Борисов доволен: Първо шихме седалки, сега разработваме софтуер!

Премиерът се похвали с развитието на автомобилния ни сектор
175
Борисов доволен: Първо шихме седалки, сега разработваме софтуер!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов смята, че темповете, с които се развива автомобилният сектор у нас, са много добри.

В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката, софтуера и хардуера, коментира той по време на представянето на нов софтуер, разработен в България.

Още по темата
Съжалявам, че на фона на всичките негативни новини, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от наши инженери, заяви Борисов.

Той даде за пример новооткритите заводи за производство на автомобилни части и софтуер в Пловдив, Димитровград и Русе.

Министър-председателят изтъкна необходимостта от съвместната работа с университетите, за да има достатъчно квалифицирани инженери.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
А дали съм добре?
100
9
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
че мандатите на Борисов са супер успешни,-------------Предишния пише от мое име , задава въпроси и сам си отговаря...Тоя ми пише па тия глупости по-горе...Абе ДНЕС-А , тука да няма ТЕЛК-комисия, насъбралете сте световните ур*нгели в този форум бе ?!
99
1
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Това звездите ми го говорят
98
11
 
7
 
! Отговори
червения трол преди 4 години
Айде дайте малко на БСП, ДПС и Атака да поуправляват държавата, че не останаха пари за плащане на троловете и ще се окаже, че мандатите на Борисов са супер успешни, като няма кой да *** под темите и да показва уж неодобрението на народа!
97
7
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
А според вас аз шизoфpeник ли съм или ***----------до лудото ленче.... Човек.... свикнали сме ти да пишеш от чужди никове. Ясно е, че не си наред с главата. Отне ти месеси да се научиш да препишеш правилно ника ми, виждам съм те, че и с други профили ти е трудно... предполагам някаква форма на дислекция имаш... Това го приемаме...Обаче за първи път не само пишеш от чуждо име , ами и ПОЧВАШ СИ ОТГОВАРЯШ ве мен...Ти усещаш ли, че квото и да имаш-става по-лошо и по-лошо?да пази Бог..
96
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ми е свил добре обръча му ешироко около врата.Пробута калинка зада вършее социално.Получил е потупване по рамото от натовския пръвстрахливец от Русия и има самочувствие.
95
5
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
и преди го писах и пак ще го напиша.... държавата и бизнесът усилено търкалят Държавата и Бизнесър надолу по баира. Не анестезеолози в Педиатричната Болница, не софтуерни инжинери - така правите, че до 10 години - ПРОДАВАЧКИ В МОЛА НЯМА ДА ИМАТЕ ! Тя държавата умира, оня ми ти участва в ООН конференция за климата и ми плаче, че глобалното затопляне щяло да умори света !!!! Божееееееееееййййййййййййй !!!!!
94
1
 
4
 
! Отговори
До аз-ът преди 4 години
И двете
93
2
 
13
 
! Отговори
Емигранта преди 4 години
Разработваш ми транс-***$ниса. В момента точно седалки навивам за BMW в Чехия. Нито е супер далеч, нито е супер развития "запад". Ама с осигурена квартира, транспорт и социални не падам под 3200 лева заплата.
92
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Baтенки, Борисов като подкара варненските aйдуци ще изчезнете за ден
91
2
 
13
 
! Отговори
байо преди 4 години
А догодина цели ... проводници!
90
4
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Т*ПАКО БАНКЯНСКИ софтуерния инжинер е една от професиите, които и с тебе и без тебе пак вземат пари. Много ПРЕДИ теб се произвеждаха именно в софия софтуерни компонентни за автомобили. Само че в СТРАНАТА хората, които работят в АВТОМОБИЛНАТА индустрия (т.е. шият седалки и опъват кабели) вземат 600 лева ! КР*ТЕН !!!! Само шефовете на отдели взематт 1000-2000, които също са малко. ЗА КВО СА МИ ТИЯ МЕГА ИНВЕСТИТОРИ БЕ !!! ТИ ПЕЧЕЛИШ ОТ ТЯХ, НЕ ХОРАТА ! арееб*симайката бе !
89
2
 
19
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 4 години
Тиквич войвода пак се е объркал нещо. Нищо не разработваме, а само помагаме на клиенти как да ползват западния софтуер в кол центровете в големите ни градове.
88
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито си шил,нито разработваш.Правиш това,което можеш-дърдориш с ръка в джоба.
87
5
 
11
 
! Отговори
Да така е преди 4 години
Затова и VW не дойдоха в България. Българите сме прекалено умни за да огъваме ламарини и да завиваме болтове. Тази работа е за турците. Грехотае да се прахосва този нашия мисловен потенциал. Тези ценни човешки ресурси. Много по добре е да работим по най финната част, по електрониката и по софтуера.
86
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво разбира Кофопомпаджията от високи технологии ?Та той може да говори дори сносен български.На срещата за Климата в Мадрид едва успя да прочете три изречения от листчето, което му бяха дали.
85
1
 
12
 
! Отговори
БКП:Бойко FAKE COPY преди 4 години
Вчера един КАПИТАЛИСТ ми вика:"Що караш скутер на тротоара?"Еми, къде да карам? На имагинерни велоалеи в облаците ли?И ние велосипедистите също плащаме ДАНЪЦИ!!!
84
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има само един начин да задържиш властта 35 години - да копираш Тодор Живков в отварянето на цехчета, поради липса на заводи. "Българската нация - нация техническа!""Да живее българо-американската дружба""Днес откриваме завод за полупроводници, а утре - за цели проводници"
83
1
 
14
 
! Отговори
БКП:Бойко FAKE COPY преди 4 години
Два тротоара, един до друг. Единия има в края полегато място да минеш с велосипед, а другия на 100 метра от него - НЯМА!!! Е, това не е ли ИДИО__ТСКО УПРАВЛЕНИЕ И ЧИНОВНИЧЕСКИ ПРОИЗВОЛ? НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА.Направили пътека за слепите - безкраен цикъл да се въртят като ненормални? Как въобще позволяваш на тези хора да работят? Изгони ги!!! Прекрати им договора!!! Като фалират няколко пъти да видим дали ще смеят. А, ФИРМИТЕ СА ВА__ШИ? Така ли?
82
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Накпая Фолксваген ни "уши" за завода.