И децата без ваксини на детска градина, не били опасни

Свещеник антиваксър от Сливен се пребори за сина си
114
И децата без ваксини на детска градина, не били опасни
Снимка: Pixabay

Неваксинирани деца могат да ходят на детска градина, защото не били опасни за останалите и нямало да пренесат зарази, а забраната за това е дискриминация. Това реши Сливенският административен съд.

Още по темата
Дотук се стигна след като отец Евгений от Сливен се оплака от дискриминация, защото две от децата му нямат ваксини, в резултат на което са спрени детските им помощи, а едното дете не е допуснато за градина.

Отец Евгений е баща на девет деца. Двете най-малки не са имунизирани заради съображения на родителите за безопасността на ваксините.

Заради това, че най-малкото дете е изгонено от забавачката родителите му завеждат в Комисията за защита от дискриминация (КЗД), жалба за дискриминация срещу министъра на здравеопазването и директора на Регионалната здравна инспекция в Сливен.

През април 2019 г. КЗД отсъжда, че институциите не са нарушили Закона за защита от дискриминация, а семейството оспорва това решение пред Административния съд – Сливен.

Според Административния съд в Сливен обаче решението на комисията е необосновано и те го отменят, защото нямало разлика между децата, които умишлено са без ваксина, и тези, които имат противопоказания.

“Съдът не намира логика в изразеното от РЗИ становище, че неимунизираните деца поставят в риск имунизираните. Целта на имунопрофилактиката е именно чрез въвеждане в организма на лекарствен продукт да се създаде активен или пасивен имунитет на определена възрастова група лица. Съобразно ЗЗ, Наредба № 15/2005 г. и Имунизационния календар наличието на поставена ваксина срещу определено заболяване (в случая посочените тези в детска възраст) предполага създаване на траен имунитет у детето, поради което и не следва да съществува риск от заразяване”, се казва в решението на Сливенския административен съд.

Магистратите сравняват случая с детето на отец Янакиев с такива на деца, които не са имунизирани заради здравни противопоказания, но не им се забранява да ходят на детска градина. Според тях детето на свещеника е дискриминирано и освен това оставено без специални педагогически грижи и насоки.

В решението си съдиите категорично отказват да обсъждат медицински проучвания дали неваксинираните деца са опасни за здравето на останалите.

Решението на сливенските административни съдии може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Яна преди 8 месеца
Относно градините. В нашата има доста неваксинирани деца и епидемии не е имало. Веднъж годишно заболее някое от ротавирус или варицела и те лепнат бележка на вратата, че се е разболяло дете, някой ако иска да се пази. Естествено на никой не му пука. Тук обаче лекарите не тровят с антибиотици. Започват с хомеопатични и ако не помагат с по лекарствени медикаменти, но до антибиотик се стига само в краен случай. В България колкото пъти отида на лекар, веднага антибиотик. Съсипват вродения имунитет.
101
0
 
0
 
! Отговори
Яна преди 8 месеца
Аз живея в Германия. Тук ваксините не са задължителни и след като първия ми син едва избута първите си дни след ваксина съм много внимателна. Ще питате, от къде знам че е от ваксината, Ами една от младите сестри ми призна с половин уста. Докторите се правиха на учудени от какво е и имаха куп други псевдо предположения, които се отхвърлиха чак когато взе да се подобрява. Имам 4 деца. Всяко следващо има по малко ваксини и е по здраво. Лекарство, не знаят какво е. Слава Богу
100
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма да си пусна детето в такава градина. Въобще не ме интересува чуждото мнение.
99
3
 
2
 
! Отговори
kirasirrav преди 11 месеца
ясно е че ваксините не помагат на 100% също както и лекарствата, едни ще излекуват, други ще влошат или убият; всъщност голямото притеснение идва от недоверието на хората към качеството им - като виждат че в днешно време всеки лъже, манипулира и продава некачествени стоки за пари (особено по нашите ширини); като вариант нека да има ДГ и уч-ща само за неваксинирани деца и да се оправят (въпреки риска за здравната с-ма да имат хората все пак някакъв избор)
98
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Техни си деца, техни си проблеми. По-малко конкуренция за вашето потомство! Ко толкис се оритивите, не ви разбирам!
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз нищу чр8тиф немам тес деца. Моите имунизирани затв кви такоа... Само дето ще им се подиграват мноо га са разбулеят!
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не е ли крайно време да се спре с всякакви издевателства над най-беззащитните?
Включително и непрекъснато наблюдение с камера към, която всеки родител да има достъп чрез интернет. Всеки злобар си прави каквото си иска с децата и накрая децата болни и с психотравми за цял живот.
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Интересно на площадката дали знаете имунизационния статус на останалите деца, както и навсякъде по улиците, в магазините и т.н.
94
9
 
18
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Децата масово са с психични проблеми. Има съмнения че ваксините са отровени за да може децата да боледуват повече и да се развива фармацевтичната индустрия. За капиталиста парите са всичко, а човешкия живот няма стойност.
93
12
 
17
 
! Отговори
Сократис преди 11 месеца
Следващият етап ще бъде да забранят на учените, умните и интелигентните да мислят и се изказват, за да не дискриминират, и не нарушат правата на глупавите и невежите да останат такива каквито са.Ваксинираните деца в тази група не са ли дискриминирани от нежеланието на едни родители да ваксинират детето си, а същевременно са принудени да съжитилстват с него и подлагат на риск собственото си здраве?За ви се обясни, защо това дете е опасно за ваксинираните, трябва да сте 3курс студенти по медицина
92
8
 
7
 
! Отговори
do91 преди 11 месеца
Е това мнение не очаквах да прочета!Нещата се крият!Много ми е тежко като тръгна по улицата и виждам само ЮРОДИ.
Преди време,един евреин ми каза-скоро ще се чудиш дали България е твоята страна-всичко ще бъде в евреи ..
91
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След 50-60 години милиони евреи ще живеят на воля по нашите ширини в бившата така наречена от изчезнал народ България! Ще казват: Е, живееха някакъв народ, но така и не се научиха как да оцелеят! Сега ние си я наричаме Райския Израел
90
1
 
12
 
! Отговори
Et ot DzetaRetikulli преди 11 месеца
Et ot Dzeta Retikulli /извънземен/

Когато вирусът на СПИН навлезе в организма имунната система образува антитела срещу него. Но тези антитела НЕ МОГАТ да преборят вируса на СПИН и болестта прогресира. Защо антителата не могат да се преборят с вируса??! Защото вирусът унищожава Т-лимфоцитните клетки, тоест унищожава клетъчния имунитет. И затова се нарича Синдром на Придобитата Имунна Недостатъчност — СПИН. Лимфата и лимфните възли са имунната система на организма.
89
2
 
12
 
! Отговори
Et ot DzetaRetikulli преди 11 месеца
Et ot Dzeta Retikulli /извънземен/

Вирусът на СПИН дава отговор относно това дали антителата са ефикасни в борбата срещу вирусите. А както се знае ваксините водят само до образуването на антитела и нищо повече. Това е така наречения хуморален имунитет. Ваксините НЕ повишават клетъчния имунитет.
88
4
 
8
 
! Отговори
Et ot DzetaRetikulli преди 11 месеца
Et ot Dzeta Retikulli /извънземен/
Наличието на антитела против някой вирус се счита за имунитет. А защо при СПИН е обратното: някой с наличието на антитела против вируса се счита за серопозитивен, тоест болен??! Вие ще си поставите ли ваксина против СПИН, която да предизвика образуването на антитела в организма ви и да ви направи серопозитивен??! И с какво антителата, които са имунен отговор на организма се различават в случая от тези антитела, които ще се изработят след ваксината??!
87
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГОДИНАТА Е 1982, ДЕТЕТО НА ДОБЪР ЛЕКАР УМИРА ОТ МОРБИЛИ- РЕШАВА, ЧЕ ДЕТЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРА. НЕКА ДА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ КЪМ ДЕЦАТА СИ.
86
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо има хора в бг които вярват на простотиите на някаква хамериканска секта? Ваксинираите си децата че малко българи сме останали, а оставете тия хамериканци да мрат. Така и така за нищо не стават.
85
5
 
3
 
! Отговори
до До 79 Анонимен преди 11 месеца
Първия болен са го посипали с кемтреилс. Шор.ош е карал самолета. По нареждане на илюминатите. Факт.

Четето го бързо това мнение, защото горните са по следите ми и ще го изтрият!!!
84
5
 
11
 
! Отговори
До 79 Анонимен преди 11 месеца
Ваксината за едра шарка в световен мащаб не се прилага от 1981 г. Защото вириона на едрата шарка не бил живеел в природата. И като нямало вече болни от едра шарка тя била изкоренена. Да се чудиш тогава откъде се е разболял първия болен от едра шарка??!
83
10
 
20
 
! Отговори
68, преди 11 месеца
"Ако в детската градина на моето дете има допуснато такова неваксинирано дете против правилата, ще ги съдя до дупка, че излагат МОЕТО ДЕТЕ на риск. .."

Ми съди ги. Само пари ще наринеш заради глупостта си. Как ще докажеш вреди? За какво "ще ги съдиш"?
Само плямпате из нета.