След среща с мечка в гората ловец завърши в болница

Тя се озовала изведнъж на метър-два от дулото на пушката
Обновена: 14 ное 2019 08:45 | 14 ное 2019 08:34, Елка Василева
89
След среща с мечка в гората ловец завърши в болница
Снимка: архив, Булфото

След злощастна среща с мечка в Стара планина 47-годишен ловец от Казанлък се озова в старозагорска болница. Инцидентът е станал около обяд в неделя, докато въоръженият с карабина мъж е дебнел на пусия в Балкана над павелбанското село Търничени появата на подгонени от колегите му диви прасета.

Внезапно, само на около метър-два от дулото на пушката му в мъглата се появила огромна мечка, която се изправила на задни лапи и го съборила върху шумата, пише „Монитор“.

Срещата продължила не повече от минута, минута и половина, при което звярът нахапал рамото, слабините и бедрата на жертвата си, зъбите му минали на сантиметър от бедрената артерия. След това животното се отдалечило по пътеката във вътрешността на гората.

 Въпреки болките пострадалият ловец успял да набере от мобилния си телефон 112 и да съобщи за случилото се, след което позвънил и на организатора на ловния излет.

Час по-късно пострадалият е бил извозен първоначално до ЦСМП-Казанлък, а от там по спешност в старозагорска болница, където му направили няколко операции за зашиване на раните. Според лекарите на този етап нямало някаква пряка опасност за живота на ловеца, който макар и бавно започвал да се възстановява.

От Ловно-рибарското дружество „Сокол“ в Казанлък, където членува жертвата, не крият, че това е пореден случай мечка да излезе срещу ловци в региона, на няколко пъти били отправяния искания за отстрел, но така и не получили разрешения.

Кметът на Търничени Ахмед Ходжа припомни, че преди 3-4 години е имало идентичен случай на нахапан от мечка ловец в землището, тогава обаче разрешили отстрела на хищника. Колеги на пострадалия смятат, че животното е било подплашено от лая на кучетата, заради топлото за сезона време мечките в Балкана още не били заспали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: горатасреща с мечка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
11
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Ристуползата им е по голяма от колкото ползата от теббезмисленно е да обясняваш на неграмотен индивид каква е ползата от мечките
46
8
 
12
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
До 46: Защо ме нападаш и обиждаш? Явно имаш друго мнение, но нямаш аргументи, с които да защитиш тезата си.
45
21
 
14
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
До 49: Напротив. Мечката е в България и трябва да се съобразява. Планината не е на мечките, а на всички българи.
44
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами какво търси той с пушка в ръка в дома й. Ловците трябва да се замислят за безчинствата, които вършат.
43
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де - защо пък мечката да е виновна. Той е с пушка, тя не. Не се е натресла в къщата му.
42
11
 
12
 
! Отговори
До Ристу преди 4 години
И от глупави хора, като теб няма полза за обществото, но ви търпим... за това тихо
41
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много комплексирани и прости хора са ловците, така му се пада!
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хан ТервелТи па не беше ли езичник, бре?
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам 2 стрнаици есе за Майката Природа ...
38
30
 
14
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Kажете каква е ползата от мечките? Никаква. Те ядат плодове, трева, насекоми и ако хванат някое животно - месо. В гората има и други животни, които ядат трева - зайци, сърни. Има и животни, които ядат плодове - птиците. Птиците също ядат насекоми, както и таралежите. Месо ядат лисиците, чакалите, дивите котки. Следователно нищо няма да загубим, ако избием мечките от екологична гледна точка. Просто няма никаква причина те да останат, а има много причини да ги избием.
37
23
 
13
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
По-спокойно щеше да ми е да няма мечки. Аз също мисля, че трябва да се намали бройката им в България. Които иска да гледа мечки, да ходи в цирка или в зоологическата градина. Има и хубави документални филми за мечките в Северна Америка.
36
8
 
27
 
! Отговори
WTF преди 4 години
Ловците са убийци, които причиняват болка за удоволствие. Не изпитвам жал.
35
2
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Нарушаваш покоя на горските животни и хармония с безобразното си грачене и гърмене и баба Меца иде тъ наклеца;))) Като това не е първият случай. Виждате ли, колко е хитра и безшумна мечката?;))) А ловеца е граждане, забравило тихите шумове на природата. Цяло чудо че е оживял, шанса му е в тва, че мечката обича месото да е повкиснало, просто не е вълк или лъв, да го изяде жив. Щела е да го зарови нейде да поугние;)))
34
4
 
26
 
! Отговори
Така така преди 4 години
Който нож вади, сам пада в него.... да си знаят, че нямат работа там тези ....
33
5
 
32
 
! Отговори
Жеко куршума преди 4 години
Сбирки, яко напиване и плюскане, перчене, хвалене и въоръжен туризъм в гората за изтрезняване. Това са т.н. ловджии.
32
3
 
32
 
! Отговори
око за око, зъб за з преди 4 години
Представете си някой на 3 ракии да дойде у вас с пушка и да седне да ви чака, няма ли и вие да го нахапете порядъчно?
31
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психопаитие наричат други хира психопати и се радват, ме мечката се опитала да ги убие. Сигурно сте същите, които бранят правата на мечките, нападащи дивеч и хора, а и не ви харесва идеята за домашен Любимец мечка, ама 3 кучета и 12 котета може.
30
4
 
33
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Странно нещо са ловците_от една страна нагон да убиваш без да си гладен или заплашен, от друга да се хвалиш пред другите с трофеи.Вярно, че Господ ни е дал правото да се разпореждаме с животните, но само за да ни вършат работа и за да се нахраним.Къде е ескимоса който ако не убие -просто умира, къде са нашите "кауфланд"-ловци ?
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на мечока, показал е че той е шефа в гората.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 29Не разбирам, с какво не си съгласен. Повечето туристи, който с ше се забавят на 5-6 километра дълбоко в гората, са от тези туристи, каза които организират издирвания ...