Заради кризата с "Томас Кук": Наши хотелиери искат по-ниски данъци

Много отказват да приемат повече туристи, Ангелкова: Ще говорим с Горанов
Обновена: 24 сеп 2019 19:20 | 24 сеп 2019 19:20, Веселина Йорданова
166
Заради кризата с "Томас Кук": Наши хотелиери искат по-ниски данъци
Николина Ангелкова. Снимка: БТА

Български хотели искат данъчни облекчения, за да преодолеят кризата с плащанията за почиващите в тях, докарани от фалиралия британски туроператор "Томас Кук". Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която имаше днес следобед среща в министерството с бранша, предаде "24 часа".

Още по темата
Ангелкова каза, че ще се водят разговори с финансовия министър Владислав Горанов "на какво можем да разчитаме". 

Досега в министерството са се обадили собствениците на 25 хотела, които са посрещнали туристи, докарани от "Томас Кук", но според нея броят им е поне 2 пъти по-голям.

Те не могат да разчитат на заплащане за услугите, тъй като по принцип в този бранш се плаща 60 дни след престоя. По-голямата част от тези туристи са дошли през юли и август и на практика тези хотели трябва да се наредят в листата на кредиторите на "Томас Кук", за да могат да получат парите си.

"Някои от тях искат да се явят отделно, други искат да се подаде колективен иск. Поели сме ангажимента да координираме тези действия", каза Ангелкова. Тя не пожела да каже с каква сума "Томас Кук" е ощетил българските хотелиери, тъй като било търговска тайна.

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс обеща, че всички туристи от Великобритания, които се намират в България, ще бъдат прибрани, но трябва да се заредят с търпение, тъй като са възможни закъснения.

Много хотели отказват да приемат повече туристи, съобщи Христо Гълбачев, изпълнителен директор на Астрал Холидейз, чрез която "Томас Кук" работи в България. Той обясни, че близо 6000 туристи на "Томас Кук" са още в България, като днес и вчера са пристигнали нови.

"Някои хотели отказват да ги приемат, като претендират за плащане в брой", оплака се той. Гълбачев призова хотелиерите да не влошават имиджа на България пред чуждите туристи, като каза, че последният турист на Томас Кук ще си замине от България до 13 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
25
 
! Отговори
Да се грижим за .... преди 4 години
Какви загуби бе? Нали сезонът беше слаб и нямаше туристи. Или да започнат да ни спират всеки месец по 30-40 лева, като такса туризъм. Нищо че не ходя на Българското Черно морие.
60
0
 
23
 
! Отговори
Gutted by Cook/Hook преди 4 години
Както казваше бай Тошо: Ако не работиш добре то ти ще фалираш. Това е капитализма. Има си съдилища - да се оправят. Държавата не е длъжна на никой с нищо. Когато се не плащат осигуровки и заплати на служителите, всичко е наред, но държавата трябвало да компенсира бизнес взаимоотношения, разбираш ли. Няма такъв случай. Щом е за вашите приходи дивия капитализъм е нормално нещо, но щом е за загуби - рев до небесата.
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно , фалити в БГ няма да има , ще им бъде платено от обикновените данъкоплатци ,както тук винаги е ставало и по телевизиите ще излязат душе..при..ка..з..чици ,които ще ни обясняват защо с нашите пари се покриват чужди дългове в името на това ,че нашите хора по морето у с хотелите и заведенията, как дават работа на хиляди българи- а иначе всички знаем каква е работа ,която се дава по морето, това е мамчета пак ще се пие студена вода за чужди грешки
58
0
 
26
 
! Отговори
Тцтц преди 4 години
Тези хотелиери все са ощетени, онеправдани, без оборот и т.н. Нищо , служителите им работят за смешни пари, като и те се виждат много на хотелиерите, че си внасят чужденци да има работят съвсем без пари. Чудя се като толкова нямат оборот от къде са скъпите коли, къщи и палати, пари за обучение на децата им в чужбина и т.н. Ама те май искат да заблудят данъчните , за това реват така.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 64Тази е много неприятна, да не кажа противна... ... и не може да й се има доверие !......Роднина на Нинова....и двете с дълбоки БКП-корени!
56
0
 
16
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Те и без това накрая на годината са на 0 процента печалба.Всичко им е разход.
55
0
 
0
 
! Отговори
И какво преди 4 години
До Ами има начинЗнам за този режим, но не ми е изгоден.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На запад при капителизма и демокрацията концерните и банките фалират чесно и цивилизовано, защото капиталистите на запад са чесни и цивилизовани, само българите са прости, само мутри като Томас Кук бивши отрочета на комунисти активни борци фалират и завличат хората.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В белите държави защо 2008 година всички фалираха и завлякоха хората като са толкова бели.
52
1
 
16
 
! Отговори
захариев преди 4 години
Напоследък българските "бизнесмени" научават, че туризма е рисков бизнес, и не е за всеки. Напомня ми за времето след демокрацията, когато по черноморските селца и паланки, всеки гараж беше се превърнал в "заведение". Много скоро повечето разбраха, че това "не е за всеки" и затвориха, кой на нула (поради малкото капиталовложение), кой на загуба, някои изкараха парички дори да достроят още един етаж на къщата.. и до там. Същото ще стане и с "хотелиерите". Сценария е същия, само мащаба различен.
51
0
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
еднa чaст фaлирaт и ще остaнaт кaдърните________________________________________Това става в бели държави.Тук, мафията има държава.А кадърен и работлив, ако размъти водата на мутрите, нали се сещаш, каква случка ще му се случи ?!
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До pontiВсеки бизнес има рискове. Когато търгуваш с хр. стоки имаш фири, когато търгуваш в корабния бранш имаш огромни отсрочки...Не всеки. Банките ако закъсат и потрошат парите на хората, държавата ги спасява с парите нв всички. И няма значение дали е банка, бизнес с хранителни стоки, коребни превози - ако си голям и си от Елита държават винаги ще те спасяват за сметка на простолюдието. Това се нарича демокрация и либереална икономика.
49
0
 
8
 
! Отговори
ponti преди 4 години
Всеки бизнес има рискове. Когато търгуваш с хр. стоки имаш фири, когато търгуваш в корабния бранш имаш огромни отсрочки на плащанията за да си в бйзнеса въобще и почти никаква гаранция за плащане, когато си туристическия бранш имаш описаните от теб рискове... Е И?! Прай си сметката ВЕ!
48
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
добре,ще го напиша по друг начин,белким мине...тхе булгариен кончита вурст,това виждам на снимката,това споделям!.."Против?..Въздържали се?"...Нема."Приема се с пълно единодушие..
47
0
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Сега родните пишман хотелиери -нестига че се подиграваха с работниците -ами и са нахални да реват всяко лято и сега нахалството им става безгранично -да ИСКАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА!! -нахалството им няма граници- ВРЕМЕ Е АКО НЕ СА СПЕСТИЛИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГОДИНИ 20-30 МИЛ -СЕГА ДА ФАЛИРАТ -НАХАЛНИЦИ! ЦЯЛО ЛЯТО ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ТЯХНИТЕ ПРОБЛЕМИ КАК ДА НАМЕРЯТ РОБИ -КАК ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ -КАК ДЪРЖАВАТ ДА ИМ ПЛАЩА РЕКЛАМИ И СЕГА И ПАРИ ИСКАТ!1 БЕЗОБРАЗИЕ Е ТОВА- ФАЛИРАЙТЕ!
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Суупеер 48Западните англосакси започнаха да фалират. Това е само началото. Тепърва ще има фалити и неразбории на запад, защото са затънали в дългове. Досега лапаха от нас, но това свърши. Започна се.Всички виждаме кой *** и определено не са от запада!
45
0
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Защо станаха така нещата и какво се очаква, ще ви обяснят ваши хора екскурзоводи.Но мутрите като изгониха платежоспособния неорганизиран турист, какво очаквате ?!
44
1
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Кой го боли уят за туристическия бизнес у БГ, освен алчните хотелиери и политиците, на които всъщност са всички хотели. Собствениците на хотели са поставени лица на знайни и незнайни, бивши и настоящи политици. Майната им, за тях ли да мислим? Те за народа мислят ли?
43
3
 
5
 
! Отговори
Суупеер преди 4 години
Западните англосакси започнаха да фалират. Това е само началото. Тепърва ще има фалити и неразбории на запад, защото са затънали в дългове. Досега лапаха от нас, но това свърши. Започна се.
42
1
 
17
 
! Отговори
истина преди 4 години
Хотели с крадени пари, чадър и шезлонг за 60 лева. Държавата дава 15 милиона за реклама за реклама на мутроморето. Нямат наядане мутрите и мутресите.