Борисов успокоявал Заев цяла нощ, казал му да не дава оставка

Няма да налагаме оръжейно ембарго на Турция, рече той
145
Борисов успокоявал Заев цяла нощ, казал му да не дава оставка
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов посъветвал колегата си от Северна Македония Зоран Заев да не си подава оставката, защото свършил много работа.

Още по темата
Двамата разговаряли тази нощ няколко пъти, след като стана ясно, че европейските лидери за момента отказват започване на преговори за членство в ЕС на Северна Македония и Албания. Часове говорихме с него, те са емоционални, положиха много усилия, никоя държава не си е сменяла името, разказа той.

По думите му нищо не е приключено и са били отчетени положените усилия. Борисов коментира, че има страх от разширяването на Съюза, но припомни българската подкрепа за двете страни. 

Никой не е казал не, всеки казва да се подготвят максимално добре, за да нямаме после проблеми, изтъкна той.

Борисов припомни, че когато страната ни вземаше своето решение за присъединяване в ЕС и НАТО, всички са били категорични, че това е нашият път. Ако в Северна Македония и Албания има сили, които в даден момент биха могли да се върнат назад, това също е голям риск, посочи премиерът.

По повод предстоящия доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка, той каза, че сме изпълнили всички препоръки. Така че да видим сега какво ново ще се появи, каза министър-председателят, според когото десет години винаги се намира нещо, независимо кое правителство е.

Борисов съобщи, че евролидерите са приели, че всяка една държава сама решава дали да наложи оръжейно ембарго на Турция заради конфликта със Сирия. След спиране на огъня не виждам смисъл да си наложим такова за българската военна промишленост, посочи той.

На въпрос за какъв евробюджет ще настоява България, Борисов каза, че искаме 1.3% от БВП.

По темата за оставките в БФС той заяви, че те са изцяло работа на Съюза.

"Казал съм само, че с това ръководство на БФС държавата, правителството, няма да има финансови взаимоотношения. Където и да отидеш - искаме стадион. Това са 15-20 млн. за всеки от тях. Трябва ли държавата да ги даде за това, което обществото не приема", попита Борисов.

Премиерът допълни, че не иска да разговаря с Борислав Михайлов по спортните въпроси и да поеме всичките му пасиви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Бойко БорисовБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
11
 
1
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До До 1 - добре бе, духовития? Чакай да те питам нещо? Ти барут помирисвал ли си? В казарма бил ли си? Аз - да. Две години и три месеца в бойно поделение. Какво искаш / искате от Борисов? На границата ни е Турция - Южния фланг на НАТО, въоръжена до зъби, с огромен военен и човешки потенциал. Управлявана от неуравновесен Диктатор с безгранични амбиции и арогантност. Как да постъпи Борисов? Да го дразни ли? Борисов води умна политика. Безсилни сме. Стига "остроумия"! Трябва да му благодарите.
23
1
 
19
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
"Борисов успокоявал Заев цяла нощ ..."Е точно тука спрях да чета :)Приятен уикенд!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце е гледал мача и се е ядосал от резултата. Извадил е телефона и е написал смс, Голямата Перука да се ходи. Като се замислиш, редно е първо да си ходят футболистите и треньора. Но, Баце дава парите от "джоба" си. Ударихме ли дъното или още не?1
21
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ГОСПОДИН БОРИСОВВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК!СОЦИАЛИСТИТЕ СА ИСТИНСКИПРЕДАТЕЛИ.
20
4
 
26
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Едно е ясно - и Зоран и Бойко играят в един отбор. Антибългарският!
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феодални старци при зелен чорап
18
2
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Правителството отпуска средства за ДЮШ, а резултатът нулев. Защо?Защото Перукан ходи мъртво пиян, а Лечков-марихуан, "усвоява" отпуснатите милиони.Кокала не се пуска така лесно! Ако Заев подаде оставка макетата им жална...
17
9
 
5
 
! Отговори
Защо Париж излъга? преди 4 години
Факт-беше обещано на Македония, ако уредят спора с Гърция незабавно да почнат преговори.Македония си смени името, за да угоди на гърците. Няма аргумент да не почнат преговори. Холандците дори са били заявили,че са готови на преговори с Македония, но не и с Албания. какво искат французите? Нали обещаното трябва да се спазва.
16
1
 
10
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Борисов разбира това онова от оставки, кога трябва, кога не трябва и кога може да блъфираш с подаването на такава. Той до сега няма завършен мандат и сигурно няма да си позволи да подава оставка този, понеже нищо не се знае, та и за това не иска смяна на управлението в западна албания, понеже ще му отиде позицията на гео-политически титан, обединител на Балканите, главна фигура в интеграцията на западните Балкани, също така пазител на Македония с поръчаната ескадрила.
15
0
 
12
 
! Отговори
Макето преди 4 години
Е за шо си го менихме името?!
14
16
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
БОРИСОВ, ЦВЕТАНОВ, ПЛЕВНЕЛИЕВ, КАРАКАЧАНОВ, ДЖАМБАЗКИ, СИМЕОНОВ!ВОДАЧИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА РОДОЛЮБИВА ПОЛИТИКА!
13
1
 
26
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Цяла нощ му е повтарял, "Дръж здраво кокъла, дръж, виж как аз не го пускам, че пусна ли го нищо хубаво не ме чака..!!".
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов успокоявал Заев цяла нощ, казал му да не дава оставка"Нашия много надарен бре, цяла нощ... то разбирам час-два-три, ама цяяяяла нощ?!?
11
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Отивам да мачкам партийните членове.
10
9
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Феодалните тоталитарни братя на Онан имат още малко време да ги награждава зеления чорап за да се чувстват задоволени макар и фалшиво.
9
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖЕВ преди 4 години
преди да си засмучеш палеца по-добре го измий.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А по дупките бъркали ли са си или само са се галили нежно.
7
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Прости комунистикъде избегахтедойде ли ви времепак ще ви ...
6
14
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Социалисти винаги има нужда някой да го успокоява, сам нищо не може.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В натура ли ще се плаща вече на БФС щом с финанси не може, футболистите ще си палуват с гробажиите чалга фуриите загазиха. Да се смееш ли или да плачеш ?