Цените по морето вече са септемврийски, под средноевропейските са

Хубавото време "подаде ръка" и спасява туризма
9 авг 2019 07:00, Елка Василева
135
Цените по морето вече са септемврийски, под средноевропейските са
Снимка: архив, Булфото

Хотелите по Черноморието работят с цени, които обикновено се пускат края на август, след 25-ти, или в средата на септември, когато децата тръгват на училище и когато повече пакетните предложения приключват. Целта е да се привлекат летовници. Това каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова за „Монитор“.

Цените на хотелите по родното Черноморие са под средноевропейските. В момента хотелиерите у нас предлагат оферти, с които по-скоро целят да завършат сезона, без да имат особени загуби. „Едва ли има толкова добри цени някъде другаде – по Ривиерата или в Италия“, каза още Карастоянова. По думите на шефа на туристическата организация в момента има много заявки за почивки и предварителни резервации, които се изпълняват.

Още по темата

Благоприятстващ фактор е и климатът, който неочаквано „подаде ръка“ на българския туризъм. „Катаклизмите в Европа и дори в съседна Гърция бяха едни трудни дни за всички в туризма“, коментира още Карастоянова.

Въпреки това прогнозираният спад на туристи е налице, като причините за него са геополитически, включително добрият финансов ресурс и бонусите в пакетите на конкурентните ни страни. Браншът смята, че е необходимо държавата да финансира чартърни програми. „Така ще можем отсега да започнем да се подготвяме за следващия летен сезон, както и за предстоящия зимен“, обясни Карастоянова.

Друго, което може да се направи, е да се облекчат визовите режими не само на работниците от трети страни, с които борим липсата на работна ръка, но и на туристите от Русия и Турция, които пълнят курортите ни. „Изключително важно е политиката към тези две страни да е привлекателна и със специални предложения“, каза още изпълнителният директор на борда по туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: Черномориетуризъмцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Климата се измести и август вече е жегав все едно е юли,септември вече е като август,тогава ще е най-хубаво за море.
6
4
 
16
 
! Отговори
спретер хаарпа преди 4 години
На този мор хубаво време ли му викате?! Когато наз ападги удари жегата юли,нашите медии ни пропищяха ушите,за опасните жеги,а сега в БГ на това мувикат хубаво време.Синоптиците само преди дни дадоха прогно за заавгуст и не предвидиха тези ужасни жеги. Много странно,и се използват за реклама н абетономорието. Когато ви свърши високия сезон ли ще спрат? Колко удобно.
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цените за бедните ще паднат септември,сега е скъпо още.
4
0
 
43
 
! Отговори
Пантелей пътник преди 4 години
а качеството на обслужване е под среднобалканското.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за простотии целта била да се привлекат летовници абе ние мислехме, че е да се привлекат морски свинчета.
2
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли има толкова добри цени някъде другаде по Ривиерата или в Италия-Едва ли има по-гнусно море и по-лошо обслужване някъде другаде - по Ривиерата или в Италия!
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво лято направих аз. Доволен съм. А има още месец до края. Водата е бистра , плажовете са пълни , времето беше отлично. Добро лято. Забавлявайте се стига мрънкахте скоро, ще свърши.