Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!

Не съм човек, който бяга от битките, обяви кандидатът за наследник на Цацаров
Обновена: 23 юли 2019 09:31 | 23 юли 2019 09:00, Красимир Ангелов
92
Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!
Снимка: Булфото

"Искам прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на хората", заяви заместник-главният прокурор и единствен на този етап номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата
"Номинацията ми за главен прокурор е огромно доверие не толкова за мен персонално, колкото за труда на колегите", посочи той и продължи: "Аз не харесвам революциите и революционните подходи, те са показали, че са неефективни, дори в краткосрочен план. Прокуратурата е в най-добрата си кондиция, от който и да е предишен мандат".

По думите на шефа на Специализираната прокуратура има много неща, които трябва да бъдат запазени и трябва да бъдат надградени. Гешев бе категоричен, че не споделя виждането, че в прокуратурата всичко трябва да започва отначало.

Прокурорите харесаха Гешев. Притежавал опит и високи морални качества

"Добрите практики трябва да е запазят и да се промени това, което подлежи на промяна", каза още Гешев. Той призна, че номинацията му от 11 членове на ВСС за него означава огромно доверие.

"Аз нямам право да излъжа това доверие и да отиде на вятъра трудът на много хора. Отделно срещу това доверие седи отговорност. Аз не съм човек, който бяха нито от битките, нито от отговорност", подчерта още заместник-главният прокурор.

Попитан дали очаква състезание за поста, ако остане единствен кандидат, Гешев посочи: "Това дали има един или повече кандидати, не изключва по никакъв начин дали ще има състезание. Доколкото виждам и г-жа Кьовеши е единствен кандидат. Никой не казва, че няма да има състезание. Когато казах, че ще е кално, имах предвид калта, която ще се изсипе и вече се изсипва върху всеки, който ще участва в това състезание", заяви той.

По думите на Иван Гешев приоритет на прокуратурата трябва да бъде развитието на специализираните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
14
 
! Отговори
Жо преди 4 години
АКО вкара Дебелян в затвора, значи не обслужва властимащите и олигархията.Но се съмнявам.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахааааа D това ли в ие кондицията, обвинявате момче в медиите без да има ефективна присъда хахахахахтова малко като инквизицията през средновековието, това изречение в чисто хипотетично и не изразява обида, а е цитат от художествената литература, да не вземете се обдите нещо
57
14
 
2
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 4 години
Изглежда почтен човек !!! Слава ! Слава ! Слава !
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!"Тоя е за сатиричния театър.
55
0
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Абе ако прокуратурата си вършеше работата както трябва много неща в тази държава нямаше да са така, вкл. нямаше да се роят разни комисии, агенции , комитети, специализирани звена и т.н. за борбча с престъпността... прокурорите са се превърнали в едни обикновени чиновници...
54
0
 
10
 
! Отговори
реалист преди 4 години
"Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!"Щом като политиците са добра кондиция означава, че прокуратурата не е !!! Оставка !!!
53
0
 
17
 
! Отговори
реалист преди 4 години
"Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!" Оле майко!!! Почвам да треперя, за разликата от апартаментчици, терасаджии и мутри във властта. Видяхме те колко струваш при борбата с политическата корупция. Делата ти говорят достатъчно. Оставка !!!
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхме и твоята кондиция и тая на прокуратурата.Най-добре е да закриваме.Какво още трябва да се случи,за да бъдат подведени под отговорност висши държавни служители за корупция и злоупотреба със служебна власт???Или у нас такова животно нема.
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата вървят към нов Народен съд!Пхахахахаххаха, комик, разсмя ме. Като го гледам тоя, ти си пиши, пиши за съдилища, само гледай някой ден да не те проснат на улицата и да ти броят белязаните пари, пък после да те сложат в прозрачна клетка с пранги на краката :)
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата вървят към нов Народен съд!
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ще бъде същия като ЦАцаров - подметка на мафиота от Банкя!!!
48
3
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
На мен никой не ми е плащал да протестирам...каскет.Вас ви водеха в софия...с автобуси...***..незнаещи къде се намират и защо са тук. Срещу старо кебапче между две филии хляб.
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой знае ли какво е свършил тоя,освен тв.сценарии тип Бойко Борисов главсек.
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо няма да се промени.Впрочем, т.нар. "умни и красиви" отдавна разбраха това и вече и да ги търсите, ги няма - изнесоха се още в началото на третия мандат стабилност, или са се капсулирали и няма шанс пак да ги прецакате.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Прокуратурата е в най-добрата си кондиция, от който и да е предишен мандат..."-----Ако е вярно препредадено, остава без коментар!
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа няма да излезе на протести повече. "Умните и красивите" , може,ако им се плати,или шефа нареди.
43
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Мафията си сменя кожата като змия- друго няма какво да кажа (правя преразказ по картинка)
42
1
 
13
 
! Отговори
Българинът от Европа преди 4 години
Той и Цацаров така каза но друго стана голяма гушка направи на гърба на народа !
41
2
 
36
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
Заклевам се да слушкам Бойко, да пазя мафията и нейните далавери, и да отървам обркъжението му от съдебни процеси. Заклех се!
40
1
 
24
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
В толкова добра кондиция е, че няма да променяме нищо в нея и ще я караме по старому.Що народ по високите етажи отърва затвора, такава ефективност няма никъде из Европа.