БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца

Има НПО-та, чиято дейност са децата ни заради финансов интерес, твърдят те
29 авг 2019 14:36, Анисия Иванова
103
БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца
Архив: Булфото

Шестима души са викани на разпит в МВР като свидетели заради сигнал за действия срещу създадената Национална телефонна линия за деца 116 111 към Държавна агенция "Закрила на детето" и социалните политики. Подаденият сигнал все още бил на етап "проверка".

Това стана ясно на пресконференция, дадена от представители на Български родителски централен комитет (БРЦК) "Разбунена София" и други граждански организации. 

Групата в социалната мрежа е създадена от граждани срещу Проекта за Национална стратегия за детето 2019 - 2030 г., чрез която се цели у нас да се въведе ювенален закон за детето. В основата му стои ювеналната юстиция, която е насочена срещу традиционното семейство, обясняват от БРЦК.

Още по темата

На пресконференцията в БТА представители на Комитета заявиха, че са загрижени за антисемейната същност на приети напоследък законодателни промени и политики, повдигнаха въпроса за радикалното вмешателство на някои НПО-та и държавата в личния и семейния живот на българите и техните деца.

Христо Лафчиев, един от привиканите за разпит във връзка с разпространени информационни листовки, постави въпроса - дали по разследването има дадено разрешение и се експлоатират 24 СРС-та и дали по случая работи Специализираната прокуратура.

По думите му той е разпитван за нарушаване доброто име на социалната система за закрила на детето, призоваване към убийство, насилствено сваляне на конституционния ред и за изповядване на антидемократични идеологии. Той отрече всички обвинения, но потвърди, че е автор на част от текстовете в брошурите.

Лафчиев каза, че чрез привикването на разпит се отнема спокойствието на гражданите и тези действия са "добре изчислен тормоз".

По думите на адвокат Виктор Костов се прави опит да бъде "смразено" правото на мисъл на гражданите и се нарушават техни законови права, уредени и в Конституцията.

Според гражданските организации срещу тях действат част от НПО-тата, чиито обект на дейност са правата на децата заради голям финансов интерес.

По думите на участниците въведената правна категория "права на детето" третира децата като отделени от естествената семейна среда и родителска грижа. По този начин се противопоставят децата на техните родители, което е пагубно за функционирането на едно семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
5
 
! Отговори
диана преди 4 години
ЛЕГАЛЕН трафик на деца!Никой не го интересува дали си храниш или биеш детето...детето им носи много пари и затова го взимат!Българи ,събуждайте се!!!Къде са мъжете в нашата България?Докога ще сте роби?Не останаха ли мъже,които да защитават своите семейства?СРАМ!!!!!
98
1
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Тия които искат да погубят семейните ценности се издържат от нашите данъци защитавани от друга група хора които също получават заплати от нашите данъци!Доста е збъркано всичко, но ще дойде време нпо-тата ще ядат брадви, тухли и сопи барабар с техните *** милиционерчетата.
97
14
 
8
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
БРЦК доколкото знам е организация създадена от Л. Каравелов в Букурещ със цел сподпомагане на въоражено въстание против тиранията в българско/така поне съм учил по история/Та тия въпросните кои са, че си присвояват абравиетурата на тази историческа организация, в която е езел участие и самият Левски?
96
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия нито едно няма да ви оставят.Създателите на Стратегията са получили милиони само за написването и.Представете си за какъв бизнес става въпрос.В групата на същите обявяват сегашните български родители за негодни, не трябвало да имат деца, да бъдат кастрирани.И това ако не е нацизъм в най- чист вид.Т.е щом се традиционно българско семейство,мама,татко,деца,спазвате традициите,възпитавате ги любов към Родината исте негодни според тях за това са се погрижили по-съвремени-Родител 1 и Родител 2.
95
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тролът престана да крещи, но продължава дами и господа да ви обяснява,че сте негодни родители и то бездетното и несемейното, вероятно с влечение към собствения си пол ако въобще е наясно кой е той, та ТО знае кое е най- доброто за вашето дете, за което ще получи щедро финансиране, както и за окончателното ликвидиране на семейните и национални ценностт и традиции.Сега среща яростен отпор,но ясна е целта на новото еничарство.Дори еничарите и варварската империя са взимали едно дете,тия нито едно.
94
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите май могат да съществуват само при тоталитарен режим. За 30 години демокрация - пълен провал. Как могат тогава такива негодни хора, с ориенталско-комунистическо мислене да претендират, че ще възпитат деца, които знаят как да управляват живота си. А иначе, и в Уганда са "добри" родители. Ама трябва да си наясно с някои неща, преди първосигнално да плещиш глупости.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 86Бройката изобщо не е жажна при човешките ресурси, а качеството им - образование, етика, морал. Норвегия никога не е била "западнала държава" поне от началото на 20-ти век. Да, била е по-бедна. Ако не ти харесва примера с Норвегия, пробвай Финландия напр. Почти без природни богатства. До 70-та година е наистина най-бедната страна в Европа (*** данни). Решават да "прекроят" напълно образователната система, и за 15-20 години стават водещи по стандарт и качество на живот. Та така.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека само някой се опита да ми отнеме детето, пък било то и цялата държава.
91
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ярко изпъква кой е истеричен и шизофреничен, един единствен ***,който няма аргументи и първо обяви всички родители за негодни,после за рубладжии.Е този и неговите ЛГТБ колеги са наточили балтиите за децата.Щото вече видяхме,че индоромите и сексуалните "малцинства" са на почит в днешно време, нпо-тата им вече са ненужни,съответно и милионите и сега са си пренасочили апетите,този път към най-ценното-децата.Това са хора без деца,семейства,с обратна ориентация,които севпускат внай-ужасния "бизнес"
90
2
 
24
 
! Отговори
да бе преди 4 години
"В ЕВРОПА НЕ ЯДЯТ ДЕЦА", само дето са "изчезнали" десетки хиляди деца от т.нар. "бежанци". Пък ядят ли ги, е.ат ли ги, вие си знаете "гражданите за европейско развитие на България".
89
8
 
7
 
! Отговори
накратко преди 4 години
Джендарете са демократично мислещи. Защитаващите традиционното семейство са тоталитаристи, русофили, рубладжии, путЕнофили...
88
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е бизнес за милиарди и си има цяла верига която папка, която папка от цялата схема педофили,трафик на малолетни,търговия с органи и т.н.
87
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗНАЧИ ТИ КАЗВАШ- МАХНЕТЕ ЗАКОНИТЕ!
86
2
 
12
 
! Отговори
реалист преди 4 години
До анонимник 80 Няма нужда от опорни точки, защото по делата ще ги познаете. Те се виждат. Но либералните болшевики какъвто е другаря Борисов, вече имат нова опорна точка и това е, че нормалните семейства са русофили.
85
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙТО НЕ ПРОТЕСТИРА Е ***- ТОВА Е ОСНОВНОТО КОЕТО СЕ НАЛАГА- А ТОВА МИ ДАВА ОСНОВАНИЕ ДА КАЖА КРЕЩЕЙКИ- ПЛАТЕНИ СТЕ И В ЕВРОПА НЕ ЯДАТ ДЕЦА.
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А-да за ранното сксуално образование, още от детската градина да ги учат на различни сексуални практики за да нямало толкова аборти и раждания от малки момичета.Е що позволяват на онзи етнос да си продава 12 г. деца за булки в 21-рви век,деца да раждат деца,имаме си закони за педофилията, да им ги отнемат вместо да ги оставят да раждат като животни.Те по темата за секса са "образовани" от рано даже нагледно.НЕ,целта са българчетата-белички,хубавки,отрасли в любяща семейна среда.
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 75Ако човешкият ресурс е най-важен (като бройка!) то един етнос би бил най-богат.А в конкретния случай за Норвегия все пак най-важното е което писах. Защото преди откриването на находищата в Северно море Норвегия си беше доста западнала държава.
82
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен...ТИ ИСКАШ ДА ОГРАНИЧИШ ПРАВОТО МИ ДА КРЕЩЯ СРЕЩУ ЛУДИ И ШИЗОФРЕНИЦИ, ДЕТО ЩЕ ХОДЯТ ДА ПРОТЕСТИРАТ СЪС ЗАДАДЕН КЛИШЕТА
81
0
 
16
 
! Отговори
Аха! преди 4 години
Начи "кой не скача, е "червен", а пък който не ще да си дава детето за *** еничарин е "***". Правилно ли разрах!
80
0
 
14
 
! Отговори
Аха! преди 4 години
Начи "кой не скача, е "червен", а пък който не ще да си дава детето за *** еничарин е "***". Правилно ли разрах!