На градина без ваксини? Държавата ще обжалва

Трябва да възтържествува справедливостта, смята д-р Кунчев
142
На градина без ваксини? Държавата ще обжалва
Снимка: pixaBay

Държавата ще обжалва съдебното решение, което разреши неваксинирано дете от Сливен да ходи на градина.

Според решение на Сливенския административен съд неваксинирани деца могат да ходят на забавачка, защото не били опасни за останалите и нямало да пренесат зарази, а забраната за това е дискриминация.

Още по темата
Дотук се стигна след като отец Евгений от Сливен се оплака от дискриминация, защото две от децата му нямат ваксини, в резултат на което са спрени детските им помощи, а едното дете не е допуснато за градина.

Свещеникът отказва да ваксинира осмото си дете, а причината е, че едно от другите му деца е получило усложнение след ваксина за морбили.

„Ще обжалваме това решение, трябва да възтържествува справедливостта и вярвам, че това ще стане”, каза пред bTV д-р Ангел Кунчев, държавен здравен инспектор.

По думите му това съдебно решение е прецедент и на Балканите, и за страните от Западна Европа.

Мотивите на сливенския съд са, че е нарушена е Конвенцията за правата на човека, но според Кунчев се цитира само една част от конвенцията, а се забравя една точка, в която пише, че когато заплашваш останалите и тяхното здраве, предните правила не важат.

Според държавния здравен инспектор това съдебно решение ще бъде отменено на по-горна инстанция, но е лошо, че то разколебава и плаши родителите.

Решението на сливенските административни съдии може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
3
 
! Отговори
До 88 преди 4 години
Да, ама бабата е раждала на 15-18 години, модерните фирми на 30г. Как няма да са болни децата, тв почвата не я бива, нито семето...
92
5
 
15
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВОСТ преди 4 години
"Трябва да възтържествува справедливостта"А какво е сптраведливост:- липса на право на избор- насила налаган стериотип- незачитане на особеностите на всеки организъм (някои деца наистина тежко понасят всички ваксини).СПРАВЕДЛИВОСТ е ВСЕКИМУ СПОРЕД ЗАСЛУГИТЕ. Е, нека неваксинираните си поемат риска.. Нали уж за ваксинираните риск няма, или просто никой не иска да каже, че ваксините изграждат хлаваб имунитет при по-малко от половината деца?Къде с СПРАВЕДЛИВОСТТА?
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Азедно, един, една ... дай имена, конкретика
90
0
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
90 хаха:Явно ние аутистите сме научени да се въздържаме в изказванията си.А вие нормалните, сте освободени да си приказвате ,каквото искате...
89
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Георгине, Георги, не е това смисъла на ваксината ...Смисълът на ваксината е да създаде в организма антитела срещу определен вирус. Вече имунната ти система ще определи дали ще си 100% защитен, или ще го изкараш като лека настинка, или изобщо няма да може да създадеш необходимите ти антитела и реално си под риск. Повечето хора създават имунитет, което индиректно предпазва тези, които не успеят да създадат. Всичко останало е булшит.
88
4
 
2
 
! Отговори
xaxa преди 4 години
До ЕлемагТебе явно са те родили aутиcт.
87
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До единПострадалите семейства са направили пълни изследвания, наложило им се е. Едно бургаско дете е в Германия и техните живеят там, точно след като е пострадало. Разликата е, че там то се лекува, а тук е отсвирено. Това е само един пример. Защо си мислиш, че е невъзможно дете да пострада от ваксина? Защо трябва да има други 1001 причини. То и от парацетамол може да си умре дете, трябва ли да ровим дали стринка му пуши? 80% от антиваксърите, са били проваксъри.
86
6
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Имам само едно манту от комунизма,онова дето някои останахме с белег.Друго нямам.Няма и да има.Здрав като бик.Онези,дето имаха още тогава "Модерни разтревожени майки" и сега боледуват и като старци са наредили зимата една камара шишета.С тия глезени деца,дето ми ходят до тоалетна през 15 минути,а и така са научени от "БГ мама"-Ти навсякъде са длъжни да ти осигурят,здравословно поколение няма.Бабите са ни раждали на жътва на нивата и пак са били здрави!!!Аутисти ги направихте тия деца...
85
1
 
4
 
! Отговори
udud jr преди 4 години
До Иван МалинкинОх, Малинкин - направо ме застреля с това "имОнизирани" . Да имаше и ваксина против неграмотност...
84
7
 
13
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Нали смисъла на ваксината е да не те хваща дадена болест. Който не е ваксиниран само той е в опасност. При положение, че е ДОКАЗАНО че при ваксиниране има дори минимален процент вероятност от смъртен случай, би трябвало човек да има избор дали да се ваксинира. Как ще ти бият ваксина от която може и да умреш.. та дори и процента да е 0.1% вероятност.
83
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова има бум на болести, които не са се появявали 100 години.
82
9
 
13
 
! Отговори
Az преди 4 години
Никой не кара родителите да си ваксинират децата. Това е право на свободен избор. НО за всеки избор има последствия. Най-лесното решение е да се направят градини за васкинирни и неваксинирани деца, само не знам при вторите кой ще се навие да работи.
81
10
 
10
 
! Отговори
мид преди 4 години
"Тия антиваксъри ще върнат скоро и шаманите!"Хахахахаха, искрено ме разсмя!
80
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 67Пожелавам ти да идеш в детска неврология и то не на визитация . Там ще видиш кой не доживява първи клас и кой е тоя със системите .... как деца си блъскат главите по стените , мучат като крави и са останали инвалиди с акъл на 3 месечно бебе ... да здрави прави деца са били преди ваксинина ....
79
11
 
17
 
! Отговори
един преди 4 години
Искам да се направи филм и да се покажат лицата на тези, които са пострадали от ваксини. Не само слухове от рода на 'една жена на пазара каза'. И тези пострадали семейства да се съгласят на пълни изследвания + да покажат с какво се хранят, консумация на алкохол, цигари и т.н други фактори. А този поп, като има 9 деца от които 7 ваксинирани, да каже кое от тези ваксинирани е пострадало от ваксината.
78
10
 
14
 
! Отговори
До съдията преди 4 години
Точно, защото през последните 10--15 г. не се ваксинират ромите особено, се появи отново детски паралич, който беше изчезнал у нас от много години! Наплашени от гледката на осакатени деца, сега повечето ромки в града ни пак си ваксинират децата!
77
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "Умния" човектова е защото пак опираме до математика, ако поне 95% от населението е ваксинирано, херд имунитито ще удържи на 5% антиваксери, но ако процентите паднат под 95% става лошо. Във всяка държава, в която това се случи, повярвай никой няма да бави антиваксерите. В БГ не знам какъв е %-та, просто защото тук няма читава статистика, но с 20% ромове няма как да сме ОК.
76
19
 
21
 
! Отговори
Умен човек преди 4 години
Подкрепям Сливенския съд !В цяла Европа в държавите , където ваксините са задължителни , няма санкции ако решиш да не поставяш ваксина на детето си , или ако има е минимална парична такава . Само в мила родна България държавата те наказва , все едно си най-големия престъпник- Не може детето ти да ходи на ясла и градина , не може да получаваш детски надбавки , не може да получаваш социални надбавки и куп други накзания ! И да , България наистина е прецедент , не на балканите а в целия свят
75
9
 
8
 
! Отговори
мид преди 4 години
За протокола: Имам две деца и са ваксинирани. Не съм против свободния избор по принцип ама не може да се прилага във всеки един случай, който му хрумне на някой невеж *** прочел някой съмнителен сайт или фейсбук
74
11
 
20
 
! Отговори
мид преди 4 години
Антивакс тренда тръгна от едно доказано фалшиво изследване. Да, има риск, но той е премерен и си заслужава. Видимо! Не мрем като мухи по улиците от най-малката епидемийка. Качването в автомобил особено в България има огромен риск да се нараниш или да умреш ама си карате старите немски трошки, нали ? Алкохолът също е риск ама се наливате яко. Пушенето по време на бременост носи огромни рискове за плода, но виждам бременни да си пушат...