Полицаите на протест: Настояват за 2,5 лева на час за нощния труд!

Склонни са да дадат отсрочка до другия бюджет
Обновена: 5 юли 2019 10:00 | 5 юли 2019 09:55,
135

Навръх професионалния си празник служителите на МВР излизат на протест, недоволни от ниското заплащане на нощния труд. В момента униформените получават по 25 стотинки на час допълнително заплащане за работата си през тъмните часове на денонощието.

Заместник-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов обясни, че служителите на министерството трябва да получават поне по 2,5 лева на час за нощен труд.

Още по темата
"Повод за протеста е искането ни за достойно заплащане на нощния труд. То е унизително и не е променяно от 2007 година. В момента се взимат 25 стотинки на час и 2 лева на нощна смяна за този високорисков труд на граничари, пожарникари и полицаи. Стойността на заплащане трябва да се повиши на 2,5 лева. Другото е несериозно", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Полицаите пак на протест срещу унизителните 25 стотинки

Вергил Христов от синдиката на МВР допълни, че полицаите и надзирателите са склонни да изчакат до догодина за увеличението, тъй като бюджетът се залага от предходната.

"Разбираме, че бюджетът се залага от предходна година и ако това увеличение влезе от следващата, ще проявим разбиране. Всеки, който извършва високорисков труд, трябва да получава достойно заплащане", каза Христов.

Двамата бяха подкрепени и от зам.-председателя на синдиката на надзирателите Ясен Тодоров, който обясни, че той и колегите му също получават по едва 25 стотинки на час за нощен труд.

"Ситуацията при нас е същата като в полицията. Служителите са недоволни и го смятат за обидно отношение. Няма как да получаваме по 25 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е смешно като видя Бг полицаи с огромни шкембета, щот тука в чужбина нема.
126
0
 
2
 
! Отговори
Re преди 4 години
Пак ли тия полицаи!Нито пазят обществения ред,нито помагат на хората ,когато се опре до това.Само пари искат без реално свършена работа.
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поицаите да не искат да им се плати и спането в патраулките демек хотела.
124
1
 
8
 
! Отговори
Absurd преди 4 години
Като не им отърва да напускат.работа за добри пари има но се иска работа
123
1
 
5
 
! Отговори
axa преди 4 години
първо да си вършат работата като милицията преди и тогава да искат
122
1
 
8
 
! Отговори
Архангел Михаил преди 4 години
Наистина не заслужават повече от 0,25 лв. на час. 80% от състава на полицията е корумпиран, да не говорим как голяма част от редовите полицаи са в основата на организирани престъпни групировки, които непрекъснато точат бюджета на държавата чрез нелегален внос и износ на определени стоки и дрога.
121
2
 
9
 
! Отговори
МНОГО СА ИМ ДАЖЕ! преди 4 години
Ама че нахални са тия ***! Не работят и ламтят за още! Ми да не са ставали охранители на държавната власт. Това е полицията и нищо повече!
120
4
 
5
 
! Отговори
Подкрепям полицаите преди 4 години
Нощните смени са по-опасни и неприятни. Не само че са разделени от семействата си (човек трябва да спи на следващия ден) но и по цяла нощ се занимават с пияници и простотия. 2.50 на час също са малко.
119
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ко са смейти ве- знайти ли колку неудобну съ спи ф патрулка?
118
3
 
14
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Питах преди време малък полицейски полицейски началник колко трябва да им е заплатата след като вече са облечени като маникени , оборудвани като рамбовци и имат толкова много превилегии ,за които простосмъртните даже и не мечтаят?! Муча..овърта ..и така и не се реши да каже приблизителна цифра.В нормалните държави се плаща за квалификация ,интелект и резултати.При нас, който не става за нещо друго ,става полицай- затова са наредени ***.л до ***.ла и са обект на подигравки ...
117
2
 
9
 
! Отговори
ДА СПИМ СПОКОЙНО :) преди 4 години
Достойно заплащане за добре свършена работа - ДА, но тях това не ги вълнува, защото предпочитат да си спинкат в колите, ама с празен джоб спили се спокойно?
116
3
 
12
 
! Отговори
99 преди 4 години
До АнонименАз полицай в трамвай не съм видял, а и те имат безплатни карти.
115
2
 
4
 
! Отговори
История даге преди 4 години
В Англия преди години излезнали английските полицаи на протест,а по закон е било забранено и се самоарестували.След като са се самопоставили в арестите и кралството останало без полиция веднага им вдигнали заплатите....
114
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма респект към полицаите в днешна България, а ЗАЩО? Многократно гражданите за били разочаровани от тях, от тяхното отнешение и реакция в дадена ситуация! За това по-голямата част от народа не подкрепя увеличението на заплатите им!!! Да си го заслужат с дела и после да искат!!!
113
12
 
3
 
! Отговори
Делибашев преди 4 години
Заслужават момчетата с 1000 лв как се гледа семейство ?
112
3
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
НЯМАТЕ СИ ПРЕДСТАВА , КОЛКО СА ИЗКУШЕНИ ПОЛИЦАИТЕ В НОЩНИТЕ СМЕНИ ОТ *** ; ДИЛЪРИ ;ШОФЬОРИ И ТЪРГОВЦИ И ДР. !!!!!!!!! СТАРИТЕ УЧАТ МЛАДИТЕ -КАК ДА КОНТРОЛИРАТ ПОТДАВАНЕТО НА ИЗКУШЕНИЯТА ,ЧЕ ДА Е "БЕЗОПАСНО" !!! 15 ЛВ НА НОЩ Е МАЛКО !!!!
111
1
 
14
 
! Отговори
До 112 преди 4 години
Ами да станат фризьорки или лекари???
110
2
 
6
 
! Отговори
То едни полицаи... преди 4 години
Нямат равни по фукня и поза. Иначе са полужрамотни и
109
11
 
6
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
кви 20ст ,кви 2лв ??? Ако искате да имате Нормални/Истински работещи Полицаи нощния им труд поне 20лв на час ! Няма маникюристка дето взима под 30лв , фризьора и до 200лв ще ви "издокара", доктора мин 50лв ,пенсионирана учителка по математика 25лв на час и тн тн .4лв кило череши,4лв домати, 10лв месо , 50лв кабелна тел и интернет..........
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
80-те процента в целият им блясък коментират ли комунтират..... то не че разбират, но на българина му дай да коментира за да може да си изразходва негативизма, злобата, завистта и не на последно място да си демонстрира глупостта!!!!!!!!!