На градина без ваксини? Държавата ще обжалва

Трябва да възтържествува справедливостта, смята д-р Кунчев
142
На градина без ваксини? Държавата ще обжалва
Снимка: pixaBay

Държавата ще обжалва съдебното решение, което разреши неваксинирано дете от Сливен да ходи на градина.

Според решение на Сливенския административен съд неваксинирани деца могат да ходят на забавачка, защото не били опасни за останалите и нямало да пренесат зарази, а забраната за това е дискриминация.

Още по темата
Дотук се стигна след като отец Евгений от Сливен се оплака от дискриминация, защото две от децата му нямат ваксини, в резултат на което са спрени детските им помощи, а едното дете не е допуснато за градина.

Свещеникът отказва да ваксинира осмото си дете, а причината е, че едно от другите му деца е получило усложнение след ваксина за морбили.

„Ще обжалваме това решение, трябва да възтържествува справедливостта и вярвам, че това ще стане”, каза пред bTV д-р Ангел Кунчев, държавен здравен инспектор.

По думите му това съдебно решение е прецедент и на Балканите, и за страните от Западна Европа.

Мотивите на сливенския съд са, че е нарушена е Конвенцията за правата на човека, но според Кунчев се цитира само една част от конвенцията, а се забравя една точка, в която пише, че когато заплашваш останалите и тяхното здраве, предните правила не важат.

Според държавния здравен инспектор това съдебно решение ще бъде отменено на по-горна инстанция, но е лошо, че то разколебава и плаши родителите.

Решението на сливенските административни съдии може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
4
 
! Отговори
Иван Малинкин, преди 4 години
Много важно е Вашето допълнение, че глупостите на Лили край нямат и току някой им се вързал.
72
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писал съм го преди, ще го напиша и пак...Ефектът от ваксинациите върху благоденствието на обществото се доказва във времето чисто математически без грам субективизъм. Човекът, който породи истерията с антиваксърството, отдавна се поправи, явно гузната му съвест е проговорила, но духът от бутилката е пуснат и сега слушаме и гледаме всякакви произволни интерпретации.Моята баба също живя 94 години и е преживяла екзотични за нашето време болести, но и социалните и контакти са 1/100 от моите сег
71
8
 
6
 
! Отговори
До Иван Малинкин преди 4 години
И кое ти се вижда странното в тези цифри ? Напротив - дори поредното потвърждение, че неимунизираните не трябва да бъдат допускани до градини и училища ! Нормално е когато едно неваксинирано дете хване морбили то да зарази други ваксинирани деца !
70
0
 
12
 
! Отговори
Om Ram преди 4 години
За ромските махали - там децата са ваксинирани до едно, защото иначе няма помощи. И има логика да бъдат ваксинирани, защото са уязвима група и живеят при ниска хигиена и лоши условия. Освен това новите партиди се изпробват именно там най-напред. Възникне ли епидемия там, значи е станал някакъв сакатлък с ваксините. Има висока детска смъртност, да. И по-ниска продължителност на живота, но не непременно заради ваксините, имат ниска хигиена на живот, кръвосмешения и т.н.
69
4
 
5
 
! Отговори
лили преди 4 години
До Иван - това не съм чела, но да приеме, че е вярно, а вие защо не кажете защо изобщо имаше мащабна епидемия /поради големия брой неваксинирани/, и какво излезе, че застрашават дори ваксинираните!
68
5
 
6
 
! Отговори
58 Лили, преди 4 години
И тогава защо споменаваш смъртността при ромите? Да имаш нещо писано?Ми висока е, само че няма общо с ваксините и по-точно с тяхната липса.Нищо не са 36 починали от морбили. Особено като се има предвид, че са основно от тази общност, която не е особено здрава и с развит имунитет, поради вече посочените причини. Остава сега да напишеш, че от вариола са погинали цели села.Плещите откровени глупости. Включително с апокалиптичните си прогнози.Бягай вкъщи и се завия и не отключвай на никого!
67
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Иван МалинкинТежко *** човек си ти! Ваксината от морбили не те предпазва от заразяване, а те предпазва да не умреш. И вместо да четете простотийте на разни антиваксъри и вегани травестити, вземете да прочетете малко по-сериозни четива. Не ви щъ болнавите изчадия, които се движат на системи да бъдат заедно с моето дете. Като си решил да е болнав и да не искара до първи клас си го дръж у вас. ***!
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специалистите казват, че в най-добрият случай ваксините действат на 95% от ваксинираните. Въпросът тогава е защо държавата не спира от детски градини и тези над 5% деца, на които еаксините не са подействали? Те по нищо не се различават от неваксинираните деца. Колкото са опасни едните, толкова и другите. Човекът се е опарил от ваксините, но според онези 80% ваксините са напълно безвредни.
65
11
 
7
 
! Отговори
джигит преди 4 години
Аз пък не харесвам зеления цвят. Като го видя и изпадам в ступор. За това, ще искам от Сливенския административен "съд" да ми разреши да преминавам през кръстовища на червен сигнал на светофара !
64
5
 
16
 
! Отговори
Иван Малинкин преди 4 години
До лилиДа починаха 36 деца , от които 30 бяха ваксинирани. Това защо не го казвате госпожо ? И от последната епидемия в Румъния и Сърбия от 60 хил. заразени от морбили 59500 човека за били имонизирани ! Преиначавате фактите !
63
2
 
13
 
! Отговори
Време е преди 4 години
Държавата вземе да компенсира и негативни последици от неуспешното ваксиниране. И то в пълен обем.
62
10
 
19
 
! Отговори
детска учителка преди 4 години
Подкрепям сливенския съд. Аз също смятам, че е дискриминация спрямо детето, да му бъде отказан достъп до ДГ, защото не е ваксинирано. Самото дете няма вина за това. Решенията ги взимат родителите. А пък те са достатъчно наказани от държавата, като не получават детски надбавки и може би и други неща, които им се полагат. Баба ми, родена 1907 г., като не е била ваксинирана, живя до 96 години. А докторът, който яростно защитава ваксините, за себе си е прав-той от това живее - "ваксинира".
61
3
 
10
 
! Отговори
До 41 Стамат преди 4 години
Никой не е длъжен да си жертва живота и здравето като си поставя ваксини, за да предпази такива деца, защото рискува да стане като тях ! Значи за да ги предпази трябва да стане като тях ! Оксиморон !
60
6
 
16
 
! Отговори
Om Ram преди 4 години
Странно, какъв е смисълът да бъдеш ваксиниран, ако ваксината не те предпазва от съответната болест?! Луда работа!
59
4
 
4
 
! Отговори
До всички неверници преди 4 години
Само да споделя малко информация, и до вярващите в Глобалното затопляне --> потърсете в интернет The Great Global Warming Swindle филма....факти факти и пак факти, а не просто думи или жълти новини
58
7
 
3
 
! Отговори
лили преди 4 години
Никъде не съм писала, че ромската смъртност се дължи на тези заболявания, не ми преиначавайте коментара, изобщо общо снижения имунитет се дължи на много причини! И ако вие сте още млад, ще бъдете свидетел на доста епидемии, да сте чули, че в Румъния м. г. починаха 36 деца от морбили?
57
4
 
9
 
! Отговори
малоумие преди 4 години
Бойко пак настъпва мотиката с поредната калинка, тоя щял да съди детето?! Първо ще трябва да докаже в съда че детето е "опасно" което няма как да стане. А може детето да е заплаха за цялото общество или дори за правителството? Клати стабиноста, пак ли намериха враг на партията?
56
10
 
6
 
! Отговори
бг преди 4 години
Поредно доказателство, че в българските съдилища работят самозабравили се "магистрати", които взимат решения абсолютно некореспондиращи с правните норми и фактите по делото. Т.н функционален имунитет означава, че "съдия" може да постанови да си смените името на Карлсон, да си поставите перка отзад, да летите, досаждате на хората и изяждате храната им. И ако не изпълните решението, да Ви осъдят за неизпълнение на съдебно решение !
55
6
 
21
 
! Отговори
Замислена преди 4 години
До ЗамисленМНого си зле! Родените преди 60-та не са ваксинирани за МПР - значи са бомби. Преди 2000 и незнам си коя година ваксините са едновалентни, значи всички всички ние сме ходещи бомби. Сега децата са по-болни от всякога (не само заради ваксините). Това да компрометираш имунната система на новородено на 24-час от раждането му какво е? А чувал ли си за жива ваксина? Кой според теб е ходещата бомба?
54
11
 
8
 
! Отговори
До всички неверници преди 4 години
Така и не разбрахте, че всички тези глупости от тип Глобално затопляне, Плоска земя, Месото е вредно, ваксините са вредни и т.н са пълни ГЛУПОСТИ ! Всичко това е доказано, а не лежи на думите на хора, които имат лични каузи ! Конкретно за "вредните ваксини" - прочетете малко за Андрю Уейкфийлд, от него тръгва всичко, той просто си е разработил негова ваксина и се е опитал да забогатее бързо, като урони престижа на РАБОТЕЩИТЕ ваксини. Но все пак всеки е свободен да си прави своеволията !