Цените по морето вече са септемврийски, под средноевропейските са

Хубавото време "подаде ръка" и спасява туризма
9 авг 2019 07:00, Елка Василева
135
Цените по морето вече са септемврийски, под средноевропейските са
Снимка: архив, Булфото

Хотелите по Черноморието работят с цени, които обикновено се пускат края на август, след 25-ти, или в средата на септември, когато децата тръгват на училище и когато повече пакетните предложения приключват. Целта е да се привлекат летовници. Това каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова за „Монитор“.

Цените на хотелите по родното Черноморие са под средноевропейските. В момента хотелиерите у нас предлагат оферти, с които по-скоро целят да завършат сезона, без да имат особени загуби. „Едва ли има толкова добри цени някъде другаде – по Ривиерата или в Италия“, каза още Карастоянова. По думите на шефа на туристическата организация в момента има много заявки за почивки и предварителни резервации, които се изпълняват.

Още по темата

Благоприятстващ фактор е и климатът, който неочаквано „подаде ръка“ на българския туризъм. „Катаклизмите в Европа и дори в съседна Гърция бяха едни трудни дни за всички в туризма“, коментира още Карастоянова.

Въпреки това прогнозираният спад на туристи е налице, като причините за него са геополитически, включително добрият финансов ресурс и бонусите в пакетите на конкурентните ни страни. Браншът смята, че е необходимо държавата да финансира чартърни програми. „Така ще можем отсега да започнем да се подготвяме за следващия летен сезон, както и за предстоящия зимен“, обясни Карастоянова.

Друго, което може да се направи, е да се облекчат визовите режими не само на работниците от трети страни, с които борим липсата на работна ръка, но и на туристите от Русия и Турция, които пълнят курортите ни. „Изключително важно е политиката към тези две страни да е привлекателна и със специални предложения“, каза още изпълнителният директор на борда по туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: Черномориетуризъмцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
51
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Едва ли има толкова добри цени някъде другаде по Ривиерата или в ИталияХахахаха, хооохохохо, не кажете честно, тези хора дали не са згубили връзка с реалността? :))) Е вече никой българин няма да ходи повече на Ревиерата, защото Димитричка от Китен е намалила малко цените на цемейнич хотел, и е една идея по-евтина от Ревиерата :)))) Честно тия са пълни де .. ли
26
1
 
14
 
! Отговори
Хм преди 4 години
До сравнениеСтига лъга народа.
25
0
 
62
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"Браншът смята, че е необходимо държавата да финансира чартърни програми."Ааааа, не, не, не! За това нещо излизам на протест. Аз съм част от държавата, аз плащам данъци на реалните со доходи от много години, и аз не искам да спонсорирам мутрите по морето. Твърдо против съм взякакви държавни субсидии за хора, които нямат елементарна представа как трябва да се отнасят с един клиент, и които превърнаха иначе красивото ни черноморие в клоака. ТВЪРДО ПРОТИВ!
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пресата се напълни с полуграмотни и дебилни журналисти , които изпитват удоволствие да сипят простотии. И дете от улицата схваща ,че цените са ниски или високи в зависимост от доходите .Щом доходите ни са пет - десет пъти под средноевропейските какво значение има за читателя ,че цените били средноевропейски или дори са слезли под тях. Капише?
23
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест се опитваме да се конкурираме по цени с Ривиерата и Италия. Щеше да звучи добре ако се конкурирахме и по качество с тях.
22
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхотна новина, те и заплатите ни са така - средноевропейски ... какво удоволствие изпитват така да дразнят народа ... не знам..
21
2
 
26
 
! Отговори
констататор преди 4 години
Тази статия е писана от хора, които не са били на нашето Черноморие в последните дни и седмици. Сезонът е спасен от румънците, и до някъде от поляците. Турци не се виждат с невъоръжено око, а руснаците са по евтините квартири.Истинската полезна мярка е да се подобрят спешно пътищата ни към Северна и Западна Европа и хигиената - пречиствателни станции.
20
2
 
59
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Грешката е че пак мислят за чужденци и чартъри, а не мислят как да ме върнат мен и останалите сънародници на родното черноморие... С този манталитет и обслужване ще си продължавам да ходя в Гърция, а те да се оплакват.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е аз от март имам резервация и се оказва сега че жестоко съм се набутал...
18
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой ще е тоя да отиде при бай- *** великия бизнесмен с подареното място на морето и той изсякал всички дървета и построил 8 етажен блок и се чуди що нямало туристи. или другия партиен бай *** бизнесмен с къщата за гости и усвояването директно от джоба на европейския данъкоплатец в джоба на бай *** рушветски.. голяма полза за европееца няма що
17
0
 
67
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Тази госпожа не разбра ли, че хората не ходят на почивка в чужбина, защото е по-евтино?
16
6
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
Октопод и да ми плащат няма да ям.
15
60
 
5
 
! Отговори
сравнение преди 4 години
На остров Миконос-шезлонги чадър-200 евро.На плаж Сахара на халкидики-шезлонг и чадър-120 евро.В дубровник-шезлонг и чадър -120 евро, паркинг-200 евро на ден. На БГ морето-чедър и шезлонг-15 лева, скъпотия!
14
2
 
43
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Може да са свалили малко цената на хотелите, но за сметка на това ценита на храната са двойни. Една супа в Лозенец е 7 лв., наливна бира 3 лв. и то не на плажа. Това ли е евтиното? За сравнение в Гърция порция октопод за двама е 14 лв., 100 мл. Узо е 2 - 2.40 лв.
13
10
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
За теб специално и безплатно.
12
1
 
38
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Да не съм луд да ходя на мофе! Жега, влага, комари, проблеми с паркирането, пясък в гащите, мазут, намръщен персонал... Кофти преживявания. Накрая се прибираш по-натоварен, отколкото си отишъл.От друга страна в планината е прохладно, няма проблем с паркирането, басейн, сауна, без пясък в гащите, разумни цени, усмихнати хора... Тотален релакс
11
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжа. Искат на ни кандърдисат да отидем на нашето мръсно море. Заблуда е написаното. Цените трябва да са 3-4 пъти по-ниски за да са в унисон с предлаганото на нашето черноморие качество на всичко - храна, спане, сигурност, чистота на вода и каквото се сетиш още.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7не е вярно това. Как само лятото се мести,а зимата не? Слънцето изгрява по-късно вече,деня намаля,не е като края на юни и юли, за да са логични тези жеги. Небето се ръси редонвно.
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да личи си... Пълно с бедни румънски селяни е :(
8
15
 
15
 
! Отговори
АнгеловГр преди 4 години
Ако спадне (~0) броя на руски говорящите туристи, черноморието ще бъде ддобро място за летуване.