Туристическият ни продукт бил отличен, сезонът не е провален!

91 000 повече туристи са посетили България
8 авг 2019 11:16,
155
Туристическият ни продукт бил отличен, сезонът не е провален!
Снимка: pixaBay

Не можем да говорим за провал на сезона, 91 000 повече туристи са посетили България според Националната статистика, заяви Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма.

Още по темата

Има 3% спад в сравнение с миналата година, но на годишна база туристите би трябвало да са повече, отбеляза той.

Пикът е бил на 3 август, когато са били заети 88% от всички хотели на морето. За целият месец заетостта е 68%.

„28% хотели са обявили намаление между 15% и 30%”, разкри Драганов пред bTV, но посочи, че това е за нощувка в местата с по-ниски категории, хотелите с висока категория си държат цените. А разлика между цените по северното и южното ни Черноморие няма.

През май и юни са били отменени полети към България, което се дължи на кризата със самолетите на „Боинг”, но сега „Луфтханза” е увеличила броят на полетите си до нашата страна.

„Всички намират туристическия ни продукт за отличен. Вие може ли да си представите, че при 2 милиона няма изявено недоволство, заяви Драганов, след като се запозна с оплакването на туристка за буболечки в стаята в хотела ѝ във Варна.

По думите му българите си остават най-желаните и платежоспособни туристи.

„Май и юни бяха слаби заради хубавото време в Европа и лошото време в България. Много полети бяха отменени от Германия за България”, заяви хотелиерът Ростислава Димитрова.

Сезонът започна колебливо. Втората половина на юли мина много добре. Август се очаква да бъде по-добре от юли. Очаква се септември ще продължи”, каза дългогодишният хотелиер Георги Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бяхме на Приморско по работа и останахме няколко дни. Направи ми впечатление, че заведенията са празни. Обслужването беше много зле, мястото, в което бяхме отседнали - също. Познати казват, че и на други места е така. Може би е въпрос на критерии, щом на някои им харесва и много ревностно защитават летуване в България сред бетон и чалга.
130
0
 
3
 
! Отговори
Дракон преди 4 години
Много сте ми смешни Вие от крайбрежието. Тук - таме има някой хотел дето става, обикновенно не отговаряш на звездите си, обслужването в общи случай е трагично, защото персонала не е мотивиран и не разбира български, като добавим и проблемите с чистотата на водата на север от Несебър - какво точно ни хвалите?!И ако наистина сме обиколили по 30-тина хотела с по няколко звезди в чужбина и можем да сравним ?!
129
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Българите вече имат пари и могат да избират къде да почиват.За ужас на комунисти,турци и ***!
128
3
 
2
 
! Отговори
Видял преди 4 години
Добре,че са българите да оправят туристическия сезон на гърците.Но скоро ще се усетят,че за тези пари може да отидат например в Италия,където е класа над гръцките чукари!
127
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Колкото и да реват Мюмюн и Карагьозис,в момента няма свободни места за спане на Златните и Слънчев Бряг!
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕ, мен в Бг не ме тэрсете!
125
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Успех на българския туризъм и никакво внимание за форумните мрънкачи. Сл. Бряг, Зл. Пясъци топ курорти на Европа, както за семейства, така и млади хора, които се забавляват. Горещината, камъните и тройните цени при лентяите на юг не могат да излъжат всеки!
124
2
 
6
 
! Отговори
Хотелиер преди 4 години
Българските туристи през юли бяха с 30% повече (в хотелите, които знаят как и има с какво да ги привлекат). Който е *** мутра и не може, реве по медиите, че няма туристи.
123
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвам на нищо свързано със Българските статистически служби,без значение коя е!!!Само лъжи и манипулация.Никакво доверие не заслужават.
122
1
 
10
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
До 121Бяхме в същия хотел в Александропулис(Рамада) и имам страхотни впечатления. Ние в края на юнис две малки деца платихме по 190лв на вечер с включена закуска и вечеря. Очарован съм от хотела, градчето и ОТНОШЕНИЕТО НА ХОРАТА!!!
121
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като собственик на магазини край морето мога да призня че сезона е пълен провал няма никакви хора а тези които идват да почиват са хора които си правят сметката и не купуват нищо дори и сувенири оборота в сравнение с миналата година е паднал повече от половината не слушайте тези измислени статистики-те не са верни а всяка година ще става все по зле но за търговците е трудно да се откажат заради многото останала стока която не може да се продаде ,това е истината заведенията също са празни сопа от
120
1
 
2
 
! Отговори
До 132 преди 4 години
Тъпата си само ти , с тъпия ти коментар си пролича.Лапач на гръцки нишки.
119
4
 
10
 
! Отговори
Ицо ни преди 4 години
Къпете се във фекали, слушайте чалга, вечер гледайте Слави тъпака и яжте стара храна, аз отивам в Гърция.
118
11
 
7
 
! Отговори
Слънчак преди 4 години
На майкативмирисаната путкаа смърди и затова бягат от слънчака.Не сте свикнали да плащате за шезлонг по 5лв и голям рев дръпнахте. В гърция също са платени шезлонгите на по хубавите плажове.Спрете да плюете само защото сте ходили на някой смешен плаж за 1 ден в гърция с лютениците в колите .
117
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта имаше интервю по Хоризонт с хора от Сл. Бряг. Чуйте го. Накратко:1. Чуждите туристи са бедни.2. На българските туристи им е скъпо.3. И местните признават, че народа ходи в Турция, Гърция, Египет, Мароко. Защо - ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ТУРИСТА.ввв бнр бг, материалът се казва "Въпреки свалянето на цените морските курорти ще приключат сезона на загуба", 8.8.2019
116
1
 
8
 
! Отговори
Паралиата преди 4 години
Доста обиколиха и видяха българи и сега сравняваме,демек се усетих ме
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хохо евала ... в нашият хотел обаче имаше варненци пътували повече от 10 часа, само и само да не са на ***.вие си продавайте продукта, за всеки влак си има пътници, лично познавам хора дето се мажат с *** от чайки за хубава кожа.
114
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за инфо - това на снимката е реклама, а не реалният туристически продукт.Той изглежда доста по-различно и няма как да се намирише от екрана.
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богатите, умните, красивите и успелите българи вече почиват в чужбина.
112
10
 
8
 
! Отговори
Сталин преди 4 години
Напълни се с наведени чуждопоклоници който се превземат за гърция и турция Все едно са посетили по 50 хотела и могат да сравняват.