Никола Филчев убеден: Решението за свободата на Полфрийман е необосновано

Цацаров работи успешно през мандата си, смята бившият главен прокурор
29 сеп 2019 12:35, Красимир Ангелов
57
Никола Филчев убеден: Решението за свободата на Полфрийман е необосновано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според бившия главен прокурор на България Никола Филчев решението за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман е необосновано и е взето от незаконен състав.

Още по темата
"Хората негодуват по две причини. Това решение е поставено от незаконен състав, който е предубеден, заинтересован от изхода на делото. И второ - защото по своето съдържание решението противоречи на закона", посочи бившият обвинител №1 в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Филчев посочи, че съдия Калин Калпакчиев е бил отличен като "Човек на годината" от Български хелзински комитет, а Джок Полфрийман е бил номиниран в същата категорията.

Бившият главен прокурор изрази мнение, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е "необоснован".

"Знам какво е съдия. Знам какво уважение дължим на съдията. Знам разликата между прокурора и съдията. Прокурорът иска, съдията дава. Но в същото време знам, че съдията трябва да спазва закона", допълни Филчев.

Той даде положителна оценка за работата и мандата на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров. "Смятам, че той работи успешно през този мандат. Отличен юрист. С познаване на законодателството. Отстояваше интересите на закона. Ще остави едно име на отговорен човек в историята на прокуратурата."

Филчев добави също така, че срещу кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор се води "клеветническата кампания".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом синът му искал да си сменя фамилията,това какво ви говори...
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО НИКЪДЕ НЕ СЕ ПИШЕ КАК СЪДИЯ КАЛПАКЧИЕВ СЛЕД 2000 - ТА ГОДИНА ОПРАВДА НЯКОЛКО БАНКЕРА НА ФАЛИРАЛИ БАНКИ ОСЪДЕНИ В ГРАДСКИЯ СЪД И ГИ ПУСНА НА СВОБОДА
11
5
 
26
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Много са я закъсали медиите, след като канят психично неустойчивият Филчев.И Престанете да ни предлагате помия.Ние не сме като Филчев.
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Филчев се намеси значи Полфрийман е прав .
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафиотите тръгнали да раздават правосъдие и справедливост. Пълна комедия. Цял свят ги гледа как си подхвърлят Полфриман едни на други, като врял картоф.
8
4
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Вече имаме казуса Полфрииман -и като се замислим по дълбоко- имаме и ВИРУСЪТ Полфрииман -ами защо ли? --как така Съдебният прехвален независим европейски софтуеър "ИЗБРА" ТОЧНО ТЕЗИ СЪДИИ?? МНОГО МЕСТА СТАНАХА С ОПРЕДЕЛЕНИЕТО -КЪДЕТО Е "ЗАРОВЕНО КУЧЕТО" всичко е една голяма лъжа с участието на един СЪДЕБЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР!
7
7
 
9
 
! Отговори
До василев преди 4 години
Австралецът има нападение с нож и в австралия по- рано. Странен е и имал някакви крайни политически убеждения.Второ при самото сбиване никой не е нападал австралиеца - той е видял, че става нещо и е скочил във въргала при това с нож. Профилът му е на класически психопат. Според бг законодателството този човек е виновен откъдето и да го погледнеш.Освобождаването му е неправомерно откъдето и да го погледнеш.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък тоя се изказва, като знаеме какво сътвори по негово време.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво първи, и аз за това се сетих. Този крадливец и милиционерски некадърник така се беше разсмърдял, че се криеше като посланик, а на телефона отговаряше че е плод и зеленчук. Долна банда,обясняваща колко способен е юриста гештапо, завършил пуц за милиционери.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никола Филчев колкото пъти го слушам толкова пъти си мисля ,че е същият като Цацаров само дето е по-нагъл ,може би му е съветник ? Явно му е нужна закрила на този човек от съд и власт защото явно има много прегрешения и без тяхната закрила правосъдието ще го стигне ...
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най нетрябва и тоя да се коментира.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия хората негодуват, които не обичат Запада. Завиждат им на свободата, парите възможностите. А на соц. Тарикатите на яслата вече им става гадно и реват навсякъде.Както и да реват сме в НАТО и ЕС.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирма "Плод и зеленчук" с едноличен собственик Н. Филчев твърдо застава зад кандидатурата на Ив. Гешев, казва "не" на калпакчиевци и *** , казва "да" на главния прокурор г-н Копърков!