Коларова: Активите на Слави Трифонов са в минало време

"Излизането му на политическата сцена се очаква отдавна"
Обновена: 7 авг 2019 09:53 | 6 авг 2019 23:09, Веселина Йорданова
155

"Излизането от Слави на политическата сцена се очаква отдавна, именно заради това може да се каже, че част от неговите активи са в минало време. Най-големият му политически актив беше успехът на референдума, но по основните му теми има предприето политическо действие и второ, обществените нагласи са преосмислени и променени по отношение на една такава тема като мажоритарния вот", коментира политологът доц. Румяна Коларова в "Денят ON AIR" новата формация "Няма такава държава", която ще бъде учредена през есента.

Според нея тепърва ще излизат факти, които ще са в минус на политическия авторитет на Трифонов. Тя е на мнение, че публичнта фигура на шоумена печели от скандалите и до голяма степен се храни от тях, докато те изяждат рейтинга на един политик.

"Искайки или не искайки, ще бъде принуден да стои малко встрани. Той трябва да намери фигури, които наистина са нови и имат друг вид репутация. Винаги има желаещи да влязат в политиката, но те невинаги могат да гарантират успеха на една партия, затова този експеримент тепърва ще подлежи на оценка от политическите анализатори", обясни Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична, че местните избори не са арената, на която Трифонов може да получи политическа тежест, защото на тях хората гласуват спрямо ситуацията в самата община или област.

Коларова е на мнение, че името на партията - "Няма такава държава", е избрано неслучайно. Тя го определи като много разпознаваемо и съдържащо протестен елемент.

Политологът коментира ветото, което Румен Радев наложи на Закона за военното разузнаване. Държавният глава не е съгласен с промените, които ще позволят цивилно лице да оглави разузнаването. Досегашното изискване беше той да е военнослужещ.

"Президентската институция е лична, тя е персонална. Там не можем да търсим някакъв вид приемственост. Президентът Радев е нещо като бяла врана. Това вето е в логиката на всички досега. То е просто "НЕ", каквото и да направи парламентът", заяви Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът е "бяла врана" - тази е голяма бяла птица.Притесняв ги Слави, има заплаха, че ще му извадят компромати. Тревожна е неговата поява само за това, че вече парашутът на калинките няма да се отвори толкова широко.Не вярвам на Трифонов - лозунгите много лесно се мислят, но "едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто да го направиш" - казал Хайтов.Трябват за управлението хора, които имат ПОЛИТИЧЕСКА КУЛТУРА И МОРАЛ!
69
7
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До тъй тъйГоляма част от простолюдието наистина сте "слугинска нация". Вие сами искате да сте такива. Така сте възпитани от много поколения назад, така възпитавате и децата си.
68
6
 
16
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Поразява ме мазохизма на българина да заменя злото с "по-малко зло"! Независимо от размера, злото си е зло. За това сме в това положение, защото не можем да мислим трезво, и се хващаме на всяка въдица на задколисието. Самата система е направена ката, че да се самоподдържа. Постоянно ни се вменява, че някой ДРУГ отвън ще ни оправи, но никой не апелира да променим себе си, за да се промени и света около нас. Който иска нека вярва на поредния "месия". Наше право е да грешим и да се учим.
67
2
 
11
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Само си чешете езиците и тази г-жа Политолог върщи същото. Така както има хора, които все още гласуват за Сидеров, Марешки, ВМРО, БСП и ГЕРБ, така ще се намерят хора, които ще гласуват и за този политически проект. Просто такъв е българският манталитет. Мнозинството гласува на база личности, а много малко хора всъщност четат политическите програми и се интересуват какво всъщност казват те. Така че всичко ще стане ясно октомври месец.
66
4
 
11
 
! Отговори
тъй тъй преди 4 години
До До 62А бе човече глупаво,как не разбираш,че когато дойде демокрацията,нас НИКОЙ НЕ НИ ИСКАШЕ!Няма САЩ,няма ЕС!Руснаците ни казаха директно:"Оправяйте се сами!"Единствения изход беше ДА СЕ ДАВА,кой каквото си поиска!Затвориха реакторите,унищожиха промишлеността и селското стопанство,за да влезнат в лелеяният ЕС!И това доведе до големия грабеж!Да не мислиш,че случайно оная крава каза,че "на нас ни трябвате не повече от 4-5 милиона!"Знаят,че сме слугинска нация,и ни презират!Руснаците-също!
65
8
 
14
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Толкова си мислеща,че чак мислите ти избиват на повърността,т.е.доста повърхностни.Всяка алтернатива на шайката е добре дошла.И без това вече 30 години си правим експерименти със с.ульо и п.ульо,особено в последните 10,така че,всичко ново е по-добро от старото.Освен това днешните управници толкова много се нагушиха,че е крайно време да им дръпнем копанката.
64
3
 
6
 
! Отговори
justice преди 4 години
Тоя нищо не прави.Други правят нещата. Само сменят играчите от време на време. Ако не знаете как стават нещата, питайте шишането на мама.
63
4
 
18
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Контингентът на който Слави би разчитал за подкрепа са младежите около 20 години влюбени в някои от песните му. Шоуто му тотално се изчерпи вече повече от 10 години и няма зрителската подкрепа. Политическата подкрепа , която на времето Слави даваше за хора като Първанов и Кунева доказа неговата тотална некомпетентност. Единият подарил безплатно 4 военни бази на САЩ за десетилетие на пред , другата унищожила 4 реактора на АЕЦ Козлодуй прибирайки си за това комисионната в милиони от Запада и САЩ.
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шоуто му от доста години е брутално копие на няколко чуждестранни предавания, с изключение на авторските цинизми и пошли сценки. Сегашният опит да влезе в политиката е пак по линия на системата "видяла жабата, че подковават вола..." - иска му се да постигне успеха на "колегите" комици в Италия и Украйна, но едва ли. Разочарованите в България са непредставената градска интелигенция, а той е основен виновник за чалгизацията и мутризацията на съсипаните най-ценни за прехода поколения.
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каруцарова компетентна по всичко.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гл.редакторе забий си един нож в главата по желание , помогни на Държавата с нещо
59
4
 
17
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Няма нищо лошо в това да правиш политическа сатира, дори е необходима. Но Слави Трифонов правеше такава избирателно, и просташки начин. Помните ли , когато той и Росен Петров плюеха Първанов като стана президент, то не бяха вопли, че няма да влезем в НАТО, то не бяха злъчни и цинични скечове по негов адрес. Но после палачинката се обърна, Първанов им гостува и се почна едно ***...Ако беше неудобен на статуковото, нямаше да го държат толкова години в национален ефир с нисък рейтинг.
58
6
 
1
 
! Отговори
плюс това преди 4 години
плюс това дори мутрите и престъпниците, които са си излежали присъдата имат право на политическо пристрастие и втори шанс и да се включат успешно, така че дори това да направи Слави пак е положително.
57
8
 
11
 
! Отговори
добре преди 4 години
обаче Слави направи успешно шоу. Не знам колко хора залагаха на този успех, защото аз лично смятах, че без Камен, Марта и Любен Дилов, нищо няма да стане. Политиката е до голяма степен и маркетингов успех. Така че ако Слави има качества и умее да прави успешни проекти, може и в политиката да бъде успешен. Плюс това, около него има интелектуален капацитет, който със сигурност може да изпоти опитните БСП и ГЕРБ. Така че за мен Слави има право на шанс, другото после ще се коментира и анализира.
56
6
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Цял живот ли Слави ще чака какво ще му напишат сценаристите за да го каже прочитайки на на аутикюто? Аз негово мнение не чух , защото това е човек кампанията на когото му финансират мутрите. Кога чухте мнение от Слави за чумата по животните и как обикновените хора ще изхранват семействата си? Няма мнение по въпроса. Защото той няма да яде от 30 годишният военен резерв от месо на САЩ , който и уличните кучета не биха яли. Ако Слави беше 1 % нормален човек щеше да ходи по улиците сам без охрана.
55
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБСОЛЮТНО Е ПРАВА. СЛАВИ НЯМА ШАНС.
54
11
 
16
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Май много ги е страх гербавите, щом всеки ден вадят и цитират поредния платен "експерт" да плюе по Слави.
53
1
 
1
 
! Отговори
дс преди 4 години
До Анонимен 56За родените преди 1956-та - 60 години, за родените след това - 62. Но това е прието още преди родените след 1956-та да започнат да работят.
52
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакам в най-скоро време да излязат статии, как Слави Трифонов е участвал в създаването на лагера в Белене и е бил главен инициатор на Възродителния процес. И може би не поп Кръстьо, а Слави Трифонов е предал Левски.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дсКолко е пенсионната възраст във Франция сега и колко беше преди 20 години?Зазидан ли е парламента?