СЛЪНЧАСАЛ СИ!! Как смяташ,че другарката Сталина или нека уточним прекръстилата се Кристалина ще събере подкрепа??? Забрави ли как направи мръсно на другата българка Ирина Бокова шефката на ЮНЕСКО??? След онзи скандал с Бокова как ще я гледат в Е.С дори да я пратиш, помисли си няма ли да се подиграват още повече на България?? Кристалина е умна,но като беше шеф на Световната банка да опрости някой дълг на България например??? Какво направи за България като имаше възможност??
161
5
 
2
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Висшите Постове в Европа раздаващи се на "Географски" и на "Полов" принцип - чакайте напредък!! освен това все на кадри наши хора - бивши комунистчета като Марош Шефчович, дори завършил в Масква по времето на СССР!! Да, Света гледа и се подиграва на някога Великите Народи на Европа, които Никога нямаше да допуснат подобни "лидери"!!!
160
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си доколко е деградирал ЕС, за да предлага България и българи за ръководните постове. Най-пропадналата държава в света....
159
3
 
8
 
! Отговори
"властите" преди 4 години
Много още ще ви се подиграват в Европа. Защото повечето политици са за затвора, обаче те заемат високо отговорни постове. Страната ни е на път към "ада".
158
3
 
28
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 4 години
Подиграват се на теб , имбицил банкянски .....
157
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС калинки се подиграват на герп калинки.